Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jehova tanúi miért szegik meg...

Jehova tanúi miért szegik meg a saját törvényeiket?

Figyelt kérdés

Azt állítják Jézus oszlopon halt meg, ellenben az Őrtoronyban maguk is kereszten ábrázolják.

[link]

A képen Jézus bűneinek táblája pont úgy van felszögelve, hogy kereszt alakot formál.

Szerintük Isten nem helyesli az imádatban a képeket, szobrokat vagy szimbólumokat.

[link]

A férfi egy szimbólum előtt imádkozik.

[link]

A kép magáért beszél.

2020. szept. 22. 12:43
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Az igaz hitűek állítják, hogy azok. Ők a szakadárok. Szerintük helyén való a jósolgatás és sok más dolog, amit mi, Jehova tanúi nem fogadunk el.

Szerintük ők az igaz hitűek, mert megmaradtak konzervatívnak és semmit nem változtak az elmúlt évtizedek során.

Gondolj úgy rá, mint az anglikánokra, akik önös érdekből a katolikusoktól váltak külön. De én nem az IHJT egyház tagja vagyok, hanem a JT. És nálunk, amióta a kivált tagok megcsinálták a bajt, nem megengedett semmi ilyen jósolgatás vagy prófétálás

2020. okt. 1. 18:10
 12/20 anonim ***** válasza:

"Az igaz hitűek állítják, hogy azok"

Mi az hogy igaz hitüek? A jehovista tanok az őrtoronyal együtt nem az igaz hitet jellemzi hanem a saját emberi okoskodásukat a társulatnak.

Tudod ez a kiválásosdi ez olyan mint amikor a zsák lisztet beszennyezi a mocsok,és na utána válogasd ki mi a zsákban a jó és mi a szemét. Hát ha téged a 2-es számú ujitott szervezet megnyert akkor nagy a baj.

2020. okt. 1. 20:51
 13/20 anonim ***** válasza:

Ember, ők nevezik magukat így, nekem semmi közöm hozzájuk, nekik sem az Őrtoronyhoz.

Én Jehova tanúja vagyok (továbbiakban széna) . Ők magukat "Igaz hitű Jehova tanúinak" nevezik (továbbiakban szalma) .

A kettő nem egyenlő.

Te az igaz hitet képviseled? Miből gondolod? A hit személyes és szubjektív. Nem kéne beleszólj mások hitébe!

Látom nem értetted. Engem nem nyert meg a "szalma" . Én és a családom sosem hittünk (azokban az időkben sem" a jós tanokban, s megmaradtunk a "széna" hitnézeténél.

És igen, abban igazad van, hogy a "széna" volt a finom liszt és belekerült a dohos liszt "a szalma hívők". Elkezdték megrontani a finom lisztet, de időben kiválasztották a dohos lisztet így meg tudtak menteni rgy jó darabot a finom lisztből.

2020. okt. 1. 21:17
 14/20 anonim ***** válasza:
Te nem érted! A hit nem személyes és nem szubjektiv,téged megvezettek,Jézus is ezt mondta,nekem nem ugy tünik hogy olyan elnéző lett volna a hamis prófétákkal,és a farizeusokkal,szemben.Térj észhez.
2020. okt. 1. 21:28
 15/20 anonim ***** válasza:

"És igen, abban igazad van, hogy a "széna" volt a finom liszt és belekerült a dohos liszt "a szalma hívők". Elkezdték megrontani a finom lisztet, de időben kiválasztották a dohos lisztet így meg tudtak menteni rgy jó darabot a finom lisztből."

Értem! Akkor te a tehén trágyából is kiválogatod a kukorica szemeket és főzől belőle a családodnak,ezt mondtad gyakorlatilag.Jó étvágyat hozzá!

2020. okt. 1. 21:29
 16/20 anonim ***** válasza:

14

Te ittál...

Akkor miért vannak katolikusok, baptisták, reformátusok, unitáriusok, adventisták, stb ha nem szubjektív? Mindenki hisz valamiben.

