Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miből lehet tudni, hogy a...

Miből lehet tudni, hogy a Bibliában mi az ami megtörtént és mi az amit csak átvitt értelemben kell érteni?

Figyelt kérdés

pl. teremtés története.. már kénytelenek beismerni a papoknak is, hogy nem 6 nap alatt teremtette meg a világot és az életet Isten, mert ezt tudományosan az evolúció bebizonyitotta így már a papok, teológusok is elismerik hogy ezt nem szó szerint kell érteni...

Ha ezt nem szó szerint kell érteni, akkor a többit hogyan kell érteni..pl. lehet Jézus testi feltámadását is csak átvitten kell érteni...?

2020. nov. 21. 18:32
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
21%
Te Tudod, azonban több Bibliai szakember Isten fiáról szóló leirásnak tartja, tekinti. A keresztutalások és a lábjegyzetek is erre utalnak.
2020. nov. 22. 19:35
 22/32 anonim ***** válasza:
A Bibliába nem írtak az apostolok, se próféták lábjegyzetet. Amúgy milyen az a bibliai szakember? Nem a Szentírás mondja, hogy Isten a szavát nem tudósokra, hanem a kicsinyekre bízta? Én nem vagyok tudós, de ott sehol se szerepel Jézus, csak a megszemélyesített bölcsesség.
2020. nov. 22. 19:58
 23/32 anonim ***** válasza:
"ott sehol se szerepel Jézus, csak a megszemélyesített bölcsesség."
2020. nov. 22. 20:14
 24/32 anonim ***** válasza:
28%

Igen, Isten első szülöttje, ez a személy.

A lábjegyzet, és a keresztutalás pedig a Biblián belül van, az egyik vers utalása más Biblia versekre. Ez segit a Biblia megértésében

Ennek a versnek:(Példabeszédek 8:22) 22 Maga Jehova hozott létre engem az ő útjának kezdetéül, legkorábbi műveként réges-régen.

A lábjegyzete a János evangéliuma 1:1, 1:14, Kolossé 1:15 hivatkozik, vagy is a Biblia megmagyarázza magát.

Nézz utána.

2020. nov. 22. 20:19
 25/32 anonim ***** válasza:
91%
Megnéztem, az én Bibliában nincs ilyesmi. Ott csak egyszerűen annyi van, amit az író eredetileg leírt. Gondolj bele, hogy utalhatott volna a Példabeszédek írója a több száz évvel később megírt páli levelekre? Tehát azt valaki sokkal később tette oda. Nincs más magyarázat.
2020. nov. 22. 20:22
 26/32 anonim ***** válasza:
29%
Forditva kedves Barátom. A keresztény Görög iratok irója idéztek a Héber iratokból, és ezért visszafelé is érvényes.
2020. nov. 23. 01:30
 27/32 anonim ***** válasza:
Nem látom, hogy idézetek lennének.
2020. nov. 23. 11:11
 28/32 tgt ***** válasza:

A Példabeszédek könyve 8. fejezete természetesen a bölcsességről szól, nem is értem, hogyan lehet belelátni Jézust.

[link]

2020. nov. 23. 14:41
 29/32 anonim ***** válasza:
Szerintem is a papok mindig elbonyolizálják a Bibliát. Sokkal egyszerűbb az egész, mint ahogy magyarázzák. Egyszerű paraszti ésszel kell olvasni. Ha pl. az van benne, hogy a vízen jár valaki, akkor úgy van. Nem kell félremagyarázni...
2020. nov. 23. 16:25
 30/32 anonim ***** válasza:
21%

"Miből lehet tudni, hogy a Bibliában mi az ami megtörtént és mi az amit csak átvitt értelemben kell érteni?"

Józan paraszti ész, nem bonyolult.

"pl. teremtés története.. már kénytelenek beismerni a papoknak is, hogy nem 6 nap alatt teremtette meg a világot és az életet Isten, mert ezt tudományosan az evolúció bebizonyitotta így már a papok, teológusok is elismerik hogy ezt nem szó szerint kell érteni..."

Csak szeretnéd:) Mára az evolúció természettudományosan tökéletesen megbukott, úgyhogy a nem evolúcióból élő tudósok már gyakorlatilag ID-sek, vagy kreacionisták. A nem materialista kényszerű geológusok könnyedén bebizonyították, hogy a Föld kb. 6-10000 éves és hogy volt kb. 4500 éve egy globális özönvíz, a biológusok bebizonyították, hogy 6-10000 éve egy emberpártól származik az emberiség.

Kicsit le vagy maradva, kérdező, ideje ismét utánanézni a dolgoknak.

De az is tény, hogy amelyik pap vagy teológus tévesen az evolúcióhoz igazította a Bibliát, nem fogja beismerni a tévedését. Nem egy ilyet ismerek, aki vergődik most ebben, és könnyedén cáfolják minden téren.

Hihetetlen, hogy 2020-ban még valaki hisz a törzsfejlődésben és a nagy bumm-ban. Tudománytagadók ...

2020. nov. 26. 15:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!