Van fenntartásotok a kereszténységgel kapcsolatban?
Tanulmányozom hobbiból a kereszténység születését és előttem egy kisszámú elvakult szekta rajzolódik ki, akik mindenfélét kitaláltak Krisztoszukról.
Emelet számos kutató kutatta Jézus mentális egességet is, amit több evangelista is megemlít.
Az apokrif iratokból tudjuk, hogy gyanús hogy Jézusnak volt egy titkos szeretője aki előkelő helyet foglalt el a szekta élében, ugyanis a velük tartó pénzesebb nők fizették a szekta számláit. Mert a férfiak nem dolgoztak. - ezt nem én találtam ki, hanem neves kutatók!!!
És még az apokrif evangéliumokban sem értik a tanítványok hogy istenük miért szereti annyira Mária Magdolnát!
Szóval engem a szentséget illetően nem győztek meg! A keresztények is egy zsidó szekta volt. Ráadásúé Jézus előtt számtalan hasonló alak volt.
Vannak fenntartásaim, ráadásul úgy, hogy elég mélyen benne voltam abban a vallásban, még prédikáltam is a gyülekezetben.
Igazából nem is Jézus személyével van a legnagyobb baj, hanem azzal, ahogyan a kereszténység hatalmat gyakorol az emberek felett mentálisan. Szinte bármire rá tudja őket venni, ha elég meggyőzően adja elő magát.
Ami Jézust illeti: a kereszténység megértéséhez szerintem a rakománykultusz tanulmányozása lenne fontos, mert hasonló, eszkatologikusnak(=végső idő) tűnő nézet van benne, mint amilyen a kereszténységben: hogyan a bennszülöttek meg vannak győződve arról, hogy egy Jhon Frum nevű messianisztikus alak vissza fog térni hozzájuk, úgy a keresztények is rendületlenül hiszik - már kb. 2000 éve - hogy Jézus visszatér majd. A bennszülöttek állítólag kapcsolatban is vannak Jhon-al, van ott is valami sámánféle, aki "beszélget vele". Ez a kereszténységnél az ima. Amikor a vallási vezetők, hívek Jézushoz szólnak. Tehát, én a rakománykultuszon keresztül próbálnám megérteni a kereszténységet.
De mondok pár infót az apokrif iratokról is:
Szerintem annyira nem jelentősek mint egyes kritikusok hiszik, mert egy részüket a gnosztikus szekták írták. Akik úgy próbálták eladni a nézeteiket, hogy bizonyos bibiliai szerzők nevei alatt könyveket írtak. Félreértés ne essen, ezt a hamisítást a keresztények is megtették. Például, ma a bibliatudósok a Pál apostol neve alatt futó 13 levélből csak 7-et tulajdonítanak neki. A többi nem eredeti, páli levél. Persze az apokrif iratok tartalmazhatnak némi hiteles infót is, pl. az apostolokról, legendás körítéssel. Másrészt, ezekből az iratokból azt is fel lehet vetni, hogy a kereszténység elején több Jézus elképzelés élt, de mint említettem, az apokrifok egy része gnosztikus eredetű. Például a Júdás evangélium nem keresztény szerző műve. Némely apokrif igazi jelentősége szerintem abban van, hogy általa betekintést nyerhetünk a korai kereszténység teológiájába.
re5: ne hazudj te, mert írtál TRÁGÁR privátot, és töröltettél. Azt hiszed, ugye, hogy a gyakorin névtelenül mindent lehet? Nem. Nem lehet.
A "neves" kutatókhoz ajánlom Marx,Lenin olvasását. Irányban van, amerre haladsz, hasznos lesz számodra.
A kereszténység lényege a nép kordában tartása
Melegnek lenni bűn.
Az ókorban dugtak fűvel-fával. Persze, hogy korlátozni kellett.
Ne szexelj házasság előtt
Nemi betegségek voltak. Gyógyszer nem volt rá. Ez is érthető, mivel így kevesebb a kontakt
Ne lopj
A fosztogatás is ment ebben az időben.
Ne ölj
A gyilkosság sem volt szigorúan véve. Gladiátorharcok stb
Sorolhatnám.
El kellett hitetni az emberekkel, hogy ez egy felsőbb erő utasítása, különben csinálták volna tovább
Vidiripi
"Tanulmányozom hobbiból a kereszténység születését és előttem egy kisszámú elvakult szekta rajzolódik ki, akik mindenfélét kitaláltak Krisztoszukról."
És még is miket találtak ki?
"Emelet számos kutató kutatta Jézus mentális egességet is, amit több evangelista is megemlít."
Na ez nekem új! És mit írnak az evangelisták Jézus mentális egészségéről?
"Az apokrif iratokból tudjuk, hogy gyanús hogy Jézusnak volt egy titkos szeretője aki előkelő helyet foglalt el a szekta élében, ugyanis a velük tartó pénzesebb nők fizették a szekta számláit. Mert a férfiak nem dolgoztak. - ezt nem én találtam ki, hanem neves kutatók!!!"
Tehát neves kutatók kitalálták hogy Jézusnak szeretője volt és pénzesebb nők fizették a számlákat! Hát a neves kutatók kitalációk helyett valami hasznosabbat is csinálhatnának. Te meg így bedőlsz nekik.
"Szóval engem a szentséget illetően nem győztek meg! A keresztények is egy zsidó szekta volt. Ráadásúé Jézus előtt számtalan hasonló alak volt."
És miben voltak hasonlók Jézushoz?
11. kommentelő!
"Szinte bármire rá tudja őket venni, ha elég meggyőzően adja elő magát."
És eddig mire vette rá őket amihez előzetesen nagyon meggyőzőnek kellett lennie? És hogyan, mivel sikerült meggyőznie őket?
"...úgy a keresztények is rendületlenül hiszik - már kb. 2000 éve - hogy Jézus visszatér majd."
Azért a keresztények ennél jóval többet hisznek, nem csak annyit hogy Jézus visszatér!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!