Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A katolikus egyház csodáit...

A katolikus egyház csodáit azért találták ki mert gyenge a katolikusok hite és ezzel akarják megerősíteni?

Figyelt kérdés

Én református vagyok és nálunk semmi síró szobor és társai.. Nagy Gergely is megmondta neki nem kellenek csodák hogy erős legyen a hite Krisztusban.

Meg ezek az érdekes szent képeket és testeket valahogy az egyház nem engedi alaposabban megvizsgálni, nem lehet elvinni mert szent stb..

2021. jan. 4. 20:00
1 2 3 4 5
 1/41 anonim ***** válasza:
44%
Nem azért "találták ki", hanem egyszerűen egy másik kor szülötte a katolikus, mint a református vallás. Úgy tűnik, az egyistenhit nem tudta rögtön teljesen felváltani a többistenhitet, és az embereknek szükségük lehetett több és emberarcúbb személyekre, akikhez imádkozni lehet. Ez mentalitásában eléggé közel áll a görögök vagy a rómaiak többistenhitéhez.
2021. jan. 4. 20:49
 2/41 anonim ***** válasza:
51%

Én egy Nagy Gergelyt ismerek, ő egy rendkívül nagy hatású pápa volt, sose mondta, hogy ne kellenének csodák.

[link]

Akkor gondolom az apostolok hitét is így lenézed, mint a katolikusok hitét, mert esetükben is vitt Isten csodákat véghez.

Nem lehet, hogy nálatok azért nincsenek egyáltalán csodák, mert gyenge a hitetek?

"Ekkor a tanítványok külön odamentek Jézushoz és megkérdezték: »Mi miért nem tudtuk kiűzni?« Azt felelte nekik: »A kishitűségetek miatt. Mert bizony, mondom nektek: ha csak akkora hitetek lesz is, mint a mustármag, és azt mondjátok ennek a hegynek, ‘menj innen oda’, elmegy, és semmi sem lesz lehetetlen nektek.«"

Sajnos Jézus szerint ti kishitűek vagytok.

2021. jan. 5. 09:10
 3/41 anonim ***** válasza:
93%

[link]

de nem csak vallási magazinok írnak erről, mint tény:

[link]

[link]

[link]

Egyébként meg Jézus is gyógyított, most is tud gyógyítani Isten ha jónak látja.

2021. jan. 5. 10:47
 4/41 A kérdező kommentje:
Hitler is túlélte a bomba támadást, akkor biztos az is csoda volt... 😂
2021. jan. 5. 10:59
 5/41 anonim ***** válasza:
64%

Hol kapott Hitler atomot te IQninja?

2021. jan. 5. 11:09
 6/41 pelgrim ***** válasza:
20%

Síró szobrok és ahhoz hasonló dolgok általában csak trükkök, csalások, és nem a hit megerősítésére lettek kitalálva, hanem csak önző célbol a népek félrevezetésére.

Csodák, természet fölötti dolgok nem léteznek, a természet oly terjedelmes, hogy minden benne megy végbe, rajtaa kívül nem létezik demmi. De mi még koránt sem ismerjük a teljes természetet, a természet összes törvényeit.

Létezik egy alig ismert magasabb rendű természeti törvény amely alkalomadtán bármely más természeti vagy emberalkotta törvényt felülír, és egy ilyen alkalom lehet az ember utasítása. Ez a törvény Isten, helyesebben isten egyik jellemvonása.

Gyakran történnek dolgok melyeket nem tudunk megmagyarázni, akkor általában röviden tünődünk fölötte aztán elfelejtjük, de ha egy ilyen véletlen nagyon szembetűnő, akkor a hívők csodáról, természet fölöttiről, vagy isteni beavatkozásról beszélnek, míg a szkeptikusok csűrik-csavarják a dolgot, csakhogy ne kelljen elismerni, hogy nem tudják megmagyarázni. Ilyenkor ez a törvény érvényesült.

Szó szerint igaz az, hogy a megfelelő hit segítségével akár egy hegyet odébb tehetünk, de kinek van megfelelő hite, hogy mondjuk a Gellérthegyet, akár egy centiméterrel is odébb tegye?

Jézus ismerte ezt a törvényt és képes volt tudatosan alkalmazni, utasítására a viz borrá változott, lecsendesült a vihar, Lázár kijött a sírjából...

2021. jan. 5. 11:10
 7/41 anonim ***** válasza:
59%

pl. még a Lourdes-i csodák:

[link]

[link]

2021. jan. 5. 12:35
 8/41 anonim ***** válasza:
Én a helyedben nem adnék sokat Nagy Gergely szavára, nekem múltkor azt mondta az öreg, hogy éjjel elrabolták az ufókok...
2021. jan. 5. 23:16
 9/41 anonim ***** válasza:
72%

"Nagy Gergely is megmondta neki nem kellenek csodák hogy erős legyen a hite Krisztusban."

Mondhatja... De a Szentírásban is elég sok csoda van. És nem csak Jézus vitt végbe csodákat, hanem Jézus nevében az apostolok is. Szent Péter például meggyógyított a jeruzsálemi templomnál egy bénát. Ennek hatására több ezren megtértek. (ApCsel 3) Vagy mikor szintén Szent Péter Joppéban feltámaszt egy halott asszonyt. "Híre ment ennek egész Joppéban, és sokan hittek az Úrban." (ApCsel 9,42)

Szóval a csodák hatására hinni összhangban van a Bibliával. A csodák eszközök a hit megerősítése. Persze van, akinek megy enélkül is, de ettől még nem kell lenézni azt, akinek a csoda hatására mozdult meg valami a lelkében.

"Meg ezek az érdekes szent képeket és testeket valahogy az egyház nem engedi alaposabban megvizsgálni"

Ahhoz hogy valamiről az Egyház kimondja, hogy biztosan természetfeletti eredetű, ezt megelőzően elég sok, egymástól független (!) véleményt kell meghallgatni. Pl. a szentté avatáshoz is kell csoda: de ezeket a gyógyulásokat mind elég alaposan kivizsgálják, akár ateista orvosokkal. Az eucharisztikus csodákat is kivizsgálják, úgy küldték a mintákat a laboratóriumokba, hogy nem mondták meg, hogy honnan van a minta.

2021. jan. 6. 10:26
 10/41 anonim ***** válasza:
54%

Sajnos a reformátusokat elkerülik a csodák. Most mit mondjak? Már akkor is csodákat akart Jézustól a nép és tett is.

Én pl. valamelyik nap kipróbáltam csoda nélkül egy mercis fickónál, hogy oszd szét mindened a szegények között és kövess engem a pusztába mezitláb, mint Jézus mondta akkor Péternek. Majdnem megvert. Tehát kell azért valami csoda, különben hülyének néznek.

2021. jan. 6. 20:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!