Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért nem szüntetik meg végre...

Miért nem szüntetik meg végre a vallási felekezeteket?

Figyelt kérdés
Szerintem annyira nem 21. századi, hogy az hihetetlen. Miért nem dönthetik el az emberek magukban, hogy ők miben hisznek? Miért kell azért valamilyen vallási felekezethez tartozni? Ma már amúgy is csak politika az egész. A kereszténységet meg egyenesen gyűlölöm, nem értem, hogy maradhat fent még mindig. Ráadásul rengeteg papot elkaptak pedofíliával kapcsolatban, és ahelyett, hogy megbüntették volna őket, még úgymond elő is léptették. Azt sem értem, hogy miért hivatkoznak sok misszionáriusra úgy, mintha jelentős személyek lettek volna. Szerintem egyik misszionárius sem volt pozitív személy a történelem során.

2020. okt. 10. 22:15
1 2 3 4 5 6
 51/56 anonim ***** válasza:
69%

49-50 talán keversz valakivel nem tudom ki az a Pataki és az űrlények, trágárul meg ne beszélj.

Lehet, hogy te úgy látod, leragadtam, de sokat küzdök, hogy megértsem a tanítását a szelíd kegyes Krisztusnak, és a többi nagy Tanítónak. Mert jó, mert érdekes, mert érzem az igazságát. A skolasztikusokat, egyházatyákat Meister Eckhartot(ő s szellemi mesterem), és még sok mindenkit olvastam/olvasok (most Hegel, A szellem fenomenológiáját) és úgy gondolom, haladok az egyébként végtelen Úton.

nekem a szakrális szertartás, és a szakrális tér, a kairosz-idő is fontos, nem patakizom el.

és hát szólni kell erről...

ezt ismered?

Karinthy Frigyes: Ki kérdezett?

[link]

"De ki kérdezte az embert? Ki kérdezett, Homérosz? Ki kérdezett, Szókratész? Ki kérdezett, Gautama Buddha? Ki kérdezett, Názáreti?

Shakespeare, Goethe, Madách, Dante, Beethoven, Kant... ki kérdezett?

Ember, aki tudod – ember, aki láttad –, ember, aki nézted, figyelted, élted – tudtad, mielőtt volt, tudtad, mielőtt lett –, ordítottál, hogy közeledik – ki kérdezett?

Megváltó Atyaisten – aki tudod, hogy lehetne elkerülni, mit kellene tenni, hová kellene fordulni, hogy kellene csinálni –, ki kérdezett?

Ki kérdezett? Ne kérdezd – ordíts, ahogy a torkodon kifér, mert különben csönd lenne körülötted –, ordítsd magad a kérdést, s hidd el a visszhangnak, hogy ő volt, s felelj a visszhangnak, hogy legalább a magad szavát halld."

2020. okt. 14. 19:22
 52/56 A kérdező kommentje:
a skolasztikus filozófia nem éppen elutasítja Jézus isteni mivoltát?
2020. okt. 14. 19:29
 53/56 A kérdező kommentje:
ja, nem
2020. okt. 14. 19:30
 54/56 anonim ***** válasza:
90%

nem, az nagyom mély - és a gótikus építészet ideológiai alapja is

ez jó:

[link]

+ egy érdekes idézet Anzelmustól:

"Bár ők azért keresik az ésszerű magyarázatot, mert nem hisznek,

mi pedig azért, mert hiszünk,

mégis egy és ugyanaz, amit keresünk."

Canterbury Szent Anzelm

2020. okt. 14. 19:41
 55/56 zubu ***** válasza:

A kérdésedre a válasz a Biblia Jelenések könyvében található meg.Miért nem szüntetik meg végre a vallási felekezeteket? A hamis kereszténységet Isten prostituáltként jellemzi,a világ összes vallását beleértve a hamis kereszténységet is Nagy Babilonnak írja le. Végrehajtják az ítéletet „a nagy prostituálton,erről ír a Jelenések 17:1, 6; 18:24- Egy a hét angyal közül, akiknél a hét csésze volt, odajött, és így szólt hozzám: „Gyere, megmutatom neked, hogyan hajtják végre az ítéletet a nagy prostituálton, aki sok vízen ül, akivel szexuális erkölcstelenséget követtek el a föld királyai, a föld lakói pedig lerészegedtek szexuális erkölcstelenségének a borától.

Nagy Babilon óriási szégyent hoz Isten nevére. Hazugságokat tanít Istenről. Mint egy prostituált, hűtlen hozzá, mivel emberi uralkodókkal kötött szövetséget. A hatalmával és befolyásával visszaélve kizsákmányolja a híveit. Ezenkívül rengeteg vért ontott, és még Isten szolgáit is megölte (Jel 19:2). Hogyan fogja Jehova elpusztítani Nagy Babilont?

11 Jehova egy „skarlátszínű vadállat” „tíz szarvát” fogja felhasználni „a nagy prostituált” elpusztítására. A vadállat az Egyesült Nemzetek Szervezetét jelképezi, a tíz szarv pedig a fennálló politikai hatalmakat, amelyek ezt a szervezetet támogatják. Az Isten által meghatározott időben ezek a politikai hatalmak rátámadnak a jelképes Babilonra. „Kifosztják és meztelenné teszik”, vagyis elveszik a vagyonát, és leleplezik a gonoszságát (Jel 17:3, 16). A támogatói megdöbbennek majd, hogy milyen hirtelen pusztul el, mintha csak egy nap alatt történne az egész. Azért lepődnek meg, mert már régóta így kérkedik: „Királynőként ülök, és nem vagyok özvegy, és soha nem fogok keseregni” (Jel 18:7, 8).

Viszont Isten nem fogja megengedni a nemzeteknek, hogy elpusztítsák a népét. A szolgái büszkén viselik a nevét, és a parancsának eleget téve kimenekültek Nagy Babilonból. Jel 18:4- És hallottam, hogy egy másik hang ezt mondja az égből: „Menjetek ki belőle, népem, ha nem akartok a bűntársai lenni, és nem akartok kapni a csapásaiból! Mert bűnei egészen az égig halmozódtak, és igazságtalan tetteiről nem feledkezett meg Isten.

Emellett másoknak is buzgón segítenek megtenni ezt a lépést. Ezért Jehova szolgái nem fognak „kapni [Nagy Babilon] csapásaiból”. De a hitük így is próbára lesz téve.

2020. okt. 30. 19:38
 56/56 anonim ***** válasza:
Kedves - ám butus - utolsó, a vallás létjogosultságát a bibliával indokolni körülbelül annyira vall bölcs elmére, mint szódás a lovát.
2020. okt. 30. 19:48
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!