Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért nem szüntetik meg végre...

Miért nem szüntetik meg végre a vallási felekezeteket?

Figyelt kérdés
Szerintem annyira nem 21. századi, hogy az hihetetlen. Miért nem dönthetik el az emberek magukban, hogy ők miben hisznek? Miért kell azért valamilyen vallási felekezethez tartozni? Ma már amúgy is csak politika az egész. A kereszténységet meg egyenesen gyűlölöm, nem értem, hogy maradhat fent még mindig. Ráadásul rengeteg papot elkaptak pedofíliával kapcsolatban, és ahelyett, hogy megbüntették volna őket, még úgymond elő is léptették. Azt sem értem, hogy miért hivatkoznak sok misszionáriusra úgy, mintha jelentős személyek lettek volna. Szerintem egyik misszionárius sem volt pozitív személy a történelem során.

2020. okt. 10. 22:15
1 2 3 4 5 6
 31/56 anonim ***** válasza:

Egyetlen egy valakinek volt jó marketingje és az Jézus Krisztus volt. A mai egyházak pedig semmilyen dühöset nem érdemelnek.

Az egyház a történelem viharában úton van, hogy egyre jobb legyen, örülök, hogy te is valami ilyesmit látsz.

Hogy felszabadítsam magam ugyan kitől mitől? Boldog vagyok, hogy jó lábat adott Isten, és használhatom, el mehetek vele ahová szeretném, boldog vagyok az esőnek, Napnak. Iszonyatosan örülök az összes tavasznak, az új leveleknek, rügyeknek, boldog vagyok a munkámmal, feleségem és fiaimmal. Mitől kellene megszabadulnom? Minden napot egy új ajándéknak tekintem.És sokszor megköszönöm ezt.

A hit a szív ismerete, nem az eszeskedésé.

2020. okt. 11. 23:39
 32/56 A kérdező kommentje:
Értem. És nem gondolod, hogy ez a szeretet tovább élne benned akkor is, ha nem tartoznál egy felekezethez sem?
2020. okt. 12. 05:03
 33/56 anonim ***** válasza:
55%
(Én nem ilyen voltam gúnyos, hogy magamat szorakoztassam, kritikus, hogy dölyfösen igazolást kapjak én vagyok a jobb, érdeke bér aminek története saját magam. Aztán egy könyv elolvasása után elhatároztam, hogy elolvasom a Bibliát, mérlegre teszem, majd mégtalálom a hibákat benne. Nem találtam, hanem megtaláltam Isten forgatókönyvét az élethez. Örömben élni és örömöt adni, éljetek ti is örömben... )
2020. okt. 12. 06:20
 34/56 Kései Sirató ***** válasza:
34%
Nem kötelező felekezethez tartozni, Istent szeresd és olvasd a Bibliát!
2020. okt. 12. 09:17
 35/56 anonim ***** válasza:
75%

Én csak azt szeretném megkérdezni, hogy ezt mégis hogyan gondoltad kivitelezni?

Oké, kijön a törvény, hogy "be van tiltva a kereszténység". Gondolom megtiltják, hogy én mint keresztény elmenjek templomba, figyelik a bejáratot, erőszakkal elrángatnak, ha be próbálok menni. Jogállamiságról egyből nem beszélhetünk, mert itt kapásból vagy 3 alapjogom sérül (lelkiismeret és vallásszabadság; személyes szabadsághoz és mozgáshoz való jog; gyülekezési jog).

De ezt leszámítva, komolyan úgy gondolod, hogy nem lesz kb. pár héten belül megoldva, hogy magánházaknál legyenek a szentmisék, mint a keresztényüldözések idején? Mégis hogy korlátozod, hogy mit csinálok négy fal között?

A vallás betiltása még a kommunistáknak sem sikerült, pedig nagyon igyekeztek... :))

2020. okt. 12. 09:17
 36/56 Kései Sirató ***** válasza:

Buta vagy, kérdező.

Ilyen alapon megszüntethetnék az összes létező klubot, egyesületet és alapítványt is. Persze, lehet, hogy még gyerek vagy.

2020. okt. 12. 10:53
 37/56 anonim ***** válasza:
100%

35-ös.hozzátenném, hogy Kína hivatalosan is ateista ország, pont az történik amit te leirtál, nem gyülekezhetnek, emiatt otthon egyházak vannak, földalatti egyházak működnek. Kína vezetője át akarja írni a Bibliát, főként azt a tízparancsolatból hogy csak az Istent imádd, és hazafias szöveggel pótolni.

Karácsony helyett inkább egy elhunyt politikai vezér ünnepét kell megtartani, aki december végén született.

Csak azok a papok lehetnek legálisak, akik a párttal, a hatalommal együttműködnek és a kitalált agyrémeket, mint Biblia átirásában hajlandóak résztvenni. Ha nincs Isten, akkor azért a posztért egy politikus jelentkezik.

2020. okt. 12. 14:31
 38/56 anonim ***** válasza:
15%

Honnan olyan ismerős nekem ez a sztori...?

Jaj, várj csak, nem valami hasonlót művelt a keresztény egyház, mikor rákényszerítette a vallást olyan népekre, akik korábban más istenekben hittek? Nocsak, hát ejnye, no!

Megmondták, kit kell imádni, üldözték más vallások papjait, híveit.

A kétszínűség netovábbja most ugyanezen felháborodni.

2020. okt. 12. 15:02
 39/56 A kérdező kommentje:

"Buta vagy, kérdező.

Ilyen alapon megszüntethetnék az összes létező klubot, egyesületet és alapítványt is. Persze, lehet, hogy még gyerek vagy."

Mire gondolsz okoska? Egy könyvklub milyes káros hatással van a társadalomra? Vagy egy sportegyesület?

2020. okt. 12. 18:11
 40/56 Kései Sirató ***** válasza:
82%

Arra gondolok, te "értelmiségi" kérdező, aki még a 8 általánost sem végezted el, hogy ezek szabadidős tevékenységek.

Egyébként az egyházak sokat tesznek a társadalomért.

Működtetnek öregotthonokat, óvodákat, iskolákat, szeretetszolgálatokat, és ezek az államnak kifejezetten jól jönnek, mert amúgy ez az állam és önkormányzatok feladata. Persze ezt csaka felnőttek értik meg.

Addig is tanulj, meg ne bukj!

2020. okt. 13. 11:32
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!