Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Van itt olyan aki már meg...

SIDLER22 kérdése:

Van itt olyan aki már meg tudta győzni Jehova Tanúit?

Figyelt kérdés

Olyan esetekre gondolok, hogy felkeresték otthon és sikerült az egyirányú toborzásról szóló beszélgetést átfordítania és végül a házigazda mesélt dolgokról a Tanúknak :D

Vagy esetleg elment gyülekezetbe és ahogy szépen lassan szóbaálltak vele úgy megértetett egy csomó mindent velük és végül otthagyták az egyházat?

Kíváncsi lennék ilyen sztorikra.

2020. szept. 16. 19:14
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
0%
Kérdező, jártál már úgy, hogy elmentél a bankba hitelt felvenni, s aztán a banki ügyintéző meggyőzött arról, hogy inkább ő venne fel nálad hitelt?
2020. szept. 17. 20:43
 12/24 anonim ***** válasza:
89%

Nos őket nem igazán lehet meggyőzni a J.T. hamis tanítás valóságáról és az Iste igazságáról!

Van benne több éves tapasztalatom. Nem lehet őket meggyőzni sem logikus, értelmes, és következetes érvekkel, sem bibliai igékkel, csak hajtják a magukét, amiket beléjük sulykoltak, és amikkel megfélemlíteték és sakkban tartják őket!

2020. szept. 17. 21:51
 13/24 anonim ***** válasza:
8%

12

Senkit nem tartanak sakkban. Ez a te véleményed. Nem értem miért kell beleszólni mások hitébe?!

2020. szept. 17. 21:55
 14/24 anonim ***** válasza:
89%

Volt itt egy kommentelő, aki bár nem volt Tanú, de sokat ismert közülük, a családja is az volt, így egy ideig védte a jehovista tanításokat itt az oldalon. Saját bevallása szerint az itteni egyik (katolikus) felhasználóval való beszélgetése győzte meg a Tanúk tévedéseiről. (talán privát levelezés volt).

Illetve volt egy másik felhasználó is, ő már igazi Tanú volt, de aztán kilépett onnnan. Emlékszem olyan kommentjére, amiket már ezután írt, akkor még bizonyos dolgokban egyetértett a Tanúkkal, ami azért valahol érthető, hiszen gondolom nem tisztázott még magában mindent le. De a lényeg az, hogy ő kijött abból a szektából, mostanra feltehetően már látja az összes tévedést, amit Jehova tanúi képviselnek.

2020. szept. 18. 05:37
 15/24 anonim ***** válasza:
77%

Vidiripi

Csak úgy meggyőzni nem lehet Jehova tanúit. Beszélgetni azt lehet velük és ha olyannal találkozol aki kicsit nyitottabb mint a többi akkor lehetséges hogy az amit mondtál neki gondolkodásra készteti. De nem te győződ meg az biztos. Ez egy folyamat ami ha elindul segíthetsz benne de a személynek saját magának kell döntenie te semmit nem tehetsz hogy ezt elindítsd.

Én is tudok egy olyan ex-tanúról aki itt az oldalon még tanúként kezdte de mára már nem tanú. Pedig ő aztán tényleg mindent erre tett fel. Sőt kongresszusokon tartott előadásokat is! Még a Bételbe is bekerülhetett volna ha akar! Szinte az egész családja tanúkból áll. Beleszületett ebben a szervezetbe!

2020. szept. 18. 10:47
 16/24 anonim ***** válasza:
77%
Ezeket jó hallani. Sajnos én nem ismerek és nem is találkoztam kiugrott EX J.T.-val. Többet is ismerek hosszú évek óta, de sajnos ők makacsul ragaszkodnak hozzá.
2020. szept. 18. 11:04
 17/24 anonim ***** válasza:
84%

#13#: "Senkit nem tartanak sakkban. Ez a te véleményed. Nem értem miért kell beleszólni mások hitébe?!"

Nos mint azt már több alkalommal is megemlítettem a nagyon sok év alatt volt szerencsém megismerni több J.T.-t is. És sajnos az volt a tapasztalatom, hogy amikor a tag kezdte belátni, hogy az az igaz amiről beszélek, a többi tanú rögtön a vének tanácsával fenyegette meg és tartotta sakkban őt!

2020. szept. 18. 11:08
 18/24 anonim ***** válasza:
77%

Vidiripi

Ezen annyira ne csodálkozz. Az ország lakosságához képest kicsi a számuk. 2016-ban több mint 22 ezren voltak. A 2019-es adatok szerint viszont már csak 21400 körüli a számuk. Természetesen a csökkenésben benne van az is hogy halnak is meg közölük. És az is hogy kilépnek! A számuk lassú csökkenést mutat vagy stagnál. Új emberek alig csatlakoznak hozzájuk ,inkább a Jehova tanúja családba születő gyermekekből lesznek az új megkeresztelkedett tanúk!

2020. szept. 18. 11:14
 19/24 anonim ***** válasza:
10%

16

Miért sajnos? Ez a hitük, hagyd hogy higgyenek benne.

17

Én sosem tapasztaltam ilyet.

2020. szept. 18. 11:31
 20/24 anonim ***** válasza:
46%

Nos mindenki hihet bármiben! A kérdés az, hogy mi üdvözít és mi által lesz örök élete az embernek Jézus Krisztusban és általa, ha már eleve tagadják a miben létét a jehova tanúi! Valószínüleg semmi.

Én pl. hagyom, hogy a J.T. -i abban higgyenek, amiben akarnak, de az üdvösség egyedül Jézus Krisztusban van a testben megjelent Istenben!!!

Kérdés: A J.T.-i vallják e jézust a testben megjelent Istennek (testben megjelent Krisztusnak)?

Ha nem, akkor nincs üdvösségük!!!!

2020. szept. 18. 22:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!