Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ez az "Isteni igazság? "

Ez az "Isteni igazság? "

Figyelt kérdés

Akik hisznek Istenben (főleg a papok) azt mondják,hogy Isten mindenkit szeret,igazságos,megbocsájtó,stb. de aztán hozzáteszik,hogy aki nem hisz benne,az a pokolra jut és örökkévaló szenvedés lesz a sorsa.

Én nem hiszek benne,de erkölcsösen élek(nem kurvulok,nem bántok másokat,még a legyet is inkább kizavarom,minthogy leüssem)tehát,ha meghalok (ezen teória szerint) mindenképpen a pokolra jutok.És akkor a sok jó cselekedet,meg erkölcsös élet smafu????

Tök mind1,hogy belerúgok e egy sánta kutyába vagy nem ,mert így is úgy is egy a sorsom?

Hinnem kéne egy olyan istenben aki ezt hagyja,csak mert nem hiszek benne?O_o

(ez az egész csak azért jutott eszembe,mert a minap mamám ,meg a nagynéném lepogányozott)

2010. aug. 15. 20:45
1 2 3 4 5 6
 11/56 anonim ***** válasza:

Nem hiszel Istenben de a pokolban meg mennyben igen ?

és nagy betűvel írtad szóval az is jelent valamit , akik írtak ide hogy nem hisznek benne legtöbben kisbetűvel

2010. aug. 15. 23:20
 12/56 anonim ***** válasza:
0%

"pl. aki Dél-Amerikában/Ázsiában egy kis faluban lakik, és sosem hallott ezekről eleve esélytelen?"

Ellenkezőleg. Az másfajta elszámolásban részesül, és valószínűleg eleve megy a Mennyekbe! Akihez nem jutott el a hír, az nem vonható felelősségre!

2010. aug. 16. 00:20
 13/56 anonim ***** válasza:

Nekem az a bajom ezzel az állítólag ISTENI logikával, hogy nekem valamiért baromira EMBERINEK tűnik!

SZERETET meg nincs benne. Egy szikra sem.

2010. aug. 16. 01:14
 14/56 anonim ***** válasza:
46%
00:20, De ez is értelmetlen, kihez milyen szinten jut el az nem számít? Pl. lát egy újságot, vagy bemegy a városba és hittérítőket hall, stb. Az egész vallási cuccnak nincs értelme. Miért teremtett ha azt kell csinálnom egész életemben amit ő jónak lát, vagy különben a pokolra kerülök. Ez kb. olyan mintha klónoznék embereket, és titokban figyelném őket mit csinálnak. Ha valamelyik rosszat tesz addig kínoznám még él. Ha megkérdezné miért csinálom mit válaszolnék? Me' egy aberrált állat vagyok, vagy mert én vagyok a jóságos mindenható, aki csak jót akar.
2010. aug. 16. 08:21
 15/56 anonim ***** válasza:

Azt nem szeretem, hogyha valaki valamilyen istenről beszél, nagybetűvel írja és automatikusan leszűkíti a kereszténységre.

Van még milliónyi vallás, miért olyat akarsz megmagyaráztatni és magadra erőltetni, amiben még te magad sem hiszel. Ha az emberek néha gondolkodnának és nem a szokás által rájuk kényszerített dolgokban hinnének vakon, talán még boldogok is lehetnének.

2010. aug. 16. 08:37
 16/56 anonim ***** válasza:

08:21

A lényeg a nyitott szív! Ha nyitva a szíved az igazságra, és így élsz, előbb utóbb az igaz útra léptet az Isten. Ha zárt szívvel élsz, akkor nem vezet az Isten az igaz útra.

A döntésen van a hangsúly!

2010. aug. 16. 09:20
 17/56 anonim ***** válasza:
És aki mondjuk hallott a keresztény Istenről, de számára a buddhizmus az igaz vallás, mert ezt tanulmányozta, ez áll legközelebb a szívéhez, az pokolra jut? Ez hülyeség, és ezt mint hívő keresztény ember mondom. Szerintem minden vallás ugyanoda vezet. Mivel az emberek különböznek, nem lehet őket egyformán megítélni, és ki tudhatná ezt jobban, mint Isten, aki mindenható? Miért ne lehetne annak az egy Istennek több féle neve? Akár Allahról, Jahvéról vagy bárki másról van szó, lehet ugyanaz az Isten mindegyik. Csak épp a különböző vallásokban másképp nevezik.
2010. aug. 16. 09:32
 18/56 anonim ***** válasza:

"És aki mondjuk hallott a keresztény Istenről, de számára a buddhizmus az igaz vallás, mert ezt tanulmányozta, ez áll legközelebb a szívéhez, az pokolra jut?"

Zárva a szíve. Nem akarja az igazságot, ezért lett Buddhista!

2010. aug. 16. 09:49
 19/56 anonim ***** válasza:

Zárva a szíve. Nem akarja az igazságot, ezért lett Buddhista!

Szerinte viszont a keresztényeknek van "zárva a szívük", mert szerinte a buddhizmus az igaz vallás és ő abban látja az igazságot. Ugyanezt mondaná egy hindu, egy muszlim, egy sintoista és még sorolhatnám... Mindegyik vallás követői azt mondják, hogy az övék az igaz vallás. Most akkor melyiknek lehet hinni a több száz vallás közül?

2010. aug. 16. 09:54
 20/56 anonim ***** válasza:
Viszont azt, hogy ki hazudott magának, az fog kiderülni a túlvilágon.
2010. aug. 16. 10:05
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!