Mi az élet értelme? Nem a tanult, hanem a saját felismerésű válaszok érdekelnek.
Mi az értelme a zenének, a hóesésnek, vagy a bukfencezésnek?
Az értelem az emberi elme megismerő folyamatait jelenti. Értelme tehát azon jelenségeknek van, amely jelenségek struktúrája megegyezik gondolkodási struktúránkkal.
Az életnek nincs értelme, mert az élet nem egy jól körülhatárolható absztrakt, matematikailag leírt fogalom. Ezért az életen számon kérni az értelmet olyan, mint a káoszon számonkérni a rendet.
Mi értelme?
Imádom:
- evés
- ivás
- buli
- család
- barátok
- szex
- utazás
- olvasás
- tanulás
- pénz
- munkám
- technológiai fejlesztések
- szerelem
- zene
- filmek
- új dolgok felfedezése
- strandolás
- edzés
- egészséges életmód
- napsütés
- nyár
- nyelvek
- kultúrák
- természet
- szép ruhák, cipők
- új emberek megismerése
Mindezt addig ameddig tudom, képes vagyok rá, van erőm hozzá. Ez az élet értelme. Nem a múltnak és a jövőnek élek, hanem a jelennek és a közeljövőnek (1-2 év). Imádok élni. Hát szerintem "csak" ennyi értelme van. Aki meg megakar halni, az haljon meg, én nem tartom vissza.
Ahogy egy dalban is benne van: ,,Bölcsőnk a Föld, hogy Emberré nöljünk..."
Azt gondolom hogy ebben minden benne van. Emberré nőni, hogy a végére alkalmassá lehessünk egy Jobb-létre-szenderülni, ahogyan ez a szép, leíró Magyar nyelvünk mondja. Azt hiszem ez az életünk célja.
Megkezdeni a létezést.
Felnőni a világban, megélni benne.
Egy társat találni.
Utódokat nemzeni/világra hozni.
Felnevelni őket, átadni tudásunkat.
Befejezni a létezést, úgy, hogy visszanézve elégedettek legyünk.
Az élet értelme maga a létezés, és hogy azzal mit kezdünk, mire használjuk fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!