Miért nem szüntetik meg végre a vallási felekezeteket?
49-50 talán keversz valakivel nem tudom ki az a Pataki és az űrlények, trágárul meg ne beszélj.
Lehet, hogy te úgy látod, leragadtam, de sokat küzdök, hogy megértsem a tanítását a szelíd kegyes Krisztusnak, és a többi nagy Tanítónak. Mert jó, mert érdekes, mert érzem az igazságát. A skolasztikusokat, egyházatyákat Meister Eckhartot(ő s szellemi mesterem), és még sok mindenkit olvastam/olvasok (most Hegel, A szellem fenomenológiáját) és úgy gondolom, haladok az egyébként végtelen Úton.
nekem a szakrális szertartás, és a szakrális tér, a kairosz-idő is fontos, nem patakizom el.
és hát szólni kell erről...
ezt ismered?
Karinthy Frigyes: Ki kérdezett?
"De ki kérdezte az embert? Ki kérdezett, Homérosz? Ki kérdezett, Szókratész? Ki kérdezett, Gautama Buddha? Ki kérdezett, Názáreti?
Shakespeare, Goethe, Madách, Dante, Beethoven, Kant... ki kérdezett?
Ember, aki tudod – ember, aki láttad –, ember, aki nézted, figyelted, élted – tudtad, mielőtt volt, tudtad, mielőtt lett –, ordítottál, hogy közeledik – ki kérdezett?
Megváltó Atyaisten – aki tudod, hogy lehetne elkerülni, mit kellene tenni, hová kellene fordulni, hogy kellene csinálni –, ki kérdezett?
Ki kérdezett? Ne kérdezd – ordíts, ahogy a torkodon kifér, mert különben csönd lenne körülötted –, ordítsd magad a kérdést, s hidd el a visszhangnak, hogy ő volt, s felelj a visszhangnak, hogy legalább a magad szavát halld."
nem, az nagyom mély - és a gótikus építészet ideológiai alapja is
ez jó:
+ egy érdekes idézet Anzelmustól:
"Bár ők azért keresik az ésszerű magyarázatot, mert nem hisznek,
mi pedig azért, mert hiszünk,
mégis egy és ugyanaz, amit keresünk."
Canterbury Szent Anzelm
A kérdésedre a válasz a Biblia Jelenések könyvében található meg.Miért nem szüntetik meg végre a vallási felekezeteket? A hamis kereszténységet Isten prostituáltként jellemzi,a világ összes vallását beleértve a hamis kereszténységet is Nagy Babilonnak írja le. Végrehajtják az ítéletet „a nagy prostituálton,erről ír a Jelenések 17:1, 6; 18:24- Egy a hét angyal közül, akiknél a hét csésze volt, odajött, és így szólt hozzám: „Gyere, megmutatom neked, hogyan hajtják végre az ítéletet a nagy prostituálton, aki sok vízen ül, akivel szexuális erkölcstelenséget követtek el a föld királyai, a föld lakói pedig lerészegedtek szexuális erkölcstelenségének a borától.
Nagy Babilon óriási szégyent hoz Isten nevére. Hazugságokat tanít Istenről. Mint egy prostituált, hűtlen hozzá, mivel emberi uralkodókkal kötött szövetséget. A hatalmával és befolyásával visszaélve kizsákmányolja a híveit. Ezenkívül rengeteg vért ontott, és még Isten szolgáit is megölte (Jel 19:2). Hogyan fogja Jehova elpusztítani Nagy Babilont?
11 Jehova egy „skarlátszínű vadállat” „tíz szarvát” fogja felhasználni „a nagy prostituált” elpusztítására. A vadállat az Egyesült Nemzetek Szervezetét jelképezi, a tíz szarv pedig a fennálló politikai hatalmakat, amelyek ezt a szervezetet támogatják. Az Isten által meghatározott időben ezek a politikai hatalmak rátámadnak a jelképes Babilonra. „Kifosztják és meztelenné teszik”, vagyis elveszik a vagyonát, és leleplezik a gonoszságát (Jel 17:3, 16). A támogatói megdöbbennek majd, hogy milyen hirtelen pusztul el, mintha csak egy nap alatt történne az egész. Azért lepődnek meg, mert már régóta így kérkedik: „Királynőként ülök, és nem vagyok özvegy, és soha nem fogok keseregni” (Jel 18:7, 8).
Viszont Isten nem fogja megengedni a nemzeteknek, hogy elpusztítsák a népét. A szolgái büszkén viselik a nevét, és a parancsának eleget téve kimenekültek Nagy Babilonból. Jel 18:4- És hallottam, hogy egy másik hang ezt mondja az égből: „Menjetek ki belőle, népem, ha nem akartok a bűntársai lenni, és nem akartok kapni a csapásaiból! Mert bűnei egészen az égig halmozódtak, és igazságtalan tetteiről nem feledkezett meg Isten.
Emellett másoknak is buzgón segítenek megtenni ezt a lépést. Ezért Jehova szolgái nem fognak „kapni [Nagy Babilon] csapásaiból”. De a hitük így is próbára lesz téve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!