Miért nem szüntetik meg végre a vallási felekezeteket?
Egyetlen egy valakinek volt jó marketingje és az Jézus Krisztus volt. A mai egyházak pedig semmilyen dühöset nem érdemelnek.
Az egyház a történelem viharában úton van, hogy egyre jobb legyen, örülök, hogy te is valami ilyesmit látsz.
Hogy felszabadítsam magam ugyan kitől mitől? Boldog vagyok, hogy jó lábat adott Isten, és használhatom, el mehetek vele ahová szeretném, boldog vagyok az esőnek, Napnak. Iszonyatosan örülök az összes tavasznak, az új leveleknek, rügyeknek, boldog vagyok a munkámmal, feleségem és fiaimmal. Mitől kellene megszabadulnom? Minden napot egy új ajándéknak tekintem.És sokszor megköszönöm ezt.
A hit a szív ismerete, nem az eszeskedésé.
Én csak azt szeretném megkérdezni, hogy ezt mégis hogyan gondoltad kivitelezni?
Oké, kijön a törvény, hogy "be van tiltva a kereszténység". Gondolom megtiltják, hogy én mint keresztény elmenjek templomba, figyelik a bejáratot, erőszakkal elrángatnak, ha be próbálok menni. Jogállamiságról egyből nem beszélhetünk, mert itt kapásból vagy 3 alapjogom sérül (lelkiismeret és vallásszabadság; személyes szabadsághoz és mozgáshoz való jog; gyülekezési jog).
De ezt leszámítva, komolyan úgy gondolod, hogy nem lesz kb. pár héten belül megoldva, hogy magánházaknál legyenek a szentmisék, mint a keresztényüldözések idején? Mégis hogy korlátozod, hogy mit csinálok négy fal között?
A vallás betiltása még a kommunistáknak sem sikerült, pedig nagyon igyekeztek... :))
Buta vagy, kérdező.
Ilyen alapon megszüntethetnék az összes létező klubot, egyesületet és alapítványt is. Persze, lehet, hogy még gyerek vagy.
35-ös.hozzátenném, hogy Kína hivatalosan is ateista ország, pont az történik amit te leirtál, nem gyülekezhetnek, emiatt otthon egyházak vannak, földalatti egyházak működnek. Kína vezetője át akarja írni a Bibliát, főként azt a tízparancsolatból hogy csak az Istent imádd, és hazafias szöveggel pótolni.
Karácsony helyett inkább egy elhunyt politikai vezér ünnepét kell megtartani, aki december végén született.
Csak azok a papok lehetnek legálisak, akik a párttal, a hatalommal együttműködnek és a kitalált agyrémeket, mint Biblia átirásában hajlandóak résztvenni. Ha nincs Isten, akkor azért a posztért egy politikus jelentkezik.
Honnan olyan ismerős nekem ez a sztori...?
Jaj, várj csak, nem valami hasonlót művelt a keresztény egyház, mikor rákényszerítette a vallást olyan népekre, akik korábban más istenekben hittek? Nocsak, hát ejnye, no!
Megmondták, kit kell imádni, üldözték más vallások papjait, híveit.
A kétszínűség netovábbja most ugyanezen felháborodni.
"Buta vagy, kérdező.
Ilyen alapon megszüntethetnék az összes létező klubot, egyesületet és alapítványt is. Persze, lehet, hogy még gyerek vagy."
Mire gondolsz okoska? Egy könyvklub milyes káros hatással van a társadalomra? Vagy egy sportegyesület?
Arra gondolok, te "értelmiségi" kérdező, aki még a 8 általánost sem végezted el, hogy ezek szabadidős tevékenységek.
Egyébként az egyházak sokat tesznek a társadalomért.
Működtetnek öregotthonokat, óvodákat, iskolákat, szeretetszolgálatokat, és ezek az államnak kifejezetten jól jönnek, mert amúgy ez az állam és önkormányzatok feladata. Persze ezt csaka felnőttek értik meg.
Addig is tanulj, meg ne bukj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!