Miért nincs Magyarországnak saját egyháza?
Arra még nem gondoltál, hogy a Sátán tényleg magyar és lehet, hogy az a pap nem is mondott akkora butaságot?:D
Mellesleg inkább a pap fejecskéjével kellene elbeszélgetni és nem még jobban tönkretenni a kereszténységet, ahogy az elmúlt évszázadokban sikeresen megtörtént....
A kereszténységnek egyébként sem az volna a célja, hogy erősítse az ellentéteket, hanem hogy összhozza az embereket.
Ha valaki nem képes elfogadni a másik nemzetségét, kultúráját stb. + nem a belső értékek alapján ítéli meg a másikat, hanem a beteges téveszméi és sztereotípái alapján, az ne menjen papnak..
Nem megoldás nyitni egy magyar román ellenes keresztény klubbot.
Azta te mit szívsz?
Gondolom kb 14 éves lehetsz.
Amúgy meg ott a hit gyüli, Magyarország minden suttyósásga koncentrálódik benne.
Hit Gyülekezete, Magyar Unitárius Egyház
És még tucatnyi kicsi felekezet. Ennyi nem elég? :D
Nem hallottam még ezt a román papos sztorit, de kicsit nem vagy képben, mivel a román pap 99%, hogy ortodox volt, így nem is tartozik a Vatikán alá...
Az itt leírt sérelmek maximum a Katolikus Egyházra lennének igazak, mivel a reformátusok és evangélikusok bár valóban nem magyar alapításúak, viszont nincs olyan hierarchia, mint a katolikusoknál. Így az eredetileg valóban német alapítású Evangélikus Egyház Magyarországon nem tartozik semmilyen német vezetőség alá.
Katolikus résznél lehetne ez probléma, de kicsit azért másról szól azért a kereszténység és az Egyház küldetése. Alapvetően nemzeti érzelmű vagyok, tehát nem "hazátlan, magyarellenes liberálisként" írok. A Katolikus Egyház egyetemes. Maga a katolikus szó is azt jelenti, hogy egyetemes. Ez azt is jelenti, hogy nem kötik a nemzetiségi korlátok: bárki lehet katolikus, legyen bármilyen nemzetiségű. A Szentírásban is Jézus azt mondja, hogy "Tegyetek tanítványommá minden népet", Szent Pál pedig azt írja, hogy mind Isten gyermekei lettünk a keresztségben, mindegy, hogy valaki minek született, mert Isten nem tesz különbséget. A katolikusságom engem nem gátol meg abban, hogy magyar is legyek, sőt én büszke vagyok arra, hogy a népem már 1000 éve ezt a hitet követi. Egyébként meg a Magyarországon működő felekezet hivatalos neve Magyar Katolikus Egyház, tehát nem veszítjük el ezzel a magyarságunkat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!