Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért nem szüntetik meg végre...

Miért nem szüntetik meg végre a vallási felekezeteket?

Figyelt kérdés
Szerintem annyira nem 21. századi, hogy az hihetetlen. Miért nem dönthetik el az emberek magukban, hogy ők miben hisznek? Miért kell azért valamilyen vallási felekezethez tartozni? Ma már amúgy is csak politika az egész. A kereszténységet meg egyenesen gyűlölöm, nem értem, hogy maradhat fent még mindig. Ráadásul rengeteg papot elkaptak pedofíliával kapcsolatban, és ahelyett, hogy megbüntették volna őket, még úgymond elő is léptették. Azt sem értem, hogy miért hivatkoznak sok misszionáriusra úgy, mintha jelentős személyek lettek volna. Szerintem egyik misszionárius sem volt pozitív személy a történelem során.

2020. okt. 10. 22:15
1 2 3 4 5 6
 1/56 anonim ***** válasza:
90%
Megszallt valami demon es a satan beszel beloled. Keress egy szellemuzo papot ... vagy igyál egy felest.
2020. okt. 10. 22:43
 2/56 A kérdező kommentje:
a zsidókat se szeretem egyébként
2020. okt. 10. 23:21
 3/56 anonim ***** válasza:
100%
Gyermekem, Jézus szeret!
2020. okt. 10. 23:55
 4/56 anonim ***** válasza:
100%
Isten jó!
2020. okt. 11. 00:46
 5/56 anonim ***** válasza:
96%

"Miért nem dönthetik el az emberek magukban, hogy ők miben hisznek?"

Mindenki szabadon dönthet, miben hisz, senki nem kényszerít, hogy higgy bármelyik istenben.

"Miért kell azért valamilyen vallási felekezethez tartozni?"

Szintén nem kell. Nem kötelező. Lehetsz hívő keresztény úgy is, hogy nem jársz templomba. Saját döntésed, nem kényszerít rád az egyház semmit.

"Ma már amúgy is csak politika az egész."

Annál sokkal több. Üzlet. Pénz. Hatalom.

"A kereszténységet meg egyenesen gyűlölöm"

Ez pedig magánügy, a kereszténységnek joga van létezni, neked jogod van gyűlölni.

"nem értem, hogy maradhat fent még mindig"

Amíg sok a hiszékeny ember, addig bármilyen vallás eladható. Most már érted?

"Ráadásul rengeteg papot elkaptak pedofíliával kapcsolatban"

Azért ne túlozzunk. Nagyon-nagyon kis hányada a papságnak az, aki pedofil. Az a rengeteg az mennyi? Öt? Egy tucat? Nem hiszem, hoyg ezrekről lenne szó. Ugye?

"és ahelyett, hogy megbüntették volna őket, még úgymond elő is léptették."

Ez megint csúsztatás, bár az igaz, hogy a keresztény egyház még mindig nem hajlandó rendet tenni ezen a téren, az állam pedig nem piszkálja a témát, amíg nincs rákényszerítve. Véleményem szerint ezen a ponton kéne elkezdeni a rendrakást a témában.

"Azt sem értem, hogy miért hivatkoznak sok misszionáriusra úgy, mintha jelentős személyek lettek volna. Szerintem egyik misszionárius sem volt pozitív személy a történelem során."

A jelentős nem feltétlen jelent pozitívat. Adolf Hitler is jelentős személy volt, komoly hatással volt a közelmúlt történelmére, de nem volt egy pozitív figura (akármennyire is istenítik egyesek).

2020. okt. 11. 06:44
 6/56 anonim ***** válasza:
77%

Látod kedves kérdező, azért, hogy a gyűlölet ne uralkodjon el a világban. Milyen jó lenne beszélgetni veled arról mit szeretsz, miben hiszel. De csak gyűlöletet hallottunk felőled. A kereszténység a szeretet vallása, meglepő hogy mennyire kevesen vannak akik ezt az utat mármint a szeretetet választják. Pedig mindenki tudja jó dolog szeretni.

Ha betiltanák a felekezeteket , amivel próbálkozott Hitler is, aki a gyűlölet útján járt, és a kommunizmus is, nyilván egy diktátor tudná csak ezt megtenni, akkor egy diktátor lépne Isten helyében, nézd csak meg Kína át akarja írni a Bibliát, hogy az államot imádják a kínaiak, ne szaporodjon a kereszténység, úgyhogy a te ötleted úton van Kínában.

2020. okt. 11. 07:10
 7/56 anonim ***** válasza:
63%
Kérdező, a pedofil papok nem keresztények, hanem a sátán szolgái.
2020. okt. 11. 07:48
 8/56 anonim ***** válasza:
Háát... A keresztényeket jobban üldözi a Kísértés az biztos, ilyen szigorral a földön csak néhány apáca mondható kereszténynek. A keresztelést nem lehet lemosni senkiról, aki megkereszteledett.
2020. okt. 11. 09:49
 9/56 A kérdező kommentje:

"Látod kedves kérdező, azért, hogy a gyűlölet ne uralkodjon el a világban. Milyen jó lenne beszélgetni veled arról mit szeretsz, miben hiszel. De csak gyűlöletet hallottunk felőled. A kereszténység a szeretet vallása, meglepő hogy mennyire kevesen vannak akik ezt az utat mármint a szeretetet választják. Pedig mindenki tudja jó dolog szeretni."

Nem mindig a szeretet motiválta a kereszténységet. Piacok működtek a templomok előtt, Jézus ezért is volt kiakadva és küldte el a kereskedőket onnan. A papok tetőtől talpig aranyba jártak, és a parasztoknak kötelező volt adni az egyháznak a termésükből stb. Lehet ha nem lett volna Jézus, akkor is rájöttek volna az emberek, hogy a szemet-szemért elv meg az utálkozás nem viszi előrébb őket. Elvégre Jézus se a halála után azonnal lett népszerű. El kellett telnie vagy 100 évnek.

"és ahelyett, hogy megbüntették volna őket, még úgymond elő is léptették."

Ez megint csúsztatás, bár az igaz, hogy a keresztény egyház még mindig nem hajlandó rendet tenni ezen a téren, az állam pedig nem piszkálja a témát, amíg nincs rákényszerítve. Véleményem szerint ezen a ponton kéne elkezdeni a rendrakást a témában.

https://www.youtube.com/watch?v=zilj4Y0VBGI

Ajánlom figyelmedbe a 2015-ös Spotlight című filmet.

2020. okt. 11. 10:05
 10/56 A kérdező kommentje:

Háát... A keresztényeket jobban üldözi a Kísértés az biztos, ilyen szigorral a földön csak néhány apáca mondható kereszténynek. A keresztelést nem lehet lemosni senkiról, aki megkereszteledett.

Keresztény apácák? Hektárnyi gyermekcsontvázakat találták az apácazárkák mögött sok helyen.

2020. okt. 11. 10:06
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!