Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az emberek miért hisznek a...

Az emberek miért hisznek a bibliában?

Figyelt kérdés

(Megjegyzem olvastam a bibliát és jártam templomba nem vakon ítélek)

Nem értem elolvastam a bibliát de értelmet nem láttam benne inkább olyan mint valami elcseszett mese.Hallgattam a pap prédikációja de már nekem fájt olyan hülyeségeket mondott. Nem tudom ebben felnőtt felvilágosult emberek hogyan hihetnek?

#Biblia #hit #valás kritika
2021. ápr. 20. 09:30
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
94%

"Kings Cross pályaudvaron nekitolhatod a poggyászkocsit a falnak a 9 és háromnegyedik vágánynál, de nem fogsz másik világba átjutni. Viszont a csatornát azt megnézheted a saját szemeddel.

És a víz amely folyik benne ma is az életet tartja fent növényeknek, állatoknak és embernek egyaránt! Tények!"

Ehgen, és?

A Kings Crosson meg közlekednek a vonatok, és ma is utasok tömegei használják, pont ahogy a Harry Potter írta. A 9 és 3/4-ik vágányra pedig nem juthatsz be, mert mugli vagy.

Akkor mostmár ugye elismered hogy a Harry Potter is bizonyítva van?

2021. ápr. 21. 17:40
 32/34 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Nem! Egy mugli hogyan bizonyítaná?

2021. ápr. 21. 18:39
 33/34 anonim ***** válasza:
100%
Pont úgy, mint egy ateista a Bibliát.
2021. ápr. 21. 19:09
 34/34 SIDLER22 ***** válasza:
100%

Azért hisznek a Bibliában mert félnek. Félnek a haláltól és a büntetéstől. Ez egy alapvető emberi tulajdonság ami evolúcionálisan így fejlődött. Különben nem maradtunk volna életben.

És nagyon sok ember (főleg akik sanyarúbb életkörülmények között élnek illetve az idősebbek) nem tudják elfogadni, hogy az élet ilyen és megpróbálnak valamilyen menekülőutat keresni.

Mivel gondolkodásuk korlátozva van ezért nem is gondolkodnak tovább bizonyos kérdéskörökön hanem elfogadják, hogy az úgy van és kész.

Ezért hisznek az emberek a Bibliában és minden más ilyen kitalált hülyeségben is. Ide tartozik a Siriusi plejádok és társaik illetve régebben a Budapest TV-s Tihanyi Tamás és társai.

Az ember azt hiszi, hogyha xar a élete majd jön pár ezer forintért valami csoda és megváltozik az élete.

Most a kriptó trendek miatt elkezdtem tőzsdézni és csodálkozok, hogy mennyi idióta van a pénz világában is. Sok ember úgy áll hozzá, hogy "hát ez ingyen gazdagodás milyen jó buli már!" aztán jön egy-két esés. Megijed, gyors kiveszi mindet 50%-os mínusszal aztán jön gyakori kérdésekre és hirdeti az igét, hogy a kriptó mekkora egy F0$.

2021. ápr. 26. 19:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!