Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha Ábrahám ma élne, melyik...

Ha Ábrahám ma élne, melyik hozzá kötődő valláshoz csatlakozna: a zsidók, az iszlám vagy a keresztény valláshoz?

Figyelt kérdés
Nem lenne könnyű dolga, mert a pl. a kereszténység darabokra szakadt.
2021. febr. 1. 10:28
1 2 3 4 5
 41/45 anonim ***** válasza:

"Egy logikus levezetés nem szubjektív vélemény hanem tényeken alapul."

Amíg nem mutatsz egyetlen tárgyi bizonyítékot, addig szubjektív véleményed, amire ezen a fórumon már mindenki tojik, mert borzasztó unalmas.

"Amúgy te vagy az a primitív észlény aki a Jézussal kapcsolatos kérdésemnél is megjelent?"

Tehát nem tudsz konkrét tárgyi bizonyítékokat, akkor jön a személyeskedés és alpári stílus?

"Az egyetemi előadóknak nem kell mindent elhinned, a prófétának viszont mindenben hinned kell és engedelmeskedned. Ezt jeleneti hogy követed."

Jó és mi van akkor, ha én egy pedofil hadurat nem akarok elfogadni prófétának? Bedarálnak engem is?

"Ha valakit rágalmazol, szidalmazol az a magyar törvények szerint is bűncselekmény és büntetendő."

Ha azt mondom rólad, hogy egy fanatikus idióta vagy, akkor bár lehet igazam van, de nem vagyok istenkáromló. Ha Mohamedre azt mondom, hogy kecskékkel háló pedofil, akkor a Mohamedet imádó muszlim országokban istenkáromlás vádjával könnyen elítélnek.

"A Biblia szerint Lótot leitatták"

Lót nem próféta. Azért nem minden bibliai szereplő próféta, van sok olyan is benne, aki nem az. Például Lót nem volt próféta, sőt Noé sem. Ha pedig leitatták, akkor inkább áldozat volt.

2021. febr. 5. 00:36
 42/45 anonim ***** válasza:

"Nincs egyetlen vers a Koránban, amivel ezt alá tudnád támasztani, ugyan azt mondod amit a muszlim hitvédők, nem azt amit a Korán mondd, a Korán nem említ semmiféle eredeti Tórát vagy eredeti Evangéliumot, csak Tórát és csak Evangéliumot említ, és Isten szavanként említi mindkettőt."

Azt tapasztaltam újabban keresztények terjesztik ezt a hazugságot miszerint a Korán nem írja hogy a Tórát és Evangéliumot megváltoztatták. Valami keresztény szekta lehet mögötte. Mielőtt mutatnék verseket elmondom mi a helyzet. Sok történet szerepel a Bibliában és Koránba is de sok esetben nagy eltérésekkel. Például a Biblia azt írja Jézus meghalt a kereszten a Korán szerint viszont nem halt meg a kereszten. A Korán nyilván a saját állítását tartja igaznak, így a Biblia állítását automatikusan hamisnak tekinti. Ehhez nem kell sok ész hogy felfogd.

Kapásból itt vannak ezek a versek. Egyértelműen leírja hogy a zsidók hamisítottak:

2/75 Hogyan kívánhatjátok, hogy (a zsidók) legyenek nektek hívők, amikor egy részük hallotta Allah szavát, és miután megértette azt, tudatosan meghamisította?

2/78-79 Vannak közöttük Analfabéták, akik nem ismerik az írást, állításaikat csak vágyaikkal támasztják alá és csupán vélekedéseikkel hozakodnak elő. Ám jaj azoknak, akik sajátkezükkel írják az írást, s aztán azt mondják: "Ez Allahtól származik", hogy elkótyavetyéljék azt potom áron. Jaj nekik azért, amit a kezük írt, és jaj nekik azért, amire szert tettek!

"Nem az én érvelésem, ez Al-Bukhari és Ibn 'Abbas érvelése."

Nem tudom miről beszélsz. Egyetlen egy muszlimot nem fogsz találni aki azt mondaná a jelenlegi Tóra és Evangélium eredeti.

"Fogalmad sincs róla miről beszélsz. A keresztény felekezetek maximum az Ótestamentum könyveinek számában nem értenek egyet, de sem a deuterokanonikus könyvek, sem Énok könyve, sem a Makkabeusok harmadik könyve sem a Makkabeusok negyedik könyve nem változtat semmilyen alapvető keresztény doktrínán."

Lényegtelen hogy ezek a kérdések könyvek megváltoztatnak-e alapvető tanítást vagy sem. Lényeg az hogy nincs egységes Biblia. Ez már bizonyítja hogy a Bibliát megváltoztatták. És ha ezek a könyvek kérdésesek akkor az összes többi is az lehet.

"Minden keresztény Bibliának egy az üzdenete, hogy a Jézus Krisztus az Ótestamentumban megjövendölt Messiás, urunk és megváltónk."

Te miről beszélsz? :) A zsidók ugyanazt az Ószövetséget olvassák mint a keresztények, és elutasítják Jézust. Se nem megváltónak se nem prófétának nem tekintik, Istennek pedig semmiképen sem. A szentháromságot pedig bálványimádásnak tekintik. Jézus megváltó halálát szintén elutasítják, mármint a megváltás részét is.

