Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Van fenntartásotok a keresztén...

Van fenntartásotok a kereszténységgel kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Tanulmányozom hobbiból a kereszténység születését és előttem egy kisszámú elvakult szekta rajzolódik ki, akik mindenfélét kitaláltak Krisztoszukról.

Emelet számos kutató kutatta Jézus mentális egességet is, amit több evangelista is megemlít.

Az apokrif iratokból tudjuk, hogy gyanús hogy Jézusnak volt egy titkos szeretője aki előkelő helyet foglalt el a szekta élében, ugyanis a velük tartó pénzesebb nők fizették a szekta számláit. Mert a férfiak nem dolgoztak. - ezt nem én találtam ki, hanem neves kutatók!!!

És még az apokrif evangéliumokban sem értik a tanítványok hogy istenük miért szereti annyira Mária Magdolnát!

Szóval engem a szentséget illetően nem győztek meg! A keresztények is egy zsidó szekta volt. Ráadásúé Jézus előtt számtalan hasonló alak volt.

2021. jan. 30. 19:37
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
0%

Azért válaszol, mert a kereszténységnek érdeke a hitvédelem. Annak ellenére, hogy lassan kb. 2000 év alatt egy darab egzakt bizonyítékot nem tudtak letenni az asztalra a kritikusoknak. De, amennyire észrevettem, ezek a hitvédelmi dolgok inkább önmaguknak szólnak, mert félnek, hogy a hitük meginog.

Vidirpi egyébként tipikusan egy olyan kommentelő az oldalon, akivel nem érdemes vitázni, mert csak lefáraszt. Több oldalon át nyomja a regényeit, aminek semmi értelme nincs. Nála vannak értelmesebb hívők is.

(11-es voltam).

2021. jan. 31. 15:49
 22/24 A kérdező kommentje:
Köszi 11-es! Ezt nem tudtam, még nem futottam össze vele. :D
2021. jan. 31. 16:18
 23/24 A kérdező kommentje:
:O :D
2021. jan. 31. 18:29
 24/24 anonim ***** válasza:

Természetesen vannak, így pl a kereszténység által hivatkozott próféciák többnyire téves fordítás/értemezés eredményei. Errõl (többek között) a zsido.com-on olvashat részletesen, akit érdekel.

"Mert a férfiak nem dolgoztak. - ezt nem én találtam ki, hanem neves kutatók!!!"

Kutatmi sem kell, Pál vmelyik levelében elmagyarázza: helyes, hogy õk nem dolgoznak, mert az õ feladatuk az igehirdetés (valóában térítés).

+++

Ennél fontosabb:

A 18 által felsorolt parancsok a Tízparancsolat részei, ami Mózes második könyvében található, ami a hagyomány szerint a kereszténység ELÕTT kb 1500, de a legszigrúbb tudomány szerint is legalább 700 évvel íródott.

"Melegnek lenni bűn."

Ilyen a Biliában nincs, az AKTUST tiltja és bünteti. Ez egyébként Nem tartozik a Tízparancsolathoz, Mózes harmadik könyvében található.

"ha egy férfi férfival hál, amint hálnak nővel, útálatosságot követtek el mindketten, ölessenek meg, vérbűn van rajtuk." (3Moz (Leviticus) 20:13 ) - [link]

Ezek természetesen nem a fenntartáso, hanem egy válaszoló tévedései, persze nem az a lényeg, hogy téved, hanem, hogy ismerjük a helyeset.

2021. jan. 31. 20:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!