Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért nem szüntetik meg végre...

Miért nem szüntetik meg végre a vallási felekezeteket?

Figyelt kérdés
Szerintem annyira nem 21. századi, hogy az hihetetlen. Miért nem dönthetik el az emberek magukban, hogy ők miben hisznek? Miért kell azért valamilyen vallási felekezethez tartozni? Ma már amúgy is csak politika az egész. A kereszténységet meg egyenesen gyűlölöm, nem értem, hogy maradhat fent még mindig. Ráadásul rengeteg papot elkaptak pedofíliával kapcsolatban, és ahelyett, hogy megbüntették volna őket, még úgymond elő is léptették. Azt sem értem, hogy miért hivatkoznak sok misszionáriusra úgy, mintha jelentős személyek lettek volna. Szerintem egyik misszionárius sem volt pozitív személy a történelem során.

2020. okt. 10. 22:15
1 2 3 4 5 6
 21/56 A kérdező kommentje:

"Sokan írják, hogy nincs hozzá közöm. Tévedésben vagytok, nekem mindenhez van közöm."

"Tán te vagy isten? :D"

Nem de ha valaminek ennyi káros hatása van a társadalomra, és már csak a politikáról és a pénzről szól, akkkor akár a megszüntetését is meg lehetne fontolni. És ha mindenki elfordítaná a fejét, mert a hozzád hasonló emberek szerint senkinek nincs köze hozzá, akkor soha nem lenne megszüntetve. Az emberek maguktól is el tudnák már dönteni, hogy milyen elvek szerint akarja élni az életét és hogy miben hisz. Ma már szerintem a vallási felekezetek nem adnak erkölcsi mércét az embereknek, mivel maguktól is tudják, hogy mi a helyes. Aki mégsem tudja azt pedig a törvény megbünteti. De ma már nem azért nem fognak megkövezni valakit, mert félnek majd, hogy Isten hogy fogja őket elbírálni haláluk után.

2020. okt. 11. 14:38
 22/56 anonim ***** válasza:
83%

"de ha valaminek ennyi káros hatása van a társadalomra [...], akkkor akár a megszüntetését is meg lehetne fontolni"

Ugyanezt javaslom a következőkkel szemben is:

- dohányzás

- alkoholfogyasztás

- kábítószerek

- szerencsejátékok

- másképpgondolkodás

- véleménynyilvánítás

- szabad akarat

2020. okt. 11. 15:00
 23/56 A kérdező kommentje:
az első 4 pontban szerintem egyet is érthetünk. Az utóbbi 3-nak nem látom értelmét.
2020. okt. 11. 15:06
 24/56 anonim ***** válasza:
100%

20 elég vádaskodó vagy, nem csak "nem támogatásról" van szó.

"magát az egyházat nem támogatom"

Mindegyik világvallás lényege, amit tömören a buddhista mond ki a "három drágakő "-ben, de mindegyikre vontakozik (más szavakkal) :

Buddha-dharma sangha.

Vagyis

az Abszolútum

a tan(dogma a szó eredeti értelmében)

és a KÖZÖSSÉG.

Emberek vagyunk, társadalomban, KÖZÖSSÉGEKBEN élünk.

Nem támogatjuk a marxista-leninista verjük szét a vallásos közösségeket elvet, nyolcmilliárdan.

2020. okt. 11. 15:14
 25/56 anonim ***** válasza:
73%

23/24 A kérdező kommentje:

az első 4 pontban szerintem egyet is érthetünk. Az utóbbi 3-nak nem látom értelmét.

Ebben a kommentedben van a kutya elásva.

Tudod, mi a gond veled?

Van egy elképzelésed. Vagy jó, vagy nem, ezt piszok nehéz eldönteni. Te viszont úgy döntesz, hogy SZERINTED JÓ, TEHÁT EZ AZ EGYETLEN LEHETSÉGES JÓ. Meg sem próbálod mások véleményét figyelembe venni, érvek lepattannak rólad.

Te eldöntesz valamit, például hogy az alkoholt tiltsák be, és pont. Ennyi. Bárki, aki mást gondol, bolond, őrült, közellenség, mert TE MEGMONDTAD, HOGY ÚGY JÓ AHOGY TE ELKÉPZELED.

2020. okt. 11. 15:46
 26/56 anonim ***** válasza:

Válasz 13-asnak, és a kérdező

A "kereszténységet meg egyenesen gyűlölöm"

Sajnos több ezer keresztényből csak néhány száz az aki igazán érti, mi az kereszténynek lenni. 13-as és kérdező a szeretetet egyedüli parancsként kaptuk Krisztustól, ami megvédené a keresztényt a gyilkolás, a lopás és egyéb bűnöktől. Tehát nem modernkori találmány, bizonyára a Karácsonyra gondoltál 13-as.