15

Nem,nem ezt mondtam. De a szádban gőzölögve megnézném.

Itt nem trágyáról beszéltem, hanem finom lisztről. Volt egy alaphit, amit egyre jobban elferdítettek és eltereltek egy szektás irányba. Nehéz volt helyrehozni, nagy válságon mert akkor keresztül az egyház, de sikerült.

2020. okt. 1. 21:44
 17/20 anonim ***** válasza:

1. Volt egy alaphit----Russel téves tanitási rendszere

2. De a szádban gőzölögve megnézném.----egyenlőre te lapátolod magadba a szennyet,én nem vagyok jehovás igy nem fogssz látni mocskot enni.

3-Nehéz volt helyrehozni, nagy válságon mert akkor keresztül az egyház,----igen sokan mert nem jött be a hamis prófécia és leléptek,kellett valamit tenni a tulélésért

kérdem én,ez öszintén mond meg mind Istentől való?

2020. okt. 1. 21:55
 18/20 anonim ***** válasza:

17

Te állítod, hogy téves. Másnak ez a hite. Hagyd, hogy mindenki higgyen amit akar.

És nem, Russel nem valami próféta volr, csupán egy ismert tagja a vezető testületnek.

Jehova tanúi nem esznek mocskot, akkor sem ha te azt mondod. Ez a te veleményed, de tartsd meg magadnak.

Mi Istentől való? A szeparatisták akik beszennyezték a hírünket és elferdítették a tanokat? Nem hinném

2020. okt. 1. 22:02
 19/20 anonim ***** válasza:

--Te állítod, hogy téves. Másnak ez a hite.--

Én és a biblia azt is állitja,hogy a mormonok sem helyesen gyakorolják a vallásukat,nekik az a hitük.

---És nem, Russel nem valami próféta volr, csupán egy ismert tagja a vezető testületnek.---

De russel papa egy hamis próféta volt,tudod aki jövendölget armageddont és egyebeket és az nem teljesedik be az hamis próféta a biblia szerint. Ismert tag volt igen alapitó tag.Elöbb hiteles forrásból informálódj,ne a kozmetikázott belső vénes infórmációkra alapozz mert össze vissza hazudoznak nektek mindent.

---Hagyd, hogy mindenki higgyen amit akar.---

Én hagyom,tőlem a villany oszlopba is hihetsz,ti jehovisták erölködtök itt rendszeresen,hogy ti vagytok az eredeti vallás,ez csak ti szerintetek,de legalább nem kéne másra eröltetni,csendben is lehet hinni a hazug tanokban,mint pl a szcientologusok,azok se eröltetik itt senkire a hamis eszméjüket,vegyetek róluk példát,itt a végén mindig lebőgtök és megszégyenülve elkullogtok amikor sokat leoltanak benneteket.

2020. okt. 2. 09:42
 20/20 anonim ***** válasza:

19

Szóval te ennyire nagy bibliatudós vagy? Értem. Mondd mester!

Senki nem hazudott. Ő is egyike volt az első tanúknak, az alpító tagok egyike volt. De nem csak ő volt egyedül. És ő nem jövendölt. Félreértelmezett dolgokat, amiket aztán kiforgattak és továbbvittek azok, akik aztán kiváltak a szervezetből. Ők (Igaz hitű JT) mai napig hisznek ezekben a jóslatdásokban, de már alig hisznek nekik, így alig vannak párezren és egyre kevesebb ember csatlakozik hozzájuk.

Milyen jogon hazudozol le mi ket vagy egy szcientológust? Te akkora igaznak érzed magad, gőgös barátom? Te csak így osztogatod a pofokat? Igaz, hamis, igaz hamis?

Ki vagy te, ember? Soha nem oltanak le, csak le akarnak. A hitemben még sosem tudtak megi gatni még a magadfajta nagyokodok sem, akik finoman szóla f@*szvégre vesznek mindenkit, aki nem ért velük egyet. Ennyit rólad!

2020. okt. 2. 09:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!