Tényleg ez lenne a Buddhizmus?
Szabadítsunk meg minden lényt a szenvedéstől és szakítsuk meg az inkarnációt, győzzük le a szomjúzást - a betegséget az öregséget és a halált.
Minél inkább belemélyedtem a vallásotokba és éreztem, hogy ez jó, de felszínre tört a valóság.
Akárhogy is ez a vallás is emberi, gyűlöletet, politizálást, idegenszívűséget találtam egy idő után a jó szándékú szavak mögött.
Miért?
Mert a Buddhista ázsiaközeli, a többi vallást megveti.
Számára minden húsevő gyilkos, éljen épp Alaszkában vagy más olyan helyen, ahol a húsforrás az élet szerves része, mivel etikai vegán.
Talán szélsőség és egyedi az utóbbi kettő, de valós: kimondja, hogy zöld pártra szavazz, ha már teszed.
A kolduló szerzetest elutasítani pedig a pokol létsíkjába taszít.
Köszi nem, srácok...
Tényleg NEM EZ a buddhizmus.
Röviden? A buddha-tudatállapot elérése a célja. Ezt Gautama Sziddhártha, vagy más néven: Gautama Buddha tanítása szerint próbálják elérni a buddhisták. A tanításról pedig olvass, ne bulvárlapokból, ne csevegésekből próbáld a világvallás lényegét megragadni. Mert az félrevisz.
kezdetnek ez pl jó:
A budhizmus nem egy dogmatikus vallás, ilyen kijelentések alapvetően nincsenek benne.
Sőtt, pokol sincs a budhizmusban.
Még a vegánság sem kötelező a vallásban.
Az aki budhista, és utasít, vallására hivatkozva parancsol nem budhista.
Látom nem sikerült meggyőzni. Nem baj, hidd azt, nekünk mindegy ám.. Az embereknek vannak téveszméik. Változó hogy ki hogyan akar ezen dolgozni, hogyan akar megvilágosodni. (Egyébként te milyen valláshoz sorolod magad?) Sivananda jógaközpont? az hinduizmushoz tartozik. Zenről meg nem mainstream izét kell hallgatni, hanem leülni és saját tapasztalatot szerezni. A buddh.nak is sok ága van. De egyiknek sem a lényegi része amit a kérdés alatt felsoroltál. Ez pl lényegi lenne -persze nem a monitoron nézegetve, hanem recitálva - saját élményként.
A jógaközpontok, meg s jógiknsk semmi közük a budhizmushoz.
Előbb tekintek a krishnásokra new age szektaként, mint budhistaként.
Akkor kereső vagy. Tkp én is, ez egy életre szól. Nem írnám le egyik világvallást sem, van annak oka hogy világvallás lett. ( a kereszténységet is rögtön támadod (persze a szokásos támadásokkal)- mi lenne ha nem támadón, hanem érdeklődőn olvasnál? "a pap sem mer felolvasni " - én olvasom, na? az Apokrifek is megjelentek Vanyó László értő tolmácsolásában
- a keresők találnak. Tapasztalat.
"a reinkarnácót" - a hinduizmus vallja, a buddh. azt mondja: van az emberben halhatatlan és örök (az nem kell, hogy újra reinkarnálódjon) és van halandó, az elporlad. (a ker. is hasonló)
Buddh: A TUDATÁLLAPOTOK hierarchiáján van a hangsúly. Hogy emelheti a gyakorló a tudatállapot szintjét? ( lefele vígan megy,de fölfelé bizony gyakorlás, munka)
Később majd "A vallások transzcendens egysége" könyvet ajánlom, de mi lenne ha kezdetnek elolvasnád
"Az öt világvallás" c. könyvet. Az nagyon jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!