Létezik ilyen vallás? Lennt elmagyarázom.
Elképzelésem szerint, minden (kisebb mint atomi szinten) egy anyagból áll. Ebből áll az egész univerzum. Ezt az egész anyagot egyben, nevezzük istennek. Amikor lehetett a nagy bumm, akkor ez az anyag szétszóródott, ebből kezdett el minden egyes dolog alakulni.
Ha egy ember magasabb lelki szintre ér, ebből a valamiből többet vonzz magához. Ez egy folyamat.
Ezer sebből vérzik ez a gondolat, de csak nézzünk egyet!
"Amikor lehetett a nagy bumm, akkor ez az anyag szétszóródott, ebből kezdett el minden egyes dolog alakulni."
Szétszóródott, de mégis rendszerbe állt!!!??? Egy robbanás után minden széthullik, nem?
Termodinamika második főtétele!!!??? Ismerős?
A termodinamika második alaptörvénye az entrópia felhasználásával a következőképpen fogalmazható meg: a spontán folyamatok esetében a magára hagyott rendszerek entrópiája csak növekedhet.
Az entrópia a tudomány: egy rendszer rendezetlenségi fokát jellemzi.
A felvetésed sosem volt igaz. :)
10:18
Valahogy ez a fura szokás benne van a magyarokbak, hogy magukra vesznek dolgokat.
11:31. :)
Azt hiszem nem válaszoltál a kérdésemre, és senki nem vett semmit magára, csupán a tényeket állapítottam meg a műre mondott szavaid alapján(melegürülék). Ne haragudj meg, de ezzel 2 embert is elítélsz egyszerre...a mű szerzőjét, akiről valószínűleg fogalmad sincs, hogy kicsoda, és mit "élt" át a mű létrehozásáig, és a fordítót is. Sőt ezzel a mondatoddal, hogy magára vesznek mindent a magyarok, egy egész nemzetet elítélsz. Nem baj persze ez, csak szóltam, hogy tudd...az elítélés ezt jelenti. :)
üdv és további jókat kedves 19 éves lány. :P
25/F
LastOne.Left
nem hazudtam azzal amit írtam :)
a vallásról: hogy keletkezett a világ? kiteremtette? halál utáni létezés? ezt az űrt kitölti a sok maszlag amit olvashattok! Én nem hiszem el egyiket sem, mert nincs rá semmilyen racionális magyarázat, csak is maszlag. Azt hiszi az ember ez az, ezt kerestem, most már értem. Egy ember nem képes felfogni mily nagy, és felfedezhetetlen dolgok vannak az univerzumba. Egy szöveg, hogy adhat választ? mitől tudja jobban?????
11:44. :P
Ezek szerint nem vagy nyitott az ilyen dolgok felé. A könyv pedig arra ad választ, ami feledésbe merült...nem írja le az első dologtól, az utolsó dologig mindent ami az univerzumban található. :D
Egyszerűen megfordítja a világszemléletet. A gondolatiság megfogalmazásával, a materiálissal szemben. Materiális nézettel nincsen racionális válasz, úgy tekintve tényleg minden maszlag, mert értelmetlen...de így...Mert tudod, ha gondolat minden, akkor megfordul a helyzet...miszerint a világ belül van, bennünk, és nem kívülünk...vagyis magunkban kell keresni, ha meg akarjuk ismerni azt. bemutatja valójában mik is vagyunk. Teljesen új dolgok kerülnek a "szem" elé. A szöveg magyarázatot ad...a válaszok pedig benned vannak, és mindig is benned voltak...s a mű segítségével "szabadon" engedheted őket. Erről szól...nem azt mondtam, hogy mindent leír a világról...mindent szépen érthetően elmagyaráz, felvezet...emberi mértékeken belül, az emberi tudat jelenlegi állapotához mérten. Ennyi a dolog. A könyv nem Isten...de Istentől ered, már ha érted ezt a kifejezést. :)
üdv
25/F
LastOne.Left
Köszi :)
Azért elkezdett érdekelni, elolvasom. De valóban nehéz a szöveg.
Közben küldtem Neked linket levélben. Ezo-fere
Mennyi válasz :)
Lényeg: kell hogy legyen egy kialakult nézeted ezzel kapcsolatban, és akkor fogod megérteni a könyvet. Képzeld el, hogy az összes valásnak valahol igaza van.
LastOne.Left:
Én viszont tényleg köszönöm a linket, még csak az elejét olvasom, de biztos vagyok benne, hogy végig fogom olvasni. Tényleg nem valami egyszerű szöveg mondjuk, volt olyan mondat, amit 3x kellett újraolvasnom. :D
Ne aggódj nekem is volt olyan mondat...:D
Viszont megéri, hogy tisztán láthasson az ember. A kedves kérdező már érti a dolgot. Lesarkítva a mű, a valós szeretetről szól, és az összetartás érzését erősíti az emberben, bemutatja, hogy mi is az élet valójában. Kiderül az is, hogy tulajdonképpen mindenkinek igaza van, s a művel meglelhetjük a valós nézőpontot, az igazi objektívet, elérhetjük ÖNmagunk VALÓságát. Tudni fogjuk hogy végül is "mi van". :)
üdv és örülök, hogy segíthetek. :)
25/F
LastOne.Left
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!