"Nem fogsz találni egyetlen verset sem a Koránban egyértelműen azt mondja, hogy a Tórát meghamisították, mert nincs ilyen vers a Koránban, mert Mohamed sem gondolta, hogy a Tórát meghamisították, nincs semmilyen vers a Koránban ami valamilyen eredeti Tórára hivatkozik, csak Tórára, az "eredeti Tóra" csak belemagyarázás, ezek szerint a muszlim hitvédőknek jobban hiszel a mint a Koránnak, Mohamednek vagy Allahnak. "

Ezt nem tudom melyik keresztény kamuszakta hazudja de csúnyán becsaptak. Kapásból ott a fenti két vers és logikus levezetés. Meg ez egy önellentmondás részetekről. Azzal rágalmazzátok Mohamed prófétát hogy átírta a Bibliát. Ha valaki átír valamit és azt hirdetni igaznak, nem fogja igaznak hirdeti azt amit átírt. Ebből is látszik mekkora IQ harcosok vagytok :) Ha már rágalmaztok és hazudoztok legalább legyetek következetesek, mert most ez a két hazugságotok üti egymást.

"Egy szerinted átírt könyv igazolja a Koránt? Ez egy érv a Korán mellett? Vedd már észre magad..."

Te tényleg ennyire buta vagy? Szóval sem mondtam hogy a Bibliában minden meg lett hamisítva. Vannak benne igaz részek. Ezek igazolják a Koránt.

"a Koránban benne van a "Companions of the Cave" (magyarul: a barlang társasága) történet, egy csoport akik elaludtak egy barlangban, de 300 évvel később felébredtek, ami Efezusi Istvánhoz vezethető vissza az 5. századból, a Korán szerint Jézus azonnal prédikálni kezdett ahogy kijött az anyja méhéből, ami egy 6. századi apokrif evangéliumból ered, a Korán szerint Mária egy pálmafa alatt szült ami szintén egy apokrif iratból származik a korai 600-as évekből, a történet melyben Jézus agyagmadarakat keltett életre egy 2. századi apokrif iratból származik, úgy tűnik Mohamed fogta a történeteket amik elterjedtek volna az idejében, adott nekik egy iszlám csavart, és beratakta őket a Koránba."

És szerinted ha valaki hamisít miért nem a kanonizált Bibliából vesz át történeteket? Miért a keresztények által kukázott könyvekből vesz át történeteket miközben tudja hogy azokat a keresztények elutasítják? Észlény vagy :) Ezek a történetek igazak és eredetiek, de az egyházad apokrifnak nyilvánította és kukázta. Az történt hogy kezdetben a kereszténység egymástól elszigetelt közösségekben terjedt, ezért van legalább 30 evangélium amiről tudunk és ki tudja mennyi volt amit eltüntettek. Az egyházad 4-et kiválasztott mert az felelet meg az elképzeléseinek. Ha másik négyet választott volna most azokat tekintenéd hitelesnek. És igen az apokrif iratok között vannak részek az eredeti Evangéliumból.

"Vagyis a Korán szerint a pogányok is mondták Mohamednek, hogy ezek a történetek a Koránban ismert mesék, mítoszok, mondák, voltak, tündérmesék."

A pogányok általánosságban mondták ezt a Koránra és nyilván ezt mondták a Bibliára is.

2021. febr. 6. 19:30
 43/45 anonim ***** válasza:
0%

"Ez biztos nem igaz, mert a Korán is egy hitvány hamisítás, Isten az eredeti üzenetet Mormon könyvével állította vissza."

Egy olyan bálványimádó kereszténynek mint te nem tudom mi a problémája a mormon vallással. Ti istenséget csináltatok a próféta Jézusból, a mormonok meg rátettek erre egy lapáttal és azt mondják mindenki istenség lehet. Csak továbbvitték az istenség Jézus pogány hamisítást amiben ti hisztek.

2021. febr. 6. 19:33
 44/45 anonim ***** válasza:

"Jó és mi van akkor, ha én egy pedofil hadurat nem akarok elfogadni prófétának? Bedarálnak engem is?"

Akkor az van hogy értelmi fogyatékosnak fognak tekinteni mert Mohamed próféta se nem pedofil se nem hadúr nem volt. Ha az iszlám vallás állít valamit és te nm fogadod el, oké, te dolgod, az iszlám vallásszabadságot biztosít. Ha viszont kitalálsz ilyen hazugságokat és ezzel rágalmazol nyilvánosan egy vallást az közösség elleni uszítás és a magyar törvények szerint bűncselekmény.

"Ha azt mondom rólad, hogy egy fanatikus idióta vagy, akkor bár lehet igazam van, de nem vagyok istenkáromló. Ha Mohamedre azt mondom, hogy kecskékkel háló pedofil, akkor a Mohamedet imádó muszlim országokban istenkáromlás vádjával könnyen elítélnek."

Ha azt mondod rólam hogy egy fanatikus idióta vagyok az szintén jogi kategória, egészen pontosan rágalmazás, becsületsértés, és ha be lehetne téged azonosítani akkor a bíróságon beszélnénk meg. Ha Mohamed prófétát sértegetnéd azzal amit leírtál nem Istenkáromlás hanem közösség elleni izgatás, ami szintén jogi kategória mindenhol a világon.

"Lót nem próféta. Azért nem minden bibliai szereplő próféta, van sok olyan is benne, aki nem az. Például Lót nem volt próféta, sőt Noé sem. Ha pedig leitatták, akkor inkább áldozat volt."

Lényegtelen hogy próféta vagy sem. Olyan emberek akiket a Biblia jópéldaként állít be. Ha valaki hagyja hogy leitassák akkor nem áldozat hanem bűnös.

2021. febr. 6. 19:45
 45/45 anonim ***** válasza:
Úgy érvelsz öreg, mintha a mohamedán Németh Sándor lennél.
2021. febr. 6. 19:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!