Keresztényhívők! Hol vagytok? Lenne pár kérdésem!
1. Miért van a biblia szétcseszve? Nincs logikus magyarázatokkal felépítve és egyik mondatukkal ütik a másikat! Nekem nagyon nem tűnik 100%-os Isteni kinyilatkoztatásnak... Rengeteg kérdésre nem lehet választ kapni.
2. Húsvéti nyuszinak és tojásnak mi köze Jézus feltámadásához?
3. Mi a franc köze a karácsonyfának Jézus születéséhez? Ráadásul "Jézuska" nem decemberben született, hanem nyáron (június-július környékén). A pogány napisten "születésnapja" volt december 25...
...és ez csak néhány kérdés! Biztos, hogy Isten örül annak, hogy egy teljesen korrupt, sérült, pogány szokásokkal teli vallást kell követni?
A kereszténység nem áll ingatag lábakon, hanem a történelemben amit a kereszténynek nevezett felekezetek csináltak, na az egy katyvasz, több benne a pogány elem, mint a felülről származó, isteni kijelentés. Ha volt egy Istentől származó ébredés, akkor a hivatalos uralkodó keresztény színezetű vallási-politikai szervezet beindította az inkvizíciót, égtek a máglyák azonnal.
Isten is gyűlöli a babiloni tanításokat!
Vidiripi
Kérdező miben nőttél fel? Amúgy nem kell azt követned amiben felnőttél. Hiszen van az Istentől kapott értelmed te is megláthatod az igazságot. És ha még kéred is Istentől akkor biztosan rátalálsz! Egyébként Jézus Krisztus az út ahogyan azt ki is jelenti a Bibliában!
Előzővel egyetértek: Jézus Krisztus személye az út, nem a magukat keresztény-nek nevező felekezetek pogány elemeket tartalmazó "szent hagyományai" és vallási szokásai!
Dobd el a kisboldoasszony, nagyboldogasszony, kiskarácsony-luca széke pogány-babonás ünnepköröket, és kövesd Jézus Krisztust!
Itt olvashatsz a karácsonyfa eredetéről.
Nagyon vicces, amit belinkeltél😂a szerző az elején leírja, hogy a pogányok is tartották, aztán valahogy mégis a keresztények ünnepelték először. 😂
Ajándékozás, fa feldíszítése (ultimate bálványimádás) és a többi szép keresztény szokás/ünnep mind-mind pogány eredetű. Semmi eredeti nincs abban a vallásban.😂
Vidiripi
"...a jeles képviselők nem találnak választ a kérdésre, másik vallás képviselője felmossa a padlót vele, mert ő tudja a választ, nekik benne van a szent könyvükben."
Kik azok a "jeles képviselők"?
Melyik a vallás képviselője mossa fel vele a padlót?
És milyen kérdésre tudja a választ?
"Érdekes az is, hogy amikor néztem YouTube-on videókat - meg akartam győzni magamat, hogy keresztény az egyetlen igaz út..."
Kérdező! Én nem csodálkozom hogy össze vagy zavarodva!
Egyébként meg a kereszténység az igaz út hanem Jézus Krisztus! És nem, nem mindegy!
15. kommentelő!
"Szerintem ehhez fel kell nőni, nem értem miért kell egy gyereket Bibliával terhelni, mikor még a felnőttek között is mindenki mást olvas ki belőle. Gyereknek meséskönyv kell, meg játék nem Biblia meg Isten. Úgysem érti, a döntés meg legyen az övé."
Én meg azt nem értem hogy miért kell a gyerekeket másodfokú egyenletekkel leterhelni hiszen úgy sem értik!
Képzeld el hogy a gyermekeket általában énekelni tanítják és nem a Bibliát kell neki olvasni. Mondjuk amíg nem tanult meg olvasni nehéz is lenne.
Ha még felnőttek közül is mindenki mást olvas ki belőle akkor legalább a gyerek megtanul gondolkodni, lesznek saját gondolatai! És pont ez a lényeg hogy az a gyerek saját maga gondolkodjon és képes legyen problémákat megoldani.
17. kommentelő!
"Semmi eredeti nincs abban a vallásban."
Melyik másik vallásban hal meg Isten Fia, a bűnös emberekért?
Melyik vallás hirdeti a testben való feltámadást a kereszténységen kívül?
Buddha gombamérgezésben halt meg (véres hasmenés közepette), nem támadt fel.
A hinduk több ezer istene sem, Mohamed a legenda szerint (ha jól emlékszem) lóval ment fel az égbe, tehát itt sincs feltámadás!
A kereszténység abban mindenképpen eredeti, hogy Isten annyira szereti az embereket, hogy az egyszülött Fia emberi testben megszületett, meghalt a bűnösökért, majd feltámadt testben.
Ennyi erővel a hinduizmus és buddhizmus is eredeti, mert hirdeti a reinkarnációt.. Nem ettől lesz egy vallás igazi vallás! Az igazi vallás az, amelyiknek szent könyve 100000%-ig, az elsőtől az utolsó betűig Isteni kinyilatkoztatás. A biblia nagyon nem az, bár vannak “Isteni sugallatok”, de ahol csak tudták, szétbarmolták a könyvet, rengeteg az ellentmondás nem csak a könyvben, hanem úgy en bloc az egész vallásban. Nekem is ez a bajom a kereszténységgel, amit leírt a kérdező.
Mindenki abban hisz, amiben akar, nem izgat! De én is kiábrándultam már régen a kereszténységből! Hacsak valaki nem vakon követi, józan eszét használja, akkor ki fog ábrándulni belőle!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!