Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért hagy cserben minket Isten?

Miért hagy cserben minket Isten?

Figyelt kérdés

Mielőtt belekezdenék, szeretném tisztázni hogy megkeresztelkedett, születésemtől keresztény embernek tanított 16 éves fiú vagyok, aki út közben eltorzult, és most úgy érzi nincs Isten.

Kezdjük! Nemrég, elkezdtem egy lánnyal ismerkedni. Beszéltünk, nevettünk és azt éreztem boldog vagyok. Minden napom melankólikus lelki állapotommal telik. Sok ideje nem beszélek senkivel, és amikor írt, és hajanli 1-ig beszéltünk úgy éreztem hogy talán Isten lehet a dologban. Észrevehette azt, hogy nem tudok egyedül, barát nélkül lenni? Talán segítene? Másnap a lány eltűnt, se szó se beszéd, nem írt. Kedvesen köszöntünk el egymástól este, biztos voltam benne hogy ez nem egy esti sima beszélgetés volt. Egyik percben nagyon magasan vagyok, másikban pedig nagyon mélyen. És nem tudok kit okolni, csak Istent. És ez szörnyű. De akkor hozok egy másik példát, dédnagymamám pár hónapja elhunyt, a vírus... És valahogy mérges voltam Istenre. Kimentem az udvarra, és csak szitkozódtam. Utánna sok ideig nem mentem templomba, gondoltam ha ezt adja nekem az Úr akkor én miért adnék neki bármit is. Azóta érezhetően más vagyok. Őt okolom érte, a sok világszerte, aki hisz a csodáiban és magasztalja... Most hol van ő? Százezrek halnak meg... Hol van? És kinek segít? Őt okolom érte, és nem a rendszerünket, amibe nem megyek bele, mert ez nem a politika kategória, de mégis azt érzem hogy nincs értelme az egyháznak.

Mostanában próbáltam felvenni vele a kapcsolatot. Beszéltem hozzá, egy órán keresztül mondtam a semmibe azt, hogy jelenleg mi bánt, és hogy kérném azt hogy bármivel, de jelezze nekem azt, hogy jó úton haladok. Nincs válasz, ugyanaz az érzés, ugyanazok a nappalok és éjszakák. Mégis, akkor miért történt a minap este azzal a lánnyal a beszélgetés? Véletlen, vagy tényleg ő lenne... Ez lehet a jel, de már annyira eltorzultam hogy ezeket a kis jeleket sem venném észre? Azt érzem hogy születésemtől kezdve átvertek. Az hogy reggel és este imádkozz kisfiam, és hogy járj templomba, csak sodródás a társadalommal. Az elvárások egyvelege, mint az hogy 17 éves korodra legyen jogsid, legyen egy jól fizető munkád, 25 éves korodra gyereked. Mi van akkor, ha nincs Isten? Ha az emberek csak fohászkodnak valakihez, aki nem is létezik. Csak azért hogy azt érezzék, nem történhet semmi rossz velük. És amikor elvesztenek valakit, vagy nem úgy jön ki a lépés mint nálam a lánnyal, akkor jön a kérdőre vonás ...

Fogalmam sincs mi a kérdésem... Szerettem volna leírni valahova, és választ kapni arra, hogy mi történik. És miért...

2021. jan. 26. 23:46
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
38%

A hitnek nagyon fontos része a közvetlen megerősítés: amikor ott van előtted a másik hívő.

Ha nincs ott, akkor a hited gyengülhet. Ezért hit: mert tudni nem lehet, és ilyen megerősítés kell neki.

2021. jan. 27. 11:34
 12/16 Mansour ***** válasza:
64%

"Az az érzés amikor bemegyek a templomba, és gyónás nélkül is a megtisztulást érzem. Hogy ott nem történnhet semmi baj... "

Ez jó alap. Arra törekedj, hogy a hétköznapokban is megtartsd ez az érzést!

2021. jan. 27. 12:01
 13/16 anonim ***** válasza:
83%

Szia!

Nem igazán írtál arról, hogy hogyan és mióta követed Isten igéjét, ami alapján elvárod az áldásokat?

És azt megmondanád, hogy mi oka lenne Istennek, hogy a lány szabad akaratával nem törődve megbabonázza és neked adja?

Honnan tudod, hogy a lány később nem fog eltántorítani Istentől és esetleg elkárhozol?

2021. jan. 27. 14:36
 14/16 anonim ***** válasza:
48%
Nekem nemigen tetszik ez az önző istenhit, amire a kérdező hivatkozik. Teljesen úgy fogod fel, kérdező, mintha Isten egy pincér lenne az élet éttermében, akinek kötelessége téged kedved szerint kiszolgálni. Szerintem ez nem hit, hanem követelőzés. A családod is ezt az álvallásosságot gyakorolja, tőlük tanultad ezt?
2021. jan. 27. 15:04
 15/16 anonim ***** válasza:
63%

A világ nem úgy működik, hogy aki jó, az mindent megkap az életében. A lelkében kapja meg azt, amire szüksége van.

Lehet azért hiszed, hogy Isten elhagyott, mert nem is ismerted meg teljesen hogyan is cselekszik. Csak misére jártál, de elsőnek mindig az evangéliumot tartsd a szemed előtt! Nem foglak lebeszélni a katolicizmusról, meg ahogy olvastam a válaszaidat elég szimpatikusnak tűnt a pap, de azt tudd, hogy nem kell pap és mise sem, hogy Istenhez közeledj. Sőt, ahhoz semmi sem kell, csak elhatározás.

Meg ami még Isten iróniája, hogy nemrég én is pont így jártam egy lánnyal :D. Valahol írja az egyik levél, amit az egyik apostol írt az egyik gyülekezetnek, hogy aki hisz Istenben, annak minden a javára válik és így is lett. Megtanultam dolgokat, amik értékesebbek voltak talán annál is, minthogy összejöjjek a lánnyal. Írhatsz privátba, ha szeretnéd bővebben hallani a történetet.

2021. jan. 27. 16:54
 16/16 KZitus ***** válasza:
62%

Szia

Isten soha senkit nem hagy cserben. Ez inkább fordítva történik. Az írásodból az tűnik ki, nem sokat tudsz Istenről, ezért illeted minden féle váddal őt. De ezen változtathatsz. Ha tényleg hiányzik neked, akkor vedd elő a Bibliát, és amikor kinyitod, és olvasod, már engeded is, hogy szóljon hozzád. Nézd milyen dolgokat szeretne megosztani veled, többek között:

Jeremiás 33:3 " »Kiálts hozzám, és én válaszolok neked. Készséggel elmondok neked nagy és felfoghatatlan dolgokat, amelyeket nem ismersz.«

Ézsaiás 48:6 "...Mostantól új dolgokat jelentek be neked, féltve őrzött titkokat, amelyekről nem tudtál."

Zsoltárok 10:14 "De te látod a bajt és a nyomorúságot. Figyelsz, és kezedbe veszed az ügyeket. Hozzád fordul a szerencsétlen áldozat, te segítesz az árvának."

2Korintusz 1:4 "Ő megvigasztal minket, bármilyen próbát éljünk is át, hogy azzal a vigasztalással, amellyel Isten vigasztal minket, mi is meg tudjuk vigasztalni azokat, akik valamilyen próbát élnek át."

Ézsaiás 41:10 " Ne félj, mert én veled vagyok. Ne aggódj, mert én vagyok Istened. Én megerősítelek, igen, segítek neked. Erősen foglak igazságos jobb kezemmel....«

2021. jan. 28. 13:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!