Az emberek miért hisznek a bibliában?
(Megjegyzem olvastam a bibliát és jártam templomba nem vakon ítélek)
Nem értem elolvastam a bibliát de értelmet nem láttam benne inkább olyan mint valami elcseszett mese.Hallgattam a pap prédikációja de már nekem fájt olyan hülyeségeket mondott. Nem tudom ebben felnőtt felvilágosult emberek hogyan hihetnek?
Vidiripi
"Nem egészen ezt írta, hisz az emelt szintű matematika bizonyított tudományos tételeken alapul, a Biblia ellenben nem."
A Biblia földrajzi tényeken alapul! De van a Bibliában egy kis matek is és ez nem mese!
"A Biblia földrajzi tényeken alapul!"
???
Melyik földrajzi tényen alapul például az, hogy a világban bármi is teremtve lett?
Vidiripi
"Melyik földrajzi tényen alapul például az, hogy a világban bármi is teremtve lett?"
A tudományokon belül sem a földrajz foglalkozik a dolgok keletkezésével! Te az egész Bibliát úgy állítottad be mintha abban semmi nem a tényeken alapulna de ez nem igaz!
- És matematikára hivatkozol meg tényekre. De ha a matekot veszed alapul akkor jóval pontosabban kellene fogalmaznod és nem általánosan. Persze ez az én véleményem és nem kell vele egyet érteni.
A Biblia kb. 5%-a alapul bizonyíthatóan tényeken.
De ennek túl nagy jelentősége nincsen. A Fehérlófiában is vannak pl. lovak, amelyek bizonyítottan léteznek.
Ettől még a történet többi része nincs bizonyítva.
"Te az egész Bibliát úgy állítottad be mintha abban semmi nem a tényeken alapulna de ez nem igaz!"
Igazság szerint egyik részéről sincs bizonyítva, hogy tényeken alapulna. Mert az, hogy egyes történetekben megemlítenek létező földrajzi helyeket vagy történelmi személyeket, az nem jelenti hogy a köréjük épített mítoszok valósak lennének.
Pl az X-menben is megjelenik a vietnami háború, Kennedy elnök vagy épp a kubai rakétaválság, amik mind valós események és személyek. De ettől még az X-men történetek nem lesznek igazak.
Vagy épp a Harry Potter is számtalan valós helyszínen játszódik, pl Londonban a Kings Cross pályaudvaron, mindezt pontos évszámokkal egybekötve, hogy mi történt a varázslókkal pl 1987-ben. De gondolom a Harry Potterről sem gondolod hogy a valós helyszínek és időszámítás miatt akkor bármi is bizonyított az ott leírtakból.
Vidiripi
Hogy hoztad ki az 5%? Mire építed a véleményedet?
26. kommentelő!
"Igazság szerint egyik részéről sincs bizonyítva, hogy tényeken alapulna."
Ezékiás király építetett egy csatornát amely a Gihon forrást összeköti Siloám medencével. A Gihon Jeruzsálem édesvízi forrása és turisztikai látványosság is egyben! A csatorna is létezik. Pont úgy ahogyan azt a Bibliában megírták! És ez nem mítosz hanem egyszerű logika és hadi taktika is egyben! Ha a támadók nem férnek hozzá a vízhez.... a többire magadtól is rájössz, remélem!
Még hogy egyetlen részéről sincs bizonyítva hogy igaz?! De igen sok mindenről van bizonyítva hogy igaz csak épp az emberek nem veszik a fáradtságot hogy meggyőződjenek róla.
Kell-e hit a Bibliában leírtakhoz? Ez vitán felül áll kell hozzá hit. De csak egy rendkívül tájékozatlan ember állít olyasmit hogy semmi nincs bizonyítva! Olyat pedig egy még tájékozatlanabb hogy egyik része sincs bizonyítva.
De van más is!
És még sok mást fel lehetne hozni de szükségtelen elég ez a kettő is!
Vidiripi!
Légy szíves, intézd el, hogy normális, kijelezhető neved legyen.
Ha ez semmiképpen nem működik, akkor legalább a szöveg alatt írjál alá!
A #26-ból mit nem értettél?
"A csatorna is létezik."
És ez mit bizonyít a Bibliából?
Semmit.
"A csatorna is létezik."
A Kings Cross pályaudvar is.
Vidiripi
"Légy szíves, intézd el, hogy normális, kijelezhető neved legyen."
Nem tudom elintézni! Sajnos nem módosítható!
"Ha ez semmiképpen nem működik, akkor legalább a szöveg alatt írjál alá!"
Nos a helyzet az hogy az összes kommentemnél felülre írtam. Így megmaradok ennél a verziónál.
"És ez mit bizonyít a Bibliából?"
Hogy a véleményed abszolút téves! "Igazság szerint egyik részéről sincs bizonyítva, hogy tényeken alapulna."
- Történelmi személy aki létezett, valós és bizonyítható történet, létező történelmi hely amely megtekinthető!
Mind tényeken alapul, valós dolog!
"A Kings Cross pályaudvar is."
Kings Cross pályaudvaron nekitolhatod a poggyászkocsit a falnak a 9 és háromnegyedik vágánynál, de nem fogsz másik világba átjutni. Viszont a csatornát azt megnézheted a saját szemeddel.
És a víz amely folyik benne ma is az életet tartja fent növényeknek, állatoknak és embernek egyaránt! Tények!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!