Mi a véleményetek a mitológia szerint Luciferről?
- szerintem lázadása jogos volt
- félre van magyarázva
- valójában csak megismertette az embert a tudással
- bizonyos tekintetben Lucifer maga a tudomány, technológia.
Én egy lázadó angyalt látok benne aki jót akart az embereknek, a valódi zsarnok az Úr mert ha minden tervében ált egyik szereplő sem tudott tenni ellene sok mindent.
"szerintem lázadása jogos volt"
Tudnod kell, hogy lucifer lázadása nem valós történet. Bibliában nincs benne
"valójában csak megismertette az embert a tudással"
A bűn tudásával, egész pontosan. Ha ez neked tudás ...
"bizonyos tekintetben Lucifer maga a tudomány, technológia."
amennyiben a halált, a hazugságot, a gyilkosságot és ehhez hasonlókat nevezed technológiának, akkor igazad van
"Én egy lázadó angyalt látok benne aki jót akart az embereknek, a valódi zsarnok az Úr mert ha minden tervében ált egyik szereplő sem tudott tenni ellene sok mindent."
Azt hiszel, amit akarsz, de érdemes meggyőződni, h jól gondolkodsz-e, mert a lelkeddel játszol. Kizárólag te felelsz a döntésedért, te viszed el a balhét.
“- szerintem lázadása jogos volt”
Indokold meg.
“- félre van magyarázva”
Taníts minket mester.
“- valójában csak megismertette az embert a tudással”
Az sem biztos, hogy a kígyó és Lucifer egy és ugyan az, de ez a legelterjedtebb értelmezés, szóval megértem ha ebből indulsz ki.
“- bizonyos tekintetben Lucifer maga a tudomány, technológia.”
Túl sok párhuzamot húzol Lucifer és Prométheusz között, de szerintem csak belelátsz valamit ami nincs ott.
“Én egy lázadó angyalt látok benne aki jót akart az embereknek, a valódi zsarnok az Úr mert ha minden tervében ált egyik szereplő sem tudott tenni ellene sok mindent.”
Ugyan abban a tévedésben vagy amiben a keresztények 90%-a. Helytelenül azt feltételezed, hogy Lucifer (aki eszerint az értelmezés szerint azonos a Sátánnal) az Úr riválisa, az ő egyenrangú inverze. De a Sátán (vagy bármelyik bukott angyal) csak annyit tehet meg amit az Úr megenged neki, közvetve ő is csak Isten szolgája, akár tudatában van akár nem.
Szerinted Isten nem tudta megakadályozni, hogy egyenek a fáról? Ádám és Éva elbuktak a teszten ami elé az Úr állította őket. Amikor a Sátán megkísért azzal közvetett módon próbára tesz, ő nem vehet rá, hogy akaratunk ellenére megtegyünk valamit (mert Isten csak ennyit enged meg neki), csak “rábeszélni” tud minket a bűnre, de a szabad akartunkon, a saját döntésünkön múlik, hogy engedünk-e neki, egy lecke amit a hívők sosem tanultak meg, de te sem.
Isten nincs ellene a tudományos fejlődésnek. Hamis képet és állítást hirdetsz Istenről.
Sátán semmilyen "tudást" nem adott az embernek. Egyetlen egy dolgot tudott meg az ember, még pedig, hogy tapasztalja meg a rosszat. Ne csak tudja mi a rossz, hanem élje is át.
Isten semmilyen tudástól nem fosztja meg az embert.
Az ember szépen békében, harmóniában élhetne, a Teremtője vezetése alatt.
Ahogy Sátán is elégedetlen volt az életével, az ember is az lett.
Mert ugyan mitől lett jobb az embernek?
Attól hogy össze-vissza kefélnek mindenki mindenkivel? Ez nélkül az élet nem is élet? A szeretet vajon képes csalódást okozni? Megcsalom a feleségemet, a férjemet. Ez aztán a tudás.
Vagy az élet abból áll, hogy neked legyen tíz hektár földed, másnak meg egy virágcserép földje az ablakba?
A Technika fejlődése pedig nem tilos, csak akkor rossz, ha helytelen célra használja az ember.
Nem ismered sem TE sem sokan a Teremtőt, sem a gondolkodását, csak lázadoztok feleslegesen olyasmi ellen, amiről fogalmatok sincs.
A mitológiának semmi köze a kereszténységhez. Katolikus mitológia nem létezik. :D
Tudod mi az a mitológia? Hallottál már Prométheuszról vagy Perszephonéról? A kereszténységhez semmi közük.
Ezért rossz:
"Szerinted Isten nem tudta megakadályozni, hogy egyenek a fáról?"
Erről van egy kialakult véleményem, de most itt nem kívánnám hosszan előadni.
Röviden: Igen.
És szerinted?
" Ádám és Éva elbuktak a teszten ami elé az Úr állította őket.
Milyen teszt? Eleve tudja a végeredményt. Sőt ő maga rángatja a bábok zsinórjait!
" Amikor a Sátán megkísért azzal közvetett módon próbára tesz, ő nem vehet rá, hogy akaratunk ellenére megtegyünk valamit (mert Isten csak ennyit enged meg neki), csak “rábeszélni” tud minket a bűnre, de a szabad akartunkon, a saját döntésünkön múlik, hogy engedünk-e neki..."
Nagyon nem.
Az ember ellentmondhat-e egy angyalnak, akkor amikor még azt sem tudja, mi a hazugság és mi a bűn???
"... egy lecke amit a hívők sosem tanultak meg, de te sem."
Isten a bábmester, aki előre eltervezett mindent.
JÓ??? Korántsem...
A JÓ nem büntet, hanem megelőzi a bűnt.
(Persze HA és AMENNYIBEN a bibliai Isten nem csak egy mesefigura)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!