Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztényhívők! Hol vagytok?...

Keresztényhívők! Hol vagytok? Lenne pár kérdésem!

Figyelt kérdés

1. Miért van a biblia szétcseszve? Nincs logikus magyarázatokkal felépítve és egyik mondatukkal ütik a másikat! Nekem nagyon nem tűnik 100%-os Isteni kinyilatkoztatásnak... Rengeteg kérdésre nem lehet választ kapni.

2. Húsvéti nyuszinak és tojásnak mi köze Jézus feltámadásához?

3. Mi a franc köze a karácsonyfának Jézus születéséhez? Ráadásul "Jézuska" nem decemberben született, hanem nyáron (június-július környékén). A pogány napisten "születésnapja" volt december 25...

...és ez csak néhány kérdés! Biztos, hogy Isten örül annak, hogy egy teljesen korrupt, sérült, pogány szokásokkal teli vallást kell követni?

2021. jan. 18. 15:10
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:

Amúgy egy dolgot nem idéztél be

"MIT IS KERESEL TE A VALLÁSKRITIKA TÉMAKÖRBEN?"

pedig én minden tanításod közül erre vagyok a legkíváncsibb?

2021. jan. 31. 20:40
 32/40 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Lehet valakinek normális értékrendje, vallás nélkûl. Úgy fested le mintha minden ateista romlott lelkivilággal rendelkezne."

Igen lehet normális értékrendje nem vallásos embereknek is. Nem is írtam hogy nem így van! És nem úgy írtam le mintha mindenki romlott lenne.

És úgy lefesteni hogy a vallásos vagy hívő emberek értéktelenek és kudarcra van ítélve az életük az nem gond?

"Pl hány lányt adnak el prostinak az ateisták közül?"

Nem tudom! Csak állami gondozottakat ismerek! Ők meg nem voltak vallásosak! És nem adták el őket de prostit csináltak belőlük. Nem az összesből.

"Hogy derülhet ki milyen a szex egy kapcsolatban ha nem próbálják az esküvőig?"

Sehogy! De nem is állítottam hogy kideríthető. Csak azt állítottam hogy sokan várnak vele az esküvőig és olyanok is akik nem vallásosak.

"Házasság előtti kommunikációt, szemétkihordást nem tiltja semmi. Ismét köze nincs a valláshoz)"

Nem a házasság előtti kommunikációt hoztam fel, hanem a házasságon belüli kommunikáció hiányát mint válási okot!

"Az alkoholista gyógyulása csoda, a drogos meg bűnöző. Függő mind a kettő. Nem a nő miatt gyógyult meg. Senki nem hagyja abba màs kedvéért."

Elhiszed ha azt mondom hogy Isten miatt hagyta abba? Hívő lett az alkoholistából!

"MIT IS KERESEL TE A VALLÁSKRITIKA TÉMAKÖRBEN?"

A legegyszerűbb dolog a világon. Ide lett kiírva a kérdés!

2021. jan. 31. 22:24
 33/40 anonim ***** válasza:
Nem hiszem el, hogy Isten miatt hagyta abba az ivást. Nagyobb bizonyítékot nem tudok rá felhozni, mint az, hogy én is 5 éve leállt függő vagyok. Nincs az az Isten amiért bárki abbahagyná, csak az, hogyha megéli a saját személyéből fakadó mélypontját. Nyilván magyarázat lesz, hogy ez is téves állítás. Főleg, hogy én nem alkoholista vagyok, hanem az általad bűnözőnek titulált réteg.
2021. febr. 1. 03:02
 34/40 anonim ***** válasza:

Azt hogy itt a kérdés egy dolog. Azt nem értem miért itt keresel te kérdést. Én pl hülye vagyok a számítástechnika mélyebb rèszéhez ezért nem vitázom kockákkal arról melyik a legjobb operációs rendszer, de ktegoriát se nyitom meg, mivel nem érint.

