Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A kereszténységre a legnagyobb...

A kereszténységre a legnagyobb veszélyt tényleg saját szektái jelentik?

Figyelt kérdés

Kicsit olyan, mintha az olyan szekták, mint a Jehova tanúi, Hitgyüli, pünkösdi-karizmatikus szekták, adventizmus, stb... görbe tükörben látható torz, abszurd, nevetséges és groteszk tükörképei lennének a kereszténységnek. Például az olyan ateista "hitszónokok", mint Dawkins, csak ezen szekták ostoba nézeteit felhasználva tudnak erősebb kritikákat megfogalmazni, csak ezen szektákon keresztül tudják valamilyen szinten nevetségessé tenni a kereszténységet.

Kicsit olyan, mintha sokkal többet ártanának és rombolnának ezek a szekták, mint amennyit használnak.

2021. febr. 21. 12:08
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
22%

Jehova Tanúi soha nem mondták, hogy Jézust karóba húzták. Lám, így terjednek a hazugságok.

Azt mondtuk, hogy oszlopra feszítették, amin nem volt haránt gerenda.

A szent szellem pedig nem személy, hanem Isten mindenható képessége, ami Isten tulajdona, Ő rendelkezik vele, nem külön álló valaki.

Nem a Jézus általi pokol nem létezik, hanem amit az emberek képzelnek a szó mögé.

Jehova Tanúi nem ártottak senkinek. Nem vettek soha részt politikai megnyilvánulásokban, háborúkban, amikre a hatalmas "kereszténység" nem csak a jóváhagyását is adta, de áldást mondott erre a gyilkolászásra.

Hát nem érdekes hogy két katolikus egymást lőtte le, csak mert más nemzethez tartozott. Micsoda nagy szeretet.

És ez nem ártott a Krisztusi tanításnak? Csak amit a Tanúk mondanak....

De hát Te tudod.

2021. febr. 21. 20:02
 12/21 anonim ***** válasza:
22%

Nem a szekták jelentik a veszélyt, hanem a pontos ismeret hiánya.

Ha valaki ismeri a szentírást, azt nem lehet eltántorítani egy könnyen a helyes keresztény életről, főleg ha Isten áldását élvezi.

Ahogy az írás mondja, az emberek maguknak gyűjtöttek tanítókat, hogy azt hallják amit hallani akarnak.

Az emberek nem szeretik az igazságot. Mert van akinek sok mindent másként kellene tennie, és dolgokról lemondania. Ezt pedig nem vállalják.

2021. febr. 21. 20:07
 13/21 anonim ***** válasza:
47%

"Annyira felnek es vigyaznak, hogy lassan nincs biztonsagosabb helyen egy gyerek, mint a katolikusoknal."-írod.

Sajnos a gyermekotthonokba került fogyatékos gyermekekre nem vigyáznak a szüleik, így a papok és szerzetesek jobban ki tudják élni azt, ami a szívük mélyén van.

Egy ilyen példa:

Figyelem! Sokkoló részletek, 18 éven felülieknek!

[link]

részlet:

"

Guiseppe 11 éves volt, amikor egy, az intézetben dolgozó szerzetes elkezdett megtanítani neki egy sor “különleges, titkos jelet”, amikkel olyanokra lehetett utalni, mint maszturbálás, orális szex, pénisz és ánusz.

“Először egyáltalán nem értettem, miért tanítja meg nekem ezeket a furcsa titkos jeleket”

- idézte fel most Guiseppe.

“A dolog akkor világosodott meg előttem, amikor kettesben maradtam egy pappal, aki egyszer csak az orális szex jelét mutatta nekem, majd elővette az álló *****t és belenyomta a számba.”