Semmi sem kötelező, és sok az élet Kísértése, emiatt sokan létének az utról.

Amit Krisztus mondott az az egyedüli megoldás arra, ha két fél gyülölködve háborút indít, hogy szeresd ellenségedet.

Ez inkább modern szemlélet, mint a régebbi a szemet szemét szabály.

Ha te egy ilyen, úgymond, elavult szemléletet be akarsz tiltani, akkor kérlek annak is a rossz oldalát nézzed. Kiengeded a palackból a szét szemét szabályt.

2020. okt. 11. 16:05
 27/56 anonim ***** válasza:

"bizonyára a Karácsonyra gondoltál 13-as."

Barkóbázunk? Nem, nem arra gondoltam. Mi köze a főpolginak a keresztény vallás sötét történelméhez?

Elolvastad végig a 13-as hozzászólásomat vagy csak ellentmondtál neki három szó elolvasása után? Felsoroltampár apróságot, amit az elmúlt kétezer évben a keresztények isten nevében követtek el. Ezen úgy lazán átsiklottál.

Ismétlem, csak a közelmúltban lett a kereszténység jelmondata a szeretet, korábban bátran öltek, kínoztak, háborúztak az istenük nevében. Terjesztették a hitüket, erőszakkal, pénzzel, ahogy épp sikerült. Üldöztek mindenkit, aki ellenük szegült, akár tettleg, akár szóban.

Szeretet? Ugyan már!

2020. okt. 11. 17:54
 28/56 anonim ***** válasza:
És mielőtt még belekötnél a szóviccembe: karácsony kisbetűvel vallási ünnep, Karácsony nagybetűvel személynév.
2020. okt. 11. 17:57
 29/56 anonim ***** válasza:

Úgy érted foglaljam neked össze én is a 2000 év tévelygéseit?:

"Na ne röhögtess. Ezt csak az egészen közelmúltban kitalált marketingfogás, hogy a modern világban megpróbálják elfogadtatni"

-Erre megválaszoltam krisztusi parancsról van szó. Ugyan miért adta parancsba a szeretetet? Mert az emberek rosszra hajlóak. Ugyan miről szól az egész Biblia? Az Ószövetségben a sok rossz között, hogyan és miként tud jó maradni az ember. Miért írt le a Biblia népirtást, kegyetlenkedést? Hogy okuljunk belőle és lássuk hogyan válaszol rá Isten törvényekkel, büntetésekkel. Hallgattak az emberek ezekre? Nem eléggé, mert emberi szabályokat is hoztak, például szemet szemért, ami nem Isten törvénye. Mit tehet az Isten ezekután? Elküldi Fiát és elmagyarazza a Fia, emberek hogyha nagyon szeretitek egymást akkor nem fogtok ölni harácsolni, hanem egymást segíteni fogjátok, sőt még ellenségeiteket is.

És? Volt aki hallgatott rá és volt aki elfelejtette, de a többség nem hallgatott rá.

"Vagy tán a más vallások elleni háborúkat, a Szentföld visszafoglalására indított számtalan szent háborút, a kegyetlen boszorkányüldözéseket, az inkvizíciót, a másképp gondolkodók kínzással megtérítését is mind-mind a nagy egyetemes szeretet vezérelte?"

Ezeket nem az egyetemes szeretet vezérelte. Nagyon jól mondod! Hanem éppen az egyiket az önző szeretet, a másikat egy tévtan a Krisztusi szenvedésről, a harmadikat a papi írígység.

" A Bibliában leírt rengeteg kegyetlenkedést mind a szeretet vezérelte?"

Na épp ezen változtatott Krisztus. A kegyetlenkedés az Ószövetségre tartozik, hol a honfoglaló zsidók, hol a többistenhitet bevezetni akaró görögök, hol a babiloniak a főszereplők, ott még keresztények szóba sem jönnek. Krisztus letöri az ő szarvukat az egyetemes szeretet felé viszi a népeket avval, hogy szeresd ellenségeidet, tegyél jót vele.

Mennyi ember mondja azt, igen csak így lehet megállitani az ellenségeskedést? Sokan! És mennyi ember mondja erre, hogy ugyan már? Sokan! Például talán te is. És mennyi ember teszi meg azt, hogy az ellenségének jót tegyen, netán szeresse? Úgyszólván senki...

