Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az emberek miért hisznek a...

Az emberek miért hisznek a bibliában?

Figyelt kérdés

(Megjegyzem olvastam a bibliát és jártam templomba nem vakon ítélek)

Nem értem elolvastam a bibliát de értelmet nem láttam benne inkább olyan mint valami elcseszett mese.Hallgattam a pap prédikációja de már nekem fájt olyan hülyeségeket mondott. Nem tudom ebben felnőtt felvilágosult emberek hogyan hihetnek?

#Biblia #hit #valás kritika
2021. ápr. 20. 09:30
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:

Többségében hinni fog.

Néhány kivétel van, de ezek megrögzött, megátalkodott, javíthatatlan, stb. stb. stb. ateisták.

Ők talán még a máglyát is vállalnák.

2021. ápr. 20. 12:58
 12/34 anonim ***** válasza:

"Azt azért tagadnám hogy ha a szülő vallásosan neveli a gyerekét akkor mindenképpen hinni fog"

Nem mindenképpen, de többségében igen, mert ebben nő fel, ez lesz számára a megszokott, a természetes életforma.

2021. ápr. 20. 13:04
 13/34 anonim ***** válasza:
86%

Vidiripi

"Nem értem elolvastam a bibliát de értelmet nem láttam benne inkább olyan mint valami elcseszett mese."

Lehet hogy nem jó helyen kerested! Milyen értelmet kerestél benne?

"Hallgattam a pap prédikációja de már nekem fájt olyan hülyeségeket mondott."

Na most akkor miről is alkottál véleményt? A Bibliáról vagy a pap prédikációjáról, mert nem mindegy!

"Nem tudom ebben felnőtt felvilágosult emberek hogyan hihetnek?"

Felnőtt emberek sok mindenben hihetnek! Pl. nagyon sok felnőtt ember hisz a horoszkópban!

Sőt felvilágosult emberek akik teljesen tisztában vannak a dohányzás ártalmaival még is dohányoznak.

Felnőtt emberek hajtanak át a piroson pedig könnyen baleset lehet belőle és lesz is. És olykor bizony halálos kimenetelű! De még is megteszik!

- Az emberek nem egyformák! És bizony az ember nem csak fizikai lény hanem szellemi és lelki lény is! Van fizikai, lelki és szellemi igénye/szükséglete is az embernek!

2021. ápr. 20. 14:33
 14/34 anonim ***** válasza:
93%

3.

"Egyébként pedig a zuhanó repülőn nincs ateista, tartja a mondás."

A zuhanó repülőn halál félelem van és annak reakciói...Ez annyira gagyi mondás mintha valami bizonyíték lenne isten létezésére pedig csak az emberi természet egyik reakciója mutatkozik meg! :D

Ádám ebben a videóban nagyon jól összefoglalja hogy ezt a "zuhanó repülőn nincs ateista" mondást miért nem kellene erőltetni!

https://www.youtube.com/watch?v=PimHO0n6utU

2021. ápr. 20. 19:58
 15/34 anonim ***** válasza:
34%
Erre mondta Jézus, hogy akinek van füle hallja meg és akinek van szeme lássa meg. Sajnos neked nincs ehhez mérten, nem tudunk mit csinálni. Vak embernek sem lehet magyarázni a színekről, azt mondaná fikció ;))
2021. ápr. 20. 20:44
 16/34 anonim ***** válasza:
0%

"Nem egészen ezt írta, hisz az emelt szintű matematika bizonyított tudományos tételeken alapul, a Biblia ellenben nem."

De. Csak van, aki nem fogadja el. Pl. te. Ezen a téren pont nem lehet összehasonlítani, mert a matek nem világnézeti kérdés. Az én példámban természetesen helyénvaló volt a hasonlat.

(Majd privátba megint mocskolódjatok, baromira nem érdekel a gyerekes hisztitek:) )

"Na, a 32%-os troll (más néven: Kreatti) megint talált egy gumicsontot magának."

Mondom, hogy hűséges kiskutyus vagy. Engem követsz minden nap, minden percben. Ha nem lenne igazam, nem üldöznél:)

"Kérdező: akit erre neveltek már kis korától, az hinni fog benne."

Kérdező. Egy másik kérdésnél, amit szintén sátánista barátunk tett fel, kiderült, hogy a hívők nagy többsége ateista családban nőtt fel. Látható sajnos, hogy a materializmus csak hazugsággal tartható fent még egy ideig. Sátánista barátunk nagy szolgálatot tesz nekünk ezen a fórumon, továbbra is biztatom, hogy aktív legyen. Persze ő a liberalizmus jegyében (véleményszabadság, tolerancia) mindig ki akar tiltatni innen, de sosem jön össze neki. Szegén kicsit ketyós is már ettől:)

"Azt azért tagadnám hogy ha a szülő vallásosan neveli a gyerekét akkor mindenképpen hinni fog. A szüleim engem is vallásosan neveltek minden héten templom általános iskolában hittanóra STB...

Kisgyerekként még ugyanúgy elhitem mint a húsvéti nyuszit."

Mondhatsz bármit annak a trollnak, nem érdekli a logika

"Bizonyíték?"

Van, de neked nem mondom meg. (Falra hányt borsó jeligére)

"Nagyon, nagyon fontos a tanárok szerepe."

Na ez stimmel. Ezért gáz, hogy a hazug evolúciót oktatják. Bár sok értelmes van, aki a sulykolás ellenére gondolkodik és belátja, hogy az evó mekkora marhaság

"megint talált egy gumicsontot magának."

Azaz válaszoltam a kérdésre. Marha nagy gumicsont. Egyszer te is megtehetnéd néha, amellett, hogy a tevékenységed nem áll másból mint engem leszólni minden kérdésnél.

2021. ápr. 21. 11:50
 17/34 anonim ***** válasza:

"Csak van, aki nem fogadja el"

Egyet mutass már!

2021. ápr. 21. 12:53
 18/34 anonim ***** válasza:
44%

Nem fog.

Látod, hogy ebben a - jó hosszú - írásában sem adott meg egyetlen tényt sem.

AZ ő célja valószínűleg az, hogy minél nagyobb zavart keltsen, illetve növelje a forgalmat.

Bár most nagyon csúnyán leégett... éveken keresztül jól titkolta, hogy azonos a "Kreatti" nevű, rendkívül ostoba kreacionista felhasználóval, és most nemrég lebukott vele.

Kegyetlen égés.

De őt ez se fogja megváltoztatni.

2021. ápr. 21. 13:22
 19/34 anonim ***** válasza:
95%

Régen ruszkiruszki néven futott, mert egyszer annyira kiidegeltem hogy kb mondatonként szétcincáltam a sok hazugságát, hogy elkezdte nekem privátban osztani az észt, elég minősíthetetlen stílusban, és ugye ott látható volt rögtön a neve.

Aztán ezt a stílust elkezdte a kommentjeiben is felvenni, és rövid úton tiltották.

2021. ápr. 21. 13:27
 20/34 anonim ***** válasza:
91%

Hát most nem fogják.

Védettséget élvez, még a durvább írásait sem törlik.

Inkább törlik azt, aki figyelmeztet rá.

2021. ápr. 21. 13:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!