"

2021. febr. 21. 20:19
 14/21 anonim ***** válasza:
34%

Ez év januári cikk a római katolikus szeretetotthonokról:

[link]

részlet:

"

Bocsánatot kért az ír miniszterelnök és az ír katolikus egyház vezetője is amiatt, hogy csecsemők ezrei haltak meg anyaotthonokban. Egy független vizsgálóbizottság azt állapította meg, hogy mintegy 9 ezer csecsemő vesztette életét az egyedülálló nők és gyermekeik részére kialakított intézményekben az 1920-astól az 1990-es évekig.

A rossz bánásmód és az alultápláltság nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az otthokban az átlagosnak csaknem a duplája volt a csecsemőhalandóság, minden hetedik meghalt.

"Ami az anya- és gyermekotthonokban történt az, a mi holokausztunk” – mondta az egyik túlélő.

"

2021. febr. 21. 21:03
 15/21 A kérdező kommentje:

"Vitatkoznek azzal is, hogy a karizmatikus punkosdistak vagy az adventistak "szektak" lennenek."

Lehet ezen vitatkozni, attól még mind szekta.

"Es vitatkoznek azzal, hogy Dawkins csak a "szektakba" kot bele."

Nem csak a szektákba köt bele, de a szektákon keresztül támadja az igazi keresztényeket is.

Amúgy nem értem miért pontoztak le, én zöldet adtam neked.

2021. febr. 21. 22:44
 16/21 anonim ***** válasza:
72%

A szekták szerintem is károsabbak a kereszténységre, mint az ateizmus. Ugyan nem reprezentatív, ami ezen a fórumon van, de elég csak beleolvasni a kérdésekbe: többségében végül egy szektás (vagy kreós) és egy ateista szaporítja a szót, teljesen fölöslegesen és köze nincs az egésznek a keresztény tanításhoz. És nyilván az ateista ebből fog általánosítani az egész kereszténységre nézve és ez a szomorú.

"2. A Római Katolikus Egyház a protestáns irányzatoktól függetlenül is haldoklik. Többségében homoszexuális bíborosok, országonként ezrével kisgyerekekre vadászgató perverz és pedofil papok, üres templomok: a fiatalok többségének ez nem kell, ezt az üres képmutatást nem folytatják."

A Római Katolikus Egyház létszáma nő, csak ki kéne bújni Magyarországról és kicsit messzebbre kéne tekinteni. Európában valóban csökken az Egyház létszáma, de ennek azért összetettebb okai vannak a "pedofilpapoknál". A szekularizmus nem jellemző pl. Afrikában. Viszont sajnos a szektásodás ott is egyre erősebb.

2021. febr. 22. 09:23
 17/21 fxmaster ***** válasza:
72%
Igy igaz ezek mar tenyleg torz kepet mutatnak a keresztenysegrol hazugsag es hipnozisal keverve meg persze lelkifurdalasal.Veszelyesek is mert a tagokat arra buzditjak hogy minel tobbet teritsenek at es eleg szomoru mikor sok ember elhagya az egyhazat es meg ellene is forditjak, de ahogy az elozo is emlitette hogy az a gond hogy sokan nem ismerik a szentirast es akor eleg konnyu eltantoritani az embereket.De ez meg kell tortenie mert a profeciaba tartozik a szektak, sokan fognak jonni az en nevemben meg hamis profetak fognak meg jelleni akik nagy jeleket es csodakat fognak muvelni es sokkan fogjak oket kovetni vagy mas Jezust es mast lelket fognak az emberek halgatni es venni.
2021. febr. 25. 09:17
 18/21 anonim ***** válasza:
79%

"Vitatkoznek azzal is, hogy a karizmatikus punkosdistak vagy az adventistak "szektak" lennenek."

Az adventistákat igazából egy szekta jellegű vallásnak mondanám. Azért fogalmazok így, mert van ott szakértelem, és alapvetően rend is van ott, viszont a szektás jellemvonások is megvannak. Ezt nagyon jól tudom, mivel lehúztam egy időszakt az adventizmusban.

