Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért nem szüntetik meg végre...

Miért nem szüntetik meg végre a vallási felekezeteket?

Figyelt kérdés
Szerintem annyira nem 21. századi, hogy az hihetetlen. Miért nem dönthetik el az emberek magukban, hogy ők miben hisznek? Miért kell azért valamilyen vallási felekezethez tartozni? Ma már amúgy is csak politika az egész. A kereszténységet meg egyenesen gyűlölöm, nem értem, hogy maradhat fent még mindig. Ráadásul rengeteg papot elkaptak pedofíliával kapcsolatban, és ahelyett, hogy megbüntették volna őket, még úgymond elő is léptették. Azt sem értem, hogy miért hivatkoznak sok misszionáriusra úgy, mintha jelentős személyek lettek volna. Szerintem egyik misszionárius sem volt pozitív személy a történelem során.

2020. okt. 10. 22:15
1 2 3 4 5 6
 11/56 anonim ***** válasza:
86%

Ismertél te egy nagy misszionáriust is személyesen?? Szerinted minden pap vagy legalábbis zömük pedofil?? Szerinted mindenkinek úgy kellene gondolkozni mint neked??

Te eldöntheted magadban hogy mit gondolsz az egyházakról és a képviselőikről, de ezzel párhuzamosan még nem mindenki fogja azt vallani, amit te.

A keresztény hívők zöme tartozni akar egy közösséghez, ezért nem fogják megszüntetni a saját egyházukat.

2020. okt. 11. 10:54
 12/56 anonim ***** válasza:
63%
Sajnálom, hogy bármit mondok és talán más is, csak a rosszat látod. Már néhány apáca sem jó neked.
2020. okt. 11. 11:02
 13/56 anonim ***** válasza:
13%

#6 Konstant válasza:

"[...] A kereszténység a szeretet vallása"

Na ne röhögtess. Ezt csak az egészen közelmúltban kitalált marketingfogás, hogy a modern világban megpróbálják elfogadtatni.

Vagy tán a más vallások elleni háborúkat, a Szentföld visszafoglalására indított számtalan szent háborút, a kegyetlen boszorkányüldözéseket, az inkvizíciót, a másképp gondolkodók kínzással megtérítését is mind-mind a nagy egyetemes szeretet vezérelte?

A Bibliában leírt rengeteg kegyetlenkedést mind a szeretet vezérelte?

Ha igen, akkor köszönöm, én nem kérek az ilyen szeretetből.

2020. okt. 11. 12:06
 14/56 anonim ***** válasza:
77%
Ha valaki felekezethez szeretni tartozni, oda járni ahhoz neked a világon semmi közöd nincs.
2020. okt. 11. 12:18
 15/56 anonim ***** válasza:
37%

Kérdező, abban is igazad van, hogy nagyon sok csecsemőcsontvázat találtak apácazárdák temetkezőhelyein. Ezek a leletek tanúskodnak a papi cölibátus sikerességéről vagy sikertelenségéről. Az elfogult hívek az ilyen tényeket ignorálják, ők nem a valóságban, hanem a klerikális vallásos propaganda-burokban élnek.

Az igazi, bibliai kereszténységben nincsen kényszer cölibátus, hanem mindenki eldöntheti, hogy meg tudja-e magát tartóztatni a szexuális élettől, és vállal egyedül való életet, vagy megházasodik.

Az, hogy "nem kötelező papnak menni", az nem érv, mert így ma gyakorlatilag tömegesen érkeznek a római katolikus papi szemináriumokba a homoszexuálisok, melegek (régebbi nevükön bu**k). Ezt Benedex ex-pápa is nyilatkozta többek között.

Gyakorlatilag a "cölibátus" leple alatt erkölcstelenségek vannak eltakarva sajnos az esetek többségében, a római papok egy része a bejárónőjétől vár feleség szerepet, a másik, melegebbik része a paptársaikkal jár, egy része a kisfiúkat kergeti, és ha lebuknak gyermekek megrontása miatt, akkor a főnökeik paphiányra és az "Egyház jó hírnevére" hivatkozva áthelyezik (okosan: másik iskola mellé).

Végül egy pár bibliai idézet:

"Szükséges annakokáért, hogy a püspök feddhetetlen legyen, egy feleségű férfiú, józan, mértékletes, illedelmes, vendégszerető, a tanításra alkalmatos;"

pár verssel később pedig:

"A diakónusok egy feleségű férfiak legyenek, akik gyermekeiket és tulajdon házaikat jól igazgatják."

