A kereszténységre a legnagyobb veszélyt tényleg saját szektái jelentik?
Kicsit olyan, mintha az olyan szekták, mint a Jehova tanúi, Hitgyüli, pünkösdi-karizmatikus szekták, adventizmus, stb... görbe tükörben látható torz, abszurd, nevetséges és groteszk tükörképei lennének a kereszténységnek. Például az olyan ateista "hitszónokok", mint Dawkins, csak ezen szekták ostoba nézeteit felhasználva tudnak erősebb kritikákat megfogalmazni, csak ezen szektákon keresztül tudják valamilyen szinten nevetségessé tenni a kereszténységet.
Kicsit olyan, mintha sokkal többet ártanának és rombolnának ezek a szekták, mint amennyit használnak.
Jehova Tanúi soha nem mondták, hogy Jézust karóba húzták. Lám, így terjednek a hazugságok.
Azt mondtuk, hogy oszlopra feszítették, amin nem volt haránt gerenda.
A szent szellem pedig nem személy, hanem Isten mindenható képessége, ami Isten tulajdona, Ő rendelkezik vele, nem külön álló valaki.
Nem a Jézus általi pokol nem létezik, hanem amit az emberek képzelnek a szó mögé.
Jehova Tanúi nem ártottak senkinek. Nem vettek soha részt politikai megnyilvánulásokban, háborúkban, amikre a hatalmas "kereszténység" nem csak a jóváhagyását is adta, de áldást mondott erre a gyilkolászásra.
Hát nem érdekes hogy két katolikus egymást lőtte le, csak mert más nemzethez tartozott. Micsoda nagy szeretet.
És ez nem ártott a Krisztusi tanításnak? Csak amit a Tanúk mondanak....
De hát Te tudod.
Nem a szekták jelentik a veszélyt, hanem a pontos ismeret hiánya.
Ha valaki ismeri a szentírást, azt nem lehet eltántorítani egy könnyen a helyes keresztény életről, főleg ha Isten áldását élvezi.
Ahogy az írás mondja, az emberek maguknak gyűjtöttek tanítókat, hogy azt hallják amit hallani akarnak.
Az emberek nem szeretik az igazságot. Mert van akinek sok mindent másként kellene tennie, és dolgokról lemondania. Ezt pedig nem vállalják.
"Annyira felnek es vigyaznak, hogy lassan nincs biztonsagosabb helyen egy gyerek, mint a katolikusoknal."-írod.
Sajnos a gyermekotthonokba került fogyatékos gyermekekre nem vigyáznak a szüleik, így a papok és szerzetesek jobban ki tudják élni azt, ami a szívük mélyén van.
Egy ilyen példa:
Figyelem! Sokkoló részletek, 18 éven felülieknek!
részlet:
"
Guiseppe 11 éves volt, amikor egy, az intézetben dolgozó szerzetes elkezdett megtanítani neki egy sor “különleges, titkos jelet”, amikkel olyanokra lehetett utalni, mint maszturbálás, orális szex, pénisz és ánusz.
“Először egyáltalán nem értettem, miért tanítja meg nekem ezeket a furcsa titkos jeleket”
- idézte fel most Guiseppe.
“A dolog akkor világosodott meg előttem, amikor kettesben maradtam egy pappal, aki egyszer csak az orális szex jelét mutatta nekem, majd elővette az álló *****t és belenyomta a számba.”
"
Ez év januári cikk a római katolikus szeretetotthonokról:
részlet:
"
Bocsánatot kért az ír miniszterelnök és az ír katolikus egyház vezetője is amiatt, hogy csecsemők ezrei haltak meg anyaotthonokban. Egy független vizsgálóbizottság azt állapította meg, hogy mintegy 9 ezer csecsemő vesztette életét az egyedülálló nők és gyermekeik részére kialakított intézményekben az 1920-astól az 1990-es évekig.
A rossz bánásmód és az alultápláltság nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az otthokban az átlagosnak csaknem a duplája volt a csecsemőhalandóság, minden hetedik meghalt.
"Ami az anya- és gyermekotthonokban történt az, a mi holokausztunk” – mondta az egyik túlélő.
"
"Vitatkoznek azzal is, hogy a karizmatikus punkosdistak vagy az adventistak "szektak" lennenek."
Lehet ezen vitatkozni, attól még mind szekta.
"Es vitatkoznek azzal, hogy Dawkins csak a "szektakba" kot bele."
Nem csak a szektákba köt bele, de a szektákon keresztül támadja az igazi keresztényeket is.
Amúgy nem értem miért pontoztak le, én zöldet adtam neked.
A szekták szerintem is károsabbak a kereszténységre, mint az ateizmus. Ugyan nem reprezentatív, ami ezen a fórumon van, de elég csak beleolvasni a kérdésekbe: többségében végül egy szektás (vagy kreós) és egy ateista szaporítja a szót, teljesen fölöslegesen és köze nincs az egésznek a keresztény tanításhoz. És nyilván az ateista ebből fog általánosítani az egész kereszténységre nézve és ez a szomorú.
"2. A Római Katolikus Egyház a protestáns irányzatoktól függetlenül is haldoklik. Többségében homoszexuális bíborosok, országonként ezrével kisgyerekekre vadászgató perverz és pedofil papok, üres templomok: a fiatalok többségének ez nem kell, ezt az üres képmutatást nem folytatják."
A Római Katolikus Egyház létszáma nő, csak ki kéne bújni Magyarországról és kicsit messzebbre kéne tekinteni. Európában valóban csökken az Egyház létszáma, de ennek azért összetettebb okai vannak a "pedofilpapoknál". A szekularizmus nem jellemző pl. Afrikában. Viszont sajnos a szektásodás ott is egyre erősebb.
"Vitatkoznek azzal is, hogy a karizmatikus punkosdistak vagy az adventistak "szektak" lennenek."
Az adventistákat igazából egy szekta jellegű vallásnak mondanám. Azért fogalmazok így, mert van ott szakértelem, és alapvetően rend is van ott, viszont a szektás jellemvonások is megvannak. Ezt nagyon jól tudom, mivel lehúztam egy időszakt az adventizmusban.
A pünkösdizmus meg színtiszta szekta. Olyan erővel megy ott a manipuláció, meg a hülyeség, hogy az már fáj. Én pár éve részt vettem a Felház szekta egyik rendezvényén. Ha arra valaki nem veszi észre, hogy szekta, akkor az nincs a helyzet magaslatán.
19. vagyok.
Vagy hát most is római katolikus vagyok. XDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!