Milyen az a purgatórium? Mi van ott és a Bibliában ez hol található leírva?
9
Ráfogod a Tanúkra? Honnan tudod, hogy nem más tett ilyet?
És Te, mihez értesz?
A szavaid alapján látni lehet, miben vagy erősen hozzáértő.
Itt a kérdésben a római katolikus és a jehovista eretnekség feszül egymásnak. Jézus két helyről tanított: Ábrahám kebele (vagy menny) és pokol. A többi kamu. Nem igaz, hogy van purgatórium, az a római államegyház bevételeihez kellett (búcsúcédula kimenti a bűnös rokonodat a purgatóriumból, amint befizeted, azonnal! - hirdették). A másik hamis tanítás, hogy nincs pokol. Jézussal vitatkoztok, aki hirdette a pokol létezését:
19
Vala pedig egy gazdag ember, és öltözik vala bíborba és patyolatba, mindennap dúsan vigadozván:
20
És vala egy Lázár nevű koldus, ki az ő kapuja elé volt vetve, fekélyekkel tele.
21
És kíván vala megelégedni a morzsalékokkal, melyek hullanak vala a gazdagnak asztaláról; de az ebek is eljővén, nyalják vala az ő sebeit.
22
Lőn pedig, hogy meghala a koldus, és viteték az angyaloktól az Ábrahám kebelébe; meghala pedig a gazdag is, és eltemetteték.
23
És a pokolban felemelé az ő szemeit, kínokban lévén, és látá Ábrahámot távol, és Lázárt annak kebelében.
24
És ő kiáltván, monda: Atyám Ábrahám! könyörülj rajtam, és bocsásd el Lázárt, hogy mártsa az ő ujjának hegyét vízbe, és hűsítse meg az én nyelvemet; mert gyötrettetem e lángban.
25
Monda pedig Ábrahám: Fiam, emlékezzél meg róla, hogy te javaidat elvetted a te életedben, hasonlóképpen Lázár is az ő bajait: most pedig ez vígasztaltatik, te pedig gyötrettetel.
26
És mindenekfelett, mi köztünk és ti közöttetek nagy közbevetés van, úgy, hogy akik akarnának innét ti hozzátok általmenni, nem mehetnek, sem azok onnét hozzánk át nem jöhetnek.
27
Monda pedig amaz: Kérlek azért téged Atyám, hogy bocsásd el őt az én atyámnak házához;
28
Mert van öt testvérem; hogy bizonyságot tegyen nékik, hogy ők is ide, e gyötrelemnek helyére ne jussanak.
29
Monda néki Ábrahám: Van Mózesök és prófétáik; hallgassák azokat.
A gazdag ember a "pokolban felemelé a szemeit, kínokban lévén": a pokol tehát nem a sírgödör, mert ott nem emeli fel a szemét senki, és kínokban sincsen. A halott teste megy a sírgödörbe, a lelke pedig a pokolra Jézus tanítása szerint!
"látá Ábrahámot távol, és Lázárt annak kebelében" Ez nem a sírgödörben volt, mert ott egy hulla sem lát semmit, pláne nem Ábrahámot. A pokolra került gazdag ember látta Ábrahámot, viszont nem látta a purgatóriumot, ha lenne ilyen hely, akkor Jézus megemlítette volna a tanításában! Ez egy piszkos üzlet volt a római egyház számára: elhitetni a néppel a purgatórium hamis tanítását, majd árusítani búcsúcédulát, ami kimenti a bűnösöket onnan!
12-es vagyok, azt írtam , a Bibliában nincs purgatórium. A Bibliát nem ismerők erre lepontoztak. Ha szerintetek van, idézzétek.
Aztán idézett valaki olyan részt, ahol a pokol kifejezés szerepel ugyan, de a purgatórium nem.
Nos?
Valaki?
Nyilván senki nem fogja tudni idézni.
Lacika, rosszul tudod, nem csak baktériumok vannak! Most az emberiség egy vírussal küzd például (Covid-19), ami nem baktérium. Ezen felül ott van Isten is.
Abban viszont igazad van, hogy jézuska nincsen, mert Jézus már felnőtt férfi lett! Aki nem a cipődbe akar csokit rakni, hanem a bűneidtől akar megszabadítani!
"Abban viszont igazad van, hogy jézuska nincsen"
Azért annyira bunkónak nem kellene lenni, hogy szándékosan kisbetűvel írod Jézus nevét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!