Van itt olyan aki már meg tudta győzni Jehova Tanúit?
Olyan esetekre gondolok, hogy felkeresték otthon és sikerült az egyirányú toborzásról szóló beszélgetést átfordítania és végül a házigazda mesélt dolgokról a Tanúknak :D
Vagy esetleg elment gyülekezetbe és ahogy szépen lassan szóbaálltak vele úgy megértetett egy csomó mindent velük és végül otthagyták az egyházat?
Kíváncsi lennék ilyen sztorikra.
Nos őket nem igazán lehet meggyőzni a J.T. hamis tanítás valóságáról és az Iste igazságáról!
Van benne több éves tapasztalatom. Nem lehet őket meggyőzni sem logikus, értelmes, és következetes érvekkel, sem bibliai igékkel, csak hajtják a magukét, amiket beléjük sulykoltak, és amikkel megfélemlíteték és sakkban tartják őket!
12
Senkit nem tartanak sakkban. Ez a te véleményed. Nem értem miért kell beleszólni mások hitébe?!
Volt itt egy kommentelő, aki bár nem volt Tanú, de sokat ismert közülük, a családja is az volt, így egy ideig védte a jehovista tanításokat itt az oldalon. Saját bevallása szerint az itteni egyik (katolikus) felhasználóval való beszélgetése győzte meg a Tanúk tévedéseiről. (talán privát levelezés volt).
Illetve volt egy másik felhasználó is, ő már igazi Tanú volt, de aztán kilépett onnnan. Emlékszem olyan kommentjére, amiket már ezután írt, akkor még bizonyos dolgokban egyetértett a Tanúkkal, ami azért valahol érthető, hiszen gondolom nem tisztázott még magában mindent le. De a lényeg az, hogy ő kijött abból a szektából, mostanra feltehetően már látja az összes tévedést, amit Jehova tanúi képviselnek.
Vidiripi
Csak úgy meggyőzni nem lehet Jehova tanúit. Beszélgetni azt lehet velük és ha olyannal találkozol aki kicsit nyitottabb mint a többi akkor lehetséges hogy az amit mondtál neki gondolkodásra készteti. De nem te győződ meg az biztos. Ez egy folyamat ami ha elindul segíthetsz benne de a személynek saját magának kell döntenie te semmit nem tehetsz hogy ezt elindítsd.
Én is tudok egy olyan ex-tanúról aki itt az oldalon még tanúként kezdte de mára már nem tanú. Pedig ő aztán tényleg mindent erre tett fel. Sőt kongresszusokon tartott előadásokat is! Még a Bételbe is bekerülhetett volna ha akar! Szinte az egész családja tanúkból áll. Beleszületett ebben a szervezetbe!
#13#: "Senkit nem tartanak sakkban. Ez a te véleményed. Nem értem miért kell beleszólni mások hitébe?!"
Nos mint azt már több alkalommal is megemlítettem a nagyon sok év alatt volt szerencsém megismerni több J.T.-t is. És sajnos az volt a tapasztalatom, hogy amikor a tag kezdte belátni, hogy az az igaz amiről beszélek, a többi tanú rögtön a vének tanácsával fenyegette meg és tartotta sakkban őt!
Vidiripi
Ezen annyira ne csodálkozz. Az ország lakosságához képest kicsi a számuk. 2016-ban több mint 22 ezren voltak. A 2019-es adatok szerint viszont már csak 21400 körüli a számuk. Természetesen a csökkenésben benne van az is hogy halnak is meg közölük. És az is hogy kilépnek! A számuk lassú csökkenést mutat vagy stagnál. Új emberek alig csatlakoznak hozzájuk ,inkább a Jehova tanúja családba születő gyermekekből lesznek az új megkeresztelkedett tanúk!
16
Miért sajnos? Ez a hitük, hagyd hogy higgyenek benne.
17
Én sosem tapasztaltam ilyet.
Nos mindenki hihet bármiben! A kérdés az, hogy mi üdvözít és mi által lesz örök élete az embernek Jézus Krisztusban és általa, ha már eleve tagadják a miben létét a jehova tanúi! Valószínüleg semmi.
Én pl. hagyom, hogy a J.T. -i abban higgyenek, amiben akarnak, de az üdvösség egyedül Jézus Krisztusban van a testben megjelent Istenben!!!
Kérdés: A J.T.-i vallják e jézust a testben megjelent Istennek (testben megjelent Krisztusnak)?
Ha nem, akkor nincs üdvösségük!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!