Látható tehát, hogy a római vallás nem a Szentírás útján jár, hanem egy maga választotta úton, amelyet negédesen "Szent Hagyomány"-nak neveznek.

2020. okt. 11. 12:50
 16/56 A kérdező kommentje:

"Gyakorlatilag a "cölibátus" leple alatt erkölcstelenségek vannak eltakarva sajnos az esetek többségében, a római papok egy része a bejárónőjétől vár feleség szerepet, a másik, melegebbik része a paptársaikkal jár, egy része a kisfiúkat kergeti, és ha lebuknak gyermekek megrontása miatt, akkor a főnökeik paphiányra és az "Egyház jó hírnevére" hivatkozva áthelyezik (okosan: másik iskola mellé)."

így van. A videóban is amit küldtem, írják, hogy a papot akit elkaptak pedofíliával, annak annyi volt a büntetése, hogy áthelyezték Rómába a legrangosabb római katolikus templomba.

Sokan írják, hogy nincs hozzá közöm. Tévedésben vagytok, nekem mindenhez van közöm. Szerintetek ahhoz sincs köze senkinek, hogy kivel fajtalankodnak a papok? Ultralibsi elvakult f***fejek!

2020. okt. 11. 13:12
 17/56 A kérdező kommentje:

"Ha valaki felekezethez szeretni tartozni, oda járni ahhoz neked a világon semmi közöd nincs."

Nekem nem azzal van a bajom, hogy akárki oda jár, te nagyon okos. Hanem hogy egyáltalán még léteznek ilyen elavult idióta dolgok a 21. században. Miközben mindenki tisztában van vele, hogy ez már csak a pénzről és a politikáról szól libsikém.

2020. okt. 11. 13:14
 18/56 anonim ***** válasza:
100%

"Sokan írják, hogy nincs hozzá közöm. Tévedésben vagytok, nekem mindenhez van közöm."

Tán te vagy isten? :D

"Szerintetek ahhoz sincs köze senkinek, hogy kivel fajtalankodnak a papok?"

Ami köztörvényes bűncselekmény, az a közre tartozik. Hogy anyád jár-e templomba, az kizárólag anyádra tartozik.

"Ultralibsi elvakult f***fejek!"

És ezt melyik videóban láttad? Valamelyik fideszes trollkiképzőben?

2020. okt. 11. 13:40
 19/56 anonim ***** válasza:

visszatérnék a fentiek ismeretében, vagyis hogy jobban megismertük a kérdezőt, a főkérdésre.

"Miért nem szüntetik meg végre a vallási felekezeteket?"

Azért, mert a közel nyolcmilliárd emberből ritka az ilyen érzéketlen RÁGALMAZÓ, bűnt mindenkire, ártatlanra elmaszataló, materialista sejthalmaz, ebből kifolyólag ritka az ilyen igény

az embert isteni képmásnak megélő nyolcmilliárd közt.

*

"Ha merő kín az élet, felpillanthat-e

Az ember és mondhatja-e: én

Is ilyen akarok lenni? Igen. Amíg a baráti érzés,

A Tiszta, a szívnél időzik,

Nem méri magát boldogtalanul

Istenhez az ember. Ismeretlen az Isten?

Nyilvánvaló, mint az ég? Inkább

Ezt hiszem. Az ember számára mérték.

Teli érdemmel, mégis költőien lakozik

Az ember ezen a földön. De nem tisztább

Az éjszaka árnya a csillagokkal,

Ha mondhatom így, mint

Az ember, akinek neve: isteni képmás.

Van mérték a földön? Bizonnyal Nincs.”

Hölderlin

2020. okt. 11. 14:03
 20/56 A kérdező kommentje:
kihangsúlyozom mégegyszer, hogy te is jól megértsd, utolsó! Nekem nem azzal az emberrel van problémám, aki keresztény hitben éli az életét, hisz én se támogatom a viták fegyveres úton való elrendezését stb., hanem magát az egyházat nem támogatom. Hihetek attól Istenben, hogy nem járok templomba, és nem támogatom az egyház működését, és mások is tehetnének így ha megszűnnének a felekezetek.
2020. okt. 11. 14:18
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!