Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Egy papnak Isten valóban több...

Egy papnak Isten valóban több jogot adott, különbb ember vagy ez csak az emberek és az egyház gondolata?

Figyelt kérdés

Valóban csak pap mutathat fel eukarisztiát? Valóban csak pap szentelhet meg dolgokat? Valóban csak papnak lehet gyónni? stb....És még rengeteg olyan tényező van amivel azt mutatja ez egyház hogy egy pap különb, mintha Isten több jogokat adott volna neki.

Valahogy ezt nem így érzem hogy ennyivel különbb ember lenne.. pláne amikor annyira sok gyarló pap van...

2020. nov. 1. 15:16
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
0%

10-es te most a zsidó vallásról beszélsz?

Kérdező, te melyikre gondoltál, a keresztényekhez szól a kérdésed (?), mert én arra válaszoltam.

2020. nov. 2. 14:37
 12/17 anonim ***** válasza:
50%

Egyrészt az Újszövetség nem osztja fel a keresztény hívőket laikus és klérus kategóriákra.

Másrészt: nemrégiben magyarul is megjelent egy egyetemi professzor és újságíró kutatásának az eredménye, amelyet a Vatikánvárosban végzett több éven keresztül papok, kardinálisok, bíborosok és pápai nunciusok személyes megkérdezésével. A kutatás eredménye, hogy a Vatikanvárosban a bíborosok és pápai nunciusok többsége homoszexuális életvitelt élő ember. Egy részük férfi prostitualtakhoz jár, másik részük a paptársaikkal járogatnak. A papok többsége a kutatás alapján nem veti meg a léha élvezeteket. Csak el kell titkolni, ne derüljön ki, ez a lényeg. A hallgatás, a képmutatás kultúrája.

Volt olyan, hogy kábítószeres homokos orgiára csapott le a rendőrség, ahol magas rangú katolikus papok voltak jelen.

2020. nov. 3. 01:11
 13/17 anonim ***** válasza:
79%

Nem adott nekik több jogot.

Csak ők sokszor azt hiszik, hogy különbek másoknál.

2020. nov. 30. 15:01
 14/17 anonim válasza:
De a papoknak is csak addig nagy a felelősségük, amíg ki nem lépnek az egyházból!
2021. szept. 1. 18:41
 15/17 anonim válasza:
9%

Egyébként mi bajod van azzal, hogy te nem szentelhetsz ezt-azt-amazt?

Örülj, hogy nem vagy pap!

Én 14 éve lettem pap, de már 12 éve akarok kilépni, csak az egyház mindenféle lelki terrorral bent akar tartani!

Pedig, ha egyszer eltávozok a saját lakásomba, és utánam akarnának jönni, tuti kihívom a rendőrséget!

2021. szept. 1. 18:43
 16/17 anonim válasza:
52%
A papok nagy része mocskos álszent. ÉN is pap vagyok, de bár ne lettem volna 14 évvel ezelőtt.
2021. szept. 1. 19:14
 17/17 anonim ***** válasza:
Az egyház találmánya a gyónás is és az is, hogy csak egy pap szentelhet fel valamit, ezek nincsenek a Bibliában.
2021. szept. 2. 10:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!