Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Komolyan lehet venni a Bibliát...

Komolyan lehet venni a Bibliát vagy egy csak mesekönyv?

Figyelt kérdés

Ugye a Biblia születése egy érdekes dolog, főleg az Újszövetség.. rengeteg könyv evangélium van, amit nem kanonizáltak és így nem került be a Bibliába, miért mert ellentmondások voltak benne illetve abszurd írások hogy pl a Jézus mikor kicsi volt barátait árváltoztatás valami állattá és még társai..

Mi alapján pont ezt a 4 evangéliumot tették be a Bibliába Krisztus után jóval? Így teljesen hiteltelen lesz az egész, pláne hogy a történelemben pakolgatták ezeket a könyveket..ugye ott a Makkabeusok könyve.. apokriff irat volt, aztán érdekes módon 1546ban kanonizált könyv lett.. VICC...

2020. nov. 7. 11:49
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
51%

Nem tudom mi ebben a vicc. Ez egy könyv, ami összegyűjti azokat a tanokat, a tanokat, amelyek segítették a kor egyszerű emberét, hogy a kor kívánalmainak megfelelő életet élhessen.

Szerintem az a vicc, hogy az emberek 90% százaléka (vagy több) nem fogja fel nem hogy a Biblia, de egyáltalán a vallások értelmét és szerepét a kultúrában. (És ez a vallásos emberekre is igaz.)

Nem vagyok vallásos, de ateista sem, mert az nem azt jelenti, hogy engem ez nem érdekel.

2020. nov. 7. 11:54
 2/20 anonim ***** válasza:
1%

Az IGAZI apokrif biblia az hasznos olvasmány.

Ez a "hivatalos„ meg csak egy hamis könyv butaságokat teli.

2020. nov. 7. 12:00
 3/20 anonim ***** válasza:
21%

komolyan kell venni.

Persze mindenkinek egyénileg kell ezt a öntést meghozni. Isten senkit nem kényszerit, de amit vet az ember, azt fogja learatni.

A baj ott van, hogy az emberek tudják, hogy ha alma magot vetnek, akkor almát aratnak. DE sokan megváltoztatnák ez, és úgy gondolkodnak, hogy ha málnát ültetnek, dinnyét fognak aratni.

2020. nov. 7. 13:34
 4/20 anonim ***** válasza:
33%

A Biblia a görög Biblos szóból ered, jelentése könyvek. Tehát egy könyvgyűjtemény, most a keresztény tradíció szerint nyilván a Szentírások gyűjteménye, de ha abból indulunk ki, hogy könyvgyűjtemény nincs benne semmi furcsa, ha vannak eltérések a különböző evangéliumok között, elvégre nem egy ember írta őket.

Ami viszont szembe megy a többivel az nyilván nem került bele, mert nem tartották hitelesnek. Nem tudom mi van ezen olyan vicces.

2020. nov. 7. 15:19
 5/20 A kérdező kommentje:

Ami viszont szembe megy a többivel az nyilván nem került bele, mert nem tartották hitelesnek. Nem tudom mi van ezen olyan vicces.

És honnan tudták melyik az igaz, és melyik megy szembe a másikkal?

2020. nov. 7. 15:28
 6/20 anonim ***** válasza:
16%

Mi az, hogy igaz?

A jelenlévő papok szavaztak, mi legyen benne, mi nem. Ennyi.

2020. nov. 7. 16:15
 7/20 anonim ***** válasza:
89%
A kanonizáció során nem a nagy semmiből kellett kitalálniuk, hogy mi igaz és mi nem, hanem akkor már létezett a kereszténységnek egy élő hagyománya, és annak fényében és szellemében döntöttek. Ezért sem igaz, hogy a kereszténység alapja tisztán a Biblia volna, hiszen voltak már akkor is keresztények, amikor a Biblia a mai formájában még nem létezett
2020. nov. 7. 16:29
 8/20 anonim ***** válasza:
30%

Na ezt próbáld elmagyarázni néhány protestánsnak... :D

2020. nov. 7. 16:52
 9/20 Mansour ***** válasza:
86%
Csak zárójelben kérdezem: Amúgy egy mesekönyvet nem lehet komolyan venni?
2020. nov. 7. 17:30
 10/20 anonim ***** válasza:
64%

Én azt nem értem, úgy őszintén: hogy sok harcos ateista és nem vallásos - tisztelet a kivételnek, mert van egy csendesebb többség náluk is - miért gondolkozik végletekben?

A Bibliát nem fogadják el igaznak - oké. De miért következne ebből automatikusan az, hogy mesekönyv? Miért kell egyből degradálni azt, amivel nem feltétlenül ért valaki egyet?

Én sem hiszem el olyan formában a Mahábháratában leírtakat, ahogy egy hindu, de ettől még nem tartom mesekönyvnek. Egyrészt mert nem akarom magamat ostobának feltüntetni, mert ennek a műnek a műfaja nem mese (ahogy a Biblia egy könyvének sem), másrészt pedig semmilyen jogom nincs ahhoz, hogy megsértsek, megalázzak úgy cirka 1 milliárd embert, akiknek meg ez fontos.

2020. nov. 7. 17:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!