Egy vallásost miért érint egy valláskritika témakör? Miért ezt nyitja meg? Pont te, ki nem is idetévedt hanem folyamatosan támad minden itt lévő kérdést? Jó, hogy van egy véleményed, jó hogy meg akarod osztani, arra van a vallás témakör. Ott találsz olyanokat akik egyet értenek. Ezt tudod te is, valami célod meg van ezzel az egésszel, vagy pedig szándékosan generálod a vitát. Ezt az örömöt pedig úgy helyes, ha nem táplálom tovább. Részemről le van zárva. Véleményem változatlan. Meggyőzni pedig nem fogsz, én se téged

2021. febr. 1. 03:10
 35/40 anonim ***** válasza:

34

Nem kell "keresni" a témakörben egy kérdést. Előjöhet a véletlen kérdések között is.

És pl. ez a kérdés nem is szakmai nyelven/stílusban volt megfogalmazva sem.

2021. febr. 1. 03:29
 36/40 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Nem hiszem el, hogy Isten miatt hagyta abba az ivást. Nagyobb bizonyítékot nem tudok rá felhozni, mint az, hogy én is 5 éve leállt függő vagyok. Nincs az az Isten amiért bárki abbahagyná, csak az, hogyha megéli a saját személyéből fakadó mélypontját."

Pedig van az az Isten akiért változik az ember! Oké te nem hiszed de ez nem is feltétele a dolognak! Nem vagyunk egyformák csak hasonlatosak!

"...hanem az általad bűnözőnek titulált réteg."

Loptál hogy drogot vehess?

"Azt nem értem miért itt keresel te kérdést."

Ő..hát...izé van a kérdésben ilyen rész! "Keresztényhívők! Hol vagytok?"

Meg van az oldalnak az a funkciója hogy "figyelt kulcsszavak"! A rendszer nem a kategóriákat figyeli hanem a szavakat! Tehát kiírhatta volna a kérdező más kategóriában is a kérdést mondjuk a népszokásokban, akkor is feldobta volna a rendszer nálam, mert be van állítva a kulcsszavakban!

"Én pl hülye vagyok a számítástechnika mélyebb rèszéhez ezért nem vitázom kockákkal arról melyik a legjobb operációs rendszer, de ktegoriát se nyitom meg, mivel nem érint."

És még az oldal lehetőségeivel sem vagy tisztában ez sem vitás.

Kockák esetében meg nem csak programok vannak hanem van a hardver is! És kapcsolódik a kettő mert hiába van neked operációs rendszered ha nincs mire feltelepíteni.

"Jó, hogy van egy véleményed, jó hogy meg akarod osztani, arra van a vallás témakör. Ott találsz olyanokat akik egyet értenek."

Olvasd el újra a kérdést és mond meg te hogy van e benne logika!

"Keresztényhívők! Hol vagytok?"

Ezt írta a kérdező! Nem én vagyok a kérdező! De még is mire számított?

- Egyébként meg úgy rémlik mintha nem te lennél a kérdező!

És ha ennyire zavar az ellen vélemény akkor miért olvasod el?

"Ezt tudod te is, valami célod meg van ezzel az egésszel, vagy pedig szándékosan generálod a vitát."

Igen célom van de nem az hogy szándékosan generáljak vitát!

Vannak emberek akik alkotnak egy véleményt a vallásról a hívőkről és a kereszténységről. De sok olyan ember is van akik azért jönnek és írnak ki kérdést mert tényleg vitt akarnak. Több éves tapasztalat alapján mondhatom ezt! Aztán vannak olyanok is akik azért jönnek hogy meggyőzzék a vallásos és hívő embereket hogy bizony ők mekkora tévedésben vannak. Aztán vannak a kétkedők de közülük 1000-ből talán egy ha megváltozik. És vannak az őszinte keresők. Belőlük van a legkevesebb!