Ha te olyan ember vagy, hogy szereted ellenségeidet, hogy az egyetemes szeretet kualakuljon, ám én leszek az első aki téged követni fog. De az akkor hogyan kritizálhatja a kereszténységet - amely jól rosszul, tévelyegve, bűnösen, de mégis megpróbál a szeretet ösvényén járni? Te mivel tudsz előhozakodni jó példával?

Leirta valaki azt hány milliárd keresztény éppen szeretetteljesen adakozik, imádkozik, felebarátját szereti? Senki. Leirta valaki a boszorkány, kereszteshadjáratok történetét? No azt igen. Akkor milyen marketingről beszélünk? Ha kinyitod a híradót miért a gyilkolás a híranyag? Akkor miért nem adnak hírt a tökéletes hívőről? Egy abszolút rendes emberről? Unalmas. Akkor mi a modern marketing? Vér?

Kérted válaszoljak 2000 év keresztény bűneire. Ezt mi összesűrítve kaptuk történelem órán. Mondtak olyat, hogy azért több millió rendes keresztény otthon maradt és nem vonult háborúba, nem üldözött boszorkányt stb. Nem soha nem írta le a történelemkönyv!!!

Akkor milyen modernkori marketingről beszélünk? Mit akarnak eladni nekünk? A rosszat. Na és a mérleg másik oldala? Az unalmas, nem híranyag. Brávó, így tovább a vér útján.

2020. okt. 11. 20:16
 30/56 anonim ***** válasza:

"Ha te olyan ember vagy, hogy szereted ellenségeidet, hogy az egyetemes szeretet kualakuljon, ám én leszek az első aki téged követni fog."

Nem vagyok én sem birka, sem próféta. Nem kell engem követni, neked sem azt kéne keresned, kit követhetnél. Légy önálló! Légy felnőtt, cselekvő- és döntésképes! Miért kell valaki, aki megmondja az embernek, mit tegyen? És miért kell azt a valakit tűzön-vizen át követni, akkor is, ha történetesen ostoba, káros vagy kegyetlen?

"a kereszténységet - amely jól rosszul, tévelyegve, bűnösen, de mégis megpróbál a szeretet ösvényén járni?"

Mostanában talán. De volt idő, amikor egyáltalán nem ez volt az egyház szerepe, célja. Csak a modern korban kényszerült rá az egyház, hogy így próbálja megtartani a híveit, hiszen most már erővel, erőszakkal nem lehet. Párszáz éve még megöltek, ha nem hittél. Nyilván a szeretet nevében.

"Te mivel tudsz előhozakodni jó példával?"

Még egyetlen ártatlant sem öltem meg csak azért mert másban hisz, mint én. Ez elég komoly jó példa az elmúlt kétezer év fényében.

"Leirta valaki azt hány milliárd keresztény éppen szeretetteljesen adakozik, imádkozik, felebarátját szereti? Senki. Leirta valaki a boszorkány, kereszteshadjáratok történetét? No azt igen. Akkor milyen marketingről beszélünk?"

Korok, ember. Korok! Szeretetteljes adakozás - jelen kor. Keresztes hadjárat, boszorkányégetés - régmúlt.

Anno kényszerítették a népre a vallást. Ma már ezt nem lehet, ezért kell a marketing, hoyg az egyház jó, és Jézus szeret téged.

"Ha kinyitod a híradót [...]"

Nincs jelentősége. Ne terelj, ne keress más célpontot. Attól, hogy véres a mai híradó, még nem lesz tisztára mosva a keresztény vallás múltja!

"Mondtak olyat, hogy azért több millió rendes keresztény otthon maradt és nem vonult háborúba, nem üldözött boszorkányt"

Nem a hívekkel van a gondom, hanem az egyházzal! Nem a hívek, a nép akart háborúzni, kínozni, vért ontani, hanem az egyház, az egyházi vezetők!

Ne keverd már Gizikét a gőzekével, a hívőt az egyházzal!

"Akkor milyen modernkori marketingről beszélünk? Mit akarnak eladni nekünk?"

Hogyhogy mit? Ötszáz éve muszáj voltál támogatni az egyházat, terménnyel, állattal, pénzzel. Ha nem tetted, véged volt. Kényszerítettek, hogy fenntartsd az egyházat! Ma ez nem lehetséges, hála a jognak, az egyház és az állam szétválasztásának. Ha hívek nélkül marad az egyház, nem lesz, aki támogatja, ami fenntartja. Ezért kell a marketing, hogy valamivel megfogjanak, magukhoz édesgessenek, magukhoz láncoljanak!

2020. okt. 11. 20:37
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!