Az emberek miért hisznek a bibliában?
(Megjegyzem olvastam a bibliát és jártam templomba nem vakon ítélek)
Nem értem elolvastam a bibliát de értelmet nem láttam benne inkább olyan mint valami elcseszett mese.Hallgattam a pap prédikációja de már nekem fájt olyan hülyeségeket mondott. Nem tudom ebben felnőtt felvilágosult emberek hogyan hihetnek?
Többségében hinni fog.
Néhány kivétel van, de ezek megrögzött, megátalkodott, javíthatatlan, stb. stb. stb. ateisták.
Ők talán még a máglyát is vállalnák.
"Azt azért tagadnám hogy ha a szülő vallásosan neveli a gyerekét akkor mindenképpen hinni fog"
Nem mindenképpen, de többségében igen, mert ebben nő fel, ez lesz számára a megszokott, a természetes életforma.
Vidiripi
"Nem értem elolvastam a bibliát de értelmet nem láttam benne inkább olyan mint valami elcseszett mese."
Lehet hogy nem jó helyen kerested! Milyen értelmet kerestél benne?
"Hallgattam a pap prédikációja de már nekem fájt olyan hülyeségeket mondott."
Na most akkor miről is alkottál véleményt? A Bibliáról vagy a pap prédikációjáról, mert nem mindegy!
"Nem tudom ebben felnőtt felvilágosult emberek hogyan hihetnek?"
Felnőtt emberek sok mindenben hihetnek! Pl. nagyon sok felnőtt ember hisz a horoszkópban!
Sőt felvilágosult emberek akik teljesen tisztában vannak a dohányzás ártalmaival még is dohányoznak.
Felnőtt emberek hajtanak át a piroson pedig könnyen baleset lehet belőle és lesz is. És olykor bizony halálos kimenetelű! De még is megteszik!
- Az emberek nem egyformák! És bizony az ember nem csak fizikai lény hanem szellemi és lelki lény is! Van fizikai, lelki és szellemi igénye/szükséglete is az embernek!
3.
"Egyébként pedig a zuhanó repülőn nincs ateista, tartja a mondás."
A zuhanó repülőn halál félelem van és annak reakciói...Ez annyira gagyi mondás mintha valami bizonyíték lenne isten létezésére pedig csak az emberi természet egyik reakciója mutatkozik meg! :D
Ádám ebben a videóban nagyon jól összefoglalja hogy ezt a "zuhanó repülőn nincs ateista" mondást miért nem kellene erőltetni!
"Nem egészen ezt írta, hisz az emelt szintű matematika bizonyított tudományos tételeken alapul, a Biblia ellenben nem."
De. Csak van, aki nem fogadja el. Pl. te. Ezen a téren pont nem lehet összehasonlítani, mert a matek nem világnézeti kérdés. Az én példámban természetesen helyénvaló volt a hasonlat.
(Majd privátba megint mocskolódjatok, baromira nem érdekel a gyerekes hisztitek:) )
"Na, a 32%-os troll (más néven: Kreatti) megint talált egy gumicsontot magának."
Mondom, hogy hűséges kiskutyus vagy. Engem követsz minden nap, minden percben. Ha nem lenne igazam, nem üldöznél:)
"Kérdező: akit erre neveltek már kis korától, az hinni fog benne."
Kérdező. Egy másik kérdésnél, amit szintén sátánista barátunk tett fel, kiderült, hogy a hívők nagy többsége ateista családban nőtt fel. Látható sajnos, hogy a materializmus csak hazugsággal tartható fent még egy ideig. Sátánista barátunk nagy szolgálatot tesz nekünk ezen a fórumon, továbbra is biztatom, hogy aktív legyen. Persze ő a liberalizmus jegyében (véleményszabadság, tolerancia) mindig ki akar tiltatni innen, de sosem jön össze neki. Szegén kicsit ketyós is már ettől:)
"Azt azért tagadnám hogy ha a szülő vallásosan neveli a gyerekét akkor mindenképpen hinni fog. A szüleim engem is vallásosan neveltek minden héten templom általános iskolában hittanóra STB...
Kisgyerekként még ugyanúgy elhitem mint a húsvéti nyuszit."
Mondhatsz bármit annak a trollnak, nem érdekli a logika
"Bizonyíték?"
Van, de neked nem mondom meg. (Falra hányt borsó jeligére)
"Nagyon, nagyon fontos a tanárok szerepe."
Na ez stimmel. Ezért gáz, hogy a hazug evolúciót oktatják. Bár sok értelmes van, aki a sulykolás ellenére gondolkodik és belátja, hogy az evó mekkora marhaság
"megint talált egy gumicsontot magának."
Azaz válaszoltam a kérdésre. Marha nagy gumicsont. Egyszer te is megtehetnéd néha, amellett, hogy a tevékenységed nem áll másból mint engem leszólni minden kérdésnél.
"Csak van, aki nem fogadja el"
Egyet mutass már!
Nem fog.
Látod, hogy ebben a - jó hosszú - írásában sem adott meg egyetlen tényt sem.
AZ ő célja valószínűleg az, hogy minél nagyobb zavart keltsen, illetve növelje a forgalmat.
Bár most nagyon csúnyán leégett... éveken keresztül jól titkolta, hogy azonos a "Kreatti" nevű, rendkívül ostoba kreacionista felhasználóval, és most nemrég lebukott vele.
Kegyetlen égés.
De őt ez se fogja megváltoztatni.
Régen ruszkiruszki néven futott, mert egyszer annyira kiidegeltem hogy kb mondatonként szétcincáltam a sok hazugságát, hogy elkezdte nekem privátban osztani az észt, elég minősíthetetlen stílusban, és ugye ott látható volt rögtön a neve.
Aztán ezt a stílust elkezdte a kommentjeiben is felvenni, és rövid úton tiltották.
Hát most nem fogják.
Védettséget élvez, még a durvább írásait sem törlik.
Inkább törlik azt, aki figyelmeztet rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!