Van itt olyan aki már meg tudta győzni Jehova Tanúit?
Olyan esetekre gondolok, hogy felkeresték otthon és sikerült az egyirányú toborzásról szóló beszélgetést átfordítania és végül a házigazda mesélt dolgokról a Tanúknak :D
Vagy esetleg elment gyülekezetbe és ahogy szépen lassan szóbaálltak vele úgy megértetett egy csomó mindent velük és végül otthagyták az egyházat?
Kíváncsi lennék ilyen sztorikra.
Egyszer jöttek téríteni, felhoztam nekik számos dolgot, idéztem nekik a Szentírásból fejből, amikre semmit se tudtak felelni. Továbbra is járnak házalni, csak hozzánk nem nagyon csengetnek be.
Szóval kétlem, hogy bármiről lehetséges lenne őket meggyőzni. Van néhány, aki maga jön rá a dolgokra, s kilép. De általában ők se mások meggyőzése által.
Ha valóban meg szeretnéd győzni egyiküket, akkor nem győzködd, hanem tedd fel neki azokat a kérdéseket, amiken akkor is tud elmélkedni, amikor te nem vagy ott. Ne te válaszold meg ezeket a kérdéseket, hanem hagyd, hogy ő maga járjon utána, saját véleménye és gondolatai legyenek a témáról. Szerintem ez a leghatékonyabb módszer.
Angol nyelven, a youtube-on példéul, sok jó beszélgetést hallgathatsz velük. Vannak olyanok is, akik beszámolnak a saját történetükről, hogyan váltak ateistává.
Azokat, akik nagyon fanatizáltak (bármely vallásban vagy a politikában is), nem hiszem, hogy meg lehetne győzni bármiről, ami szembe megy a mostani véleményükkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!