Ha Ábrahám ma élne, melyik hozzá kötődő valláshoz csatlakozna: a zsidók, az iszlám vagy a keresztény valláshoz?
"és a Koránban is de jelentős eltérésekkel"
Na igen, de kit érdekel egy olyan könyv, ami a Tórához képest kb 2000 évvel későbbi mű és az eredetinek csak ócska átköltése?
9
Istenem, hát nem semmi vagy Te is. Nem lehet úgy Bibliát értelmezni, hogy az egyik vers más verseknek ellent mond.
Ennyire nem tudsz olvasni és értelmezni?
Igen mindenki életre lesz keltve, vagy is Istennek fognak élni, de nem rögtön a haláluk után.
De még Ábrahám sem előzhette meg Jézust a feltámadásban.
Ellenben akkor ez a vers lenne hamis.
"Na igen, de kit érdekel egy olyan könyv, ami a Tórához képest kb 2000 évvel későbbi mű és az eredetinek csak ócska átköltése?"
Szokásos keresztény válasz. A Biblia az igaz, mert azt előbb írták le :)
A Bibliát az idők folyamán meghamisították, a Koránnal pedig helyreállt az eredeti üzenet. Így már érted?
#+3
Mondok jobbat.
Ábrahámnak volt egy harmadik gyermeke is, amit egyiptomi kereskedők elraboltak, a hajó elhánykolódott, hatalmas viharba került, s egy csoda folytán Amerikában kötött ki. Ábrahám leszármazottai az indiánok, s az egyetlen igaz vallás az inka. Ábrahám most az inka vallást gyakorolná.
Ez mennyivel kevésbé hiteles mint a Korán? Mert szerintem legalább annyira hiteles, ha nem jobban. Főleg, ha hozzáteszem, hogy Gábriel angyal mondta nekem.
Itt ugye egyetlen kiszakadt ősről beszélünk és több ezer eltelt évről, konkrétan milyen genetikai rokonságot vársz?
A szemita népek folyamatosan közel éltek egymáshoz.
Illetve mitől lenne a Korán légből kapott állítása tudományosan helyesebb, mint pl a történetet eredetileg lejegyző Biblia állítása?
Az megvan hogy olyasmit vitatsz amit a Biblia is állít? :) A Bibliai is azt írja hogy Ábrahámnak két fia volt. Sőt maguk a zsidók is elismerik hogy Izmael az arabok ősatyja.
"Illetve mitől lenne a Korán légből kapott állítása tudományosan helyesebb, mint pl a történetet eredetileg lejegyző Biblia állítása?"
Mi az hogy eredetileg? Az Ószövetség esetében többszáz vagy akár ezer év is van a keletkezés és a legkorábbi megtalált szövegtöredékek között. Például Mózes könyvei ie. 1500 körül íródtak, de a legkorábbi előkerült írások nem sokkal Jézus előttiek, tehát szó nincs eredeti szövegről. 1000-1500 év alatt pedig bármit meg lehet hamisítani. Azt pedig előbb leírtam hogy a Koránban szereplő Ábrahám, erkölcsös példamutató próféta, a Bibliában leírt pedig egy erkölcstelen, szívtelen rabszolgatartó így nem vitás hogy a Bibliai verzió hamisítás. Isten egyértelműen erkölcsös prófétát küld. Szóval a Biblia hitelessége minden szempontból nulla, ellenben a Korán tárgyi és tartalmi szempontból is hiteles.
"Az megvan hogy olyasmit vitatsz amit a Biblia is állít?"
Korán is vitatja, abban is szerepel egy jó nagy marhaság, én is kitaláltam egyet, nincs különbség a Korán története között és a között, amit én találtam ki hirtelen. A kettő egyformán hiteles.
"Az Ószövetség esetében többszáz vagy akár ezer év is van a keletkezés és a legkorábbi megtalált szövegtöredékek között"
Mutasd meg akkor, hogy ezekben a szövegtöredékekben miben más Ábrahám története, máskülönben ez nem érv.
"Azt pedig előbb leírtam hogy a Koránban szereplő Ábrahám, erkölcsös példamutató próféta, a Bibliában leírt pedig egy erkölcstelen, szívtelen rabszolgatartó így nem vitás hogy a Bibliai verzió hamisítás."
Egyrészt Ábrahám a Bibliában nem volt szívtelen és erkölcstelen, még ha voltak is hibái. Másrészt egy történet nem attól lesz igaz, mert a benne szereplőket idillinek ábrázoljuk.
Ha mondjuk teszem azt Hitlerről írok egy történetet, hogy mennyire rendes ember volt, akkor az én történetem lesz az igaz, mert abban a főszereplő példamutató?
Természetesen véletlenül se akarom a két szereplőt összehasonlítani, csak arra mutatok rá, hogy az érvelésed teljesen abszurd és idióta.
" a mai keresztények viszont tömbistenhívők a szentháromság miatt"
Nem azért de keresztény kultúrkörben nőttél fel de nem tudod mi az a Szentháromság. Közel keleti muszlimok jobban tudják mint te. Szentháromság az egy Isten. Keresztények nem többistenhívők
Fizikai testnek (pl élõ embernek) isteni lényeget tulajdonítani a Tóra alapján bálványimádás, ami (szintén a Tóra alapján) olyan súlyos bûn, hogy zsidónak akkor sem szabad elkövetnie, ha azzal saját életét menthetné meg. Tehát a Kereszténységhez nem.
Az Iszlámtól nem idegen a térítés, a Tórától igen, tehát az Iszlám is kiesett.
Marad a Judaizmus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!