Az ateisták mire alapozzák azt a feltételezést, hogy az embrió az anyaméhben, egészen más viszonyok között, keresztülmegy a törzsfejlődés nagy szakaszain? Miért tenné?
Ez nem az ateistákhoz köthető, hanem az evolucionistákhoz.Vagy azt gondolod, hogy hívő ember nem láthatja ezt be, vagy aki nem hívő, az automatikusan ezt is belátja?Ez esetben tévedsz, bár már a kérdést is rosszaknak címezted.
A kérdésre válaszolva ez már hit kérdése.Bárki, vallási hovatartozástól függetlenül beláthatja, ha látott már különböző stádiumban készült ultrahang-képeket.
"Nem, minden embriónak van farka, ami visszafejlődik és ebből lesz a farokcsigolya"
De miért fejlődik vissza? Akkor minek alakul ki? Szükségszerű?
Igen, végül is szükségszerű.Mármint nem azért, mert az embriónak feltétlen ki kell fejlesztenie őket, aztán eldobnia, hiszen szummázva az egésznek semmi értelme látszólag.
Ennek az az oka, hogy az embrióval lezajlik a teljes egyedfejlődés, ami idáig megtörtént az ő fajával.
Emiatt nő ki például a bálnaembrióknak is a foguk, majd ezek persze eltűnnek.
Nem a kérdésre válaszoltatok.
Én nem azt mondtam, hogy nem megy keresztül azokon a bizonyos szakaszokon.
Nem a hogyan érdekel hanem a miért.
Hogyhogy miért?
Abból az egyetlen parányi sejtből, a petesejtből csak ki kell fejlődnie valahogy egy ekkora nagy barom embernek, mint én is vagyok!
:)
Persze, ha meglenne a sárból gyúrásos technológia, az más, akkor lehetne kapásból 110 kilós pacákokat "szülni".
Isten bizonyára így akarja becsapni a buta ateistákat, hogy azt higgyék, ő nincs is és aztán kedvére sütögethesse őket a végítéletkor, mert úszni már tudnak, az özönvíz nem válna be.
Nem megy keresztül mindenen, csak bizonyos szervei elkezdenek kialakulni, majd átalakulnak (pl. a kopoltyú) vagy pl. a női nemi szervek (a férfinál), vagy visszafejlődnek (pl. a farok).
Azért van így, mert az embrió tartalmaz az ősei génjeiből is valamennyit. Ezért aztán pl. elkezd fejlődni a farka.
Később kapcsolódnak be olyan génjei, amelyek aztán ezt a fejlődést leállítják, majd visszafordítják.
Mindez azért van, mert az evolúció nem tervez és nem gondolkodik, hanem véletlenül alakulnak ki a dolgok, és a fenti módszer már elég jó ahhoz, hogy életben maradjon az élőlény.
Szia!
Tévedésre, pontosabban egy csalásra. A csaló pedig nem más, mint Ernst Haeckel, aki halála előtt bevallotta, hogy csalt, amikor a hal, a béka, a teknősbéka, a tyúk és az ember embrióinak kinézetét megközelítőleg azonosra rajzolta. Ennek ellenére a mai napig ezt (a bevallottan hamis, félrevezető) rajzot mutatják, tanítják az emberek millióinak azt példázva, hogy lám, a kezdetekben minden élőlény azonos volt, csak később válnak különbözővé az egyedek a törzsfejlődés során.
Üdv. Péter
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!