A célom az hogy lássák az akármilyen szándékkal itt írok és a vallást vagy hívőket valamennyire ismerők hogy bizony nem csak az van hogy hiszünk hanem van egy olyan része is a dolognak ami kézzel fogható. Van ismeret, tudás és még tudományos dolgok is amik a hit Isten és a Biblia mellett szólnak. Nem csak egy mesekönyv a Biblia ahogyan azt már milliószor olvastam itt az oldalon! Ennél jóval több. Még akkor is ha vannak benne mesésnek tűnő dolgok. Néhány pillanatra gondolják azt hogy a hívőknek van igaza, akkor mi a helyzet! Ebben az esetben az a helyzet hogy ők vannak hatalmas tévedésben és az eddig szerzett tudásuk a világról a legnagyobb része teljesen hibás!

- Pont mint a kérdező felvetése a húsvéti nyuszinak mi köze Jézushoz! Semmi. Csak annyi hogy valamikor valakik összehozták a kettőt de nincs bibliai alapja a dolognak semmi!

"Meggyőzni pedig nem fogsz, én se téged"

Igen tudom! Annyi kiegészítéssel hogy én soha senkit nem tudok meggyőzni. Maximum elgondolkodik azon amit olvasott. És lehet hogy évek múlva és a plusz tapasztalatok alapján még is csak megváltozik valami.

Na persze úgy sem hiszik el sokan azt sem, de bizony Isten munkálkodik az emberek életében. És vannak akik változtatnak az életükön mert így döntenek. Nem törvényszerű!

Igen nevezhetnénk véletlennek is. De én nem hiszek a véletlenekben. Az ember életében adódnak lehetőségek és döntési helyzetek. Kérdés az hogy hogyan él a lehetőséggel és milyen döntést hoz!

2021. febr. 1. 12:28
 37/40 anonim ***** válasza:

35-ös

"Vidripi" ebben a témakörben éli ki magát. Nem véletlenül feldobott kérdés, meg szűrők vannak ebben.

Igen, kedves Vidripi, loptam, hogy drogozhassak, méghozzá a saját anyámtól. Függő vagyok ami egy betegség, és köze nincs az Istenhithez. Csak az képes leállni aki, észrevesi milyen gátlástalan szart csinált belőle a cucc, és nem hajlandó ezt elfogadni. Változtat. Ez az ő kemény harca, ne vedd el az értékét azzal, hogy Isteni csodaként értemezed.

2021. febr. 1. 21:01
 38/40 anonim ***** válasza:

Vidiripik!

Sokat írsz,nem kellene tőbletdijat fizess?

2021. febr. 1. 22:13
 39/40 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Igen, kedves Vidripi, loptam..."

Én meg azért loptam hogy megvehessek valamit amit akartam!

"Ez az ő kemény harca, ne vedd el az értékét azzal, hogy Isteni csodaként értemezed."

Pedig van olyan hívő aki ezt állítja! Egészen pontosan Jézus Krisztus megváltását értette meg! Azt hogy Isten elküldte az Ő Fiát mindannyiunkért ő érte is! Isten kegyelméből kapja meg az üdvösséget és nem a saját erejéből éri el azt!

Ezt egy hívő ember állítja. Igaz én nem ismerem személyesen. De olyan hívőt ismerek (testvérem a hitben) aki a fél életét a börtönben töltötte. A börtönben tért meg és változott meg az élete!

Ő maga mesélte hogy egyszer a rendőrök úgy meg verték hogy vért vizelt. De ez sem érdekelte ment és csinálta tovább amit addig is! Aztán elkapták ismét, megint börtön, de amikor kijött akkor már nem a régi életét folytatta tovább!

- Egyébként pedig minden embernek van harca, nincs kivétel. Mindenki küzd valamivel!

"Sokat írsz,nem kellene tőbletdijat fizess?"

Nem! Alanyi jogon jár, hogy többet írhatok!

2021. febr. 2. 00:02
 40/40 anonim ***** válasza:

"Ezt egy hívő ember állítja, igaz én nem ismerem személyesen"

Azt meg én állítom, és ismerem magamat, személyesen is találkoztunk. Meg személyesen is ismerek pár embert a saját példámra

2021. febr. 2. 13:10
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!