A pünkösdizmus meg színtiszta szekta. Olyan erővel megy ott a manipuláció, meg a hülyeség, hogy az már fáj. Én pár éve részt vettem a Felház szekta egyik rendezvényén. Ha arra valaki nem veszi észre, hogy szekta, akkor az nincs a helyzet magaslatán.

2021. febr. 26. 08:05
 19/21 anonim ***** válasza:
83%
Vallásos keresztény vagyok és szerintem is így van. Jézus EGYETLEN egyházat alapított, annak a szellemisége, illetve annak a vallásnak az alapjai, az ortodox kereszténységben vannak, az összes többi egy kicsit ferdített a vallás és a gondolatok lényegén. Egyébként ezt úgy írom, hogy nem vagyok ortodox. Úgy kezdődött, hogy volt az ókeresztény egyház, ami az idő haladtával két részre később két részre szerveződött, keletiekre és nyugatiakra, másként görögökre és rómaiakra, belőlük lettek a mai római és görög katolikusok. Egyre inkább változtak az eredeti keresztény elképzelések, ezért a mai nevükön ortodoxok kiléptek a római katolikusok közül, mert úgy gondolták, hogy már túl sok a változtatás. De a fent említett két katolikus egyháznak csak a felépítése és a hagyományai térnek el az eredetitől, tehát ők keresztények, csak nem teljesen a régi hagyományokat követik. Aztán a római katolikus egyház eltéréseit szintén megunja egy csoport, akiknek az élére később több vezető is állt (például: Luther Márton, Kálvin János csakhogy a két nevesebbet említsem), VISZONT, annak ellenére hogy nem tartották jónak például a latin nyelvű miséket, illetve az egyház pénz felé fordulását, ők még több eltérést vezettek be az egyházaikba, mint amiket a különféle katolikusok, ráadásul már a szertartásokban és több elképzelésben is. De még ők is lazán keresztények, mivel a krisztusi tanításokban hisznek. VISZONT belőlük később kiváltak az unitáriusok, a szombatosok és a baptisták, másik megkülönböztető nevükön neoprotestánsok, akik már az alapvető tanításokat is megkérdőjelezték és a szertartásokat, az ünnepeket, az egyház felépítését, a keresztény elveket, a bűnök fogalmát és igazából mindent és szinte az egész tanítást kiforgatták, ezzel már-már egy új vallást alapítva. Később ezekből váltak ki a pünkösdi-karizmatikusok (ide tartozik a Hitgyüli is), az adventisták és egyébként egy kis rendszertani kiegészítésként, az adventistákból pedig a Jehova tanúi. Szóval ezek a szekták már nagyon távol állnak az eredeti kereszténységtől, sőt én igazából nem is ismerem el őket kereszténynek. Az adventisták, akikből még egy "egyház", vagyis szekta kivált, már saját prófétanőt is kineveztek maguknak, aki állítólag JHVH vagy Jehova vagy bánom is én mijük, kijük van nekik, egyik kiválasztottja, aki arra hivatott, hogy tolmácsolja ennek a valakinek a szavait... Az ószövetségi, tanakhi zsidókra vonatkozó törvényeket tartják, tehát szombati pihenőnap, vörös hústilalom stb. Az meg már tényleg nevetséges, hogy olyan törvényeket tákoltak össze maguknak, amikről a Biblia vagy az Újtestamentum sehol sem ír, vagy éppen az ellenkezőjéről ír, ilyen például a TELJES szesztilalom. A pünkösdi-karizmatikusokhoz tartozik a Hitgyüli is, szóval őket nem kell bemutatni Magyarországon. A jehovákat sem kell. Én azt tudom mondani, hogy a keresztény teológia szerint ők már nem is keresztények. Egyébként római katolikus voltam.
2021. ápr. 19. 23:07
 20/21 anonim ***** válasza:
88%

19. vagyok.

Vagy hát most is római katolikus vagyok. XDD

2021. ápr. 19. 23:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!