Miért feltételezi bárki, hogy ha imádkozik Istenhez akkor segít majd neki?
Rengeteg éhező gyermek van a világban, sokakat napi szinten megvernek, bántalmaznak. Háborúk folynak napi szinten és természeti katasztrófák vagy épp betegségek pusztítanak.
A mindenható láthatóan nagy ívben tesz rá... Ennek tudatában miért gondolja bárki is, hogy majd pont rajta fog segíteni egy állásinterjún egy dolgozat megírásában, vagy egy beteg nőnek teherbe esni?
Sziasztok!
Kedves kérdező, én is gyakran gondolkozom a témán. Én nem hiszek istenben, de az ember valahol legbelül szeretné, ha valóban létezne. Személy szerint, nehezebb pillanataimban végiggondolom, hogyan működnék hívőként. Talán az a legjobb szó rá, hogy kicsit irigylem azokat, akik hisznek.
Ami engem mindig igazán gondolkodóba ejt, az az életre való jogosultság kérdése.
Vegyünk egy példát: X egész életében gyermekeket erőszakolt és gyilkolt, sohasem derült fény a tetteire, álmában meghalt 76 évesen, ezzel szemben Y megszületett, 3 éves korában leukémiát diagnosztizáltak nála, és hátralévő életében végig szenvedett, egészen 9 éves koráig.
Amikor ilyen borzalmakon agyalok, mindig elém kerül egy teória, ami ha így lenne, azt hiszem, el tudnám fogadni: lélekvándorlás? Életünkben elkövetett bűneinkért következő életünkben büntetnek? Talán Y azért érdemel ennyit az élettől, mert előző életében X-ként élt? Ez egy kegyes magyarázat lenne isten kegyetlenségére. Szép gondolat, ugye?
Szia
Én azért tudom hogy Isten meghallgatja az imáimat, mert tapasztalom.
De mielőtt bizalommal Hozzá fordultam, előbb informálódtam, minden imát meghallhat-e?, és mit kell tennem ahhoz, hogy hozzá jusson az imám.
Nem csak én gondolom úgy, hogy Isten meghallgatja az imákat. Már évezredek óta hiszik, és megtapasztalják ezt az emberek. Néhány példa:
Zsoltárok 65:2 " Ó, ima meghallgatója, teeléd járul mindenféle ember."
Zsoltárok 66:19 " Ám Isten meghallgatott, odafigyelt imámra."
Zsoltárok 5:1, 2 "Hallgasd meg szavaimat, ó, Jehova! Fordíts figyelmet sóhajomra. Figyelj oda segélykiáltásomra, ó, királyom és Istenem, mert hozzád imádkozom."
Márk 11:24 "Ezért azt mondom nektek, higgyetek abban, hogy mindazt, amiért imádkoztok, és amit kértek, már meg is kaptátok, és akkor valóban meg is kapjátok."
Efézus 3:20 "Isten pedig a bennünk munkálkodó erejének köszönhetően sokkal, de sokkal többet tud megtenni annál, mint amit kérünk vagy elképzelünk."
Szóval ez csak éppen ízelítő abból, amit a Biblia az imáról és erejéről ír.
Ha úgy érzed a te imáidat nem hallgatja meg Isten, akkor olvasd el a Bibliából ennek okát.
A nehézségekről amelyeket írtál (a kérdésed alatt), "e világ istene" okozza, amelyet Krisztus látható időn belül megszüntet. Hidd el Ő jobban átlátja a földön történteket mint bármelyik ember. Mikor szünteti meg? Amikor a földön volt, azt mondta a tanítványainak, azt az órát senki sem tudja, még a Fiú sem. De ma már tudja Krisztus még a percet is, és hidd el nem ad egy másodperccel sem többet Sátánnak annál az időpontnál, amelyet Isten kitűzött a megsemmisítésére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!