Az iszlám vallás szerint Isten szadista?
Az iszlám vallás szerint a zsidók, a keresztények és a politeisták a pokolba jutnak, ők a legrosszabb teremtmények [Korán 98:6].
Az iszlám vallás hisz a predesztinációban.
Tehát az iszlám vallás szerint Isten eleve elrendelte, hogy sok ember zsidó, keresztény vagy politeista lesz, majd Isten büntetésből a pokolba küldi őket.
Ha Isten előre tudta, hogy sok embert a pokolba fog küldeni, miért teremtette meg őket egyáltalán? Hogy lehet Isten ennyire szadista?
"Az iszlám vallás szerint a zsidók, a keresztények és a politeisták a pokolba jutnak, ők a legrosszabb teremtmények [Korán 98:6]."
Nem ártana elolvasnod ezt a Korán verset is:
2/62 Akik hittek, és akik zsidók és a keresztények és a sábeusok - azok közül, aki hisz Allahban, és a Végső napban és igaz cselekedeteket cselekedett, megvan a fizetségük az Uruknál és nem kell őket félteni és nem fognak szomorkodni.
Az általad idézett Korán versben azokról van szó akik tagadják Isten létezését vagy meghamisították a Tórát, Evangéliumot, rosszat cselekedetek, bálványokat imádnak stb. Az igaz hívő tehát egyistenhívő keresztények és zsidók akik jókat cselekednek nem jutnak a pokolba.
"Az iszlám vallás hisz a predesztinációban.
Tehát az iszlám vallás szerint Isten eleve elrendelte, hogy sok ember zsidó, keresztény vagy politeista lesz, majd Isten büntetésből a pokolba küldi őket."
Ez nem igaz. Az iszlám vallás szerint Allah tudja ki hova fog jutni, de ez az egyén választásának és tetteinek a következménye. Keresztények hisznek a predesztinációban. Lehet nem mind de egyes irányzatok biztosan. Szerintük az egyén semmit nem tehet és Isten előre eldöntötte ki kerül a pokolba. Szóval ezt a kérdést a keresztényeknek kellene feltenned.
Kik a sábeusok? A mandeusokat említi így a Korán?
"Ez nem igaz. Az iszlám vallás szerint Allah tudja ki hova fog jutni, de ez az egyén választásának és tetteinek a következménye. Keresztények hisznek a predesztinációban. Lehet nem mind de egyes irányzatok biztosan. Szerintük az egyén semmit nem tehet és Isten előre eldöntötte ki kerül a pokolba. Szóval ezt a kérdést a keresztényeknek kellene feltenned."
Biztos vagy benne? Olvastam, hogy a szunnita iszlámban hisznek a predesztinációban.
Igen a mandeusokat említi így a Korán.
Ahogy írtam, abban hisznek a muszlimok hogy Allah előre tudja mi fog történni, ki hogyan dönt, ki hova fog jutni mert Allah az idő felett áll. Viszont ez az egyén választásának, döntéseinek eredménye. Tehát például nem azért lesz valaki bálványimádó mert Allah eleve így rendelte el, hanem az illető ezt választotta. Szóval egy muszlim nem mondhatja hogy ő nem tehet az általa elkövetett bűnökről mert Allah így rendelte el. Ez ellentétes az iszlámmal.
Amit linkeltél ugyanazt írja amit mondtam.
"There is not one amongst you who has not been allotted his seat in Paradise or Hell"
Allah tudja ki hova kerül az Itélet napja után de ez nem azt jelenti hogy Allah előre elrendelte ki hova fog kerülni. Minden ember saját választásainak és tetteinek a következménye. Ha te ki akarsz rabolni egy bankot én pedig azt mondom ha megteszed börtönbe kerülsz, nem miattam kerülsz oda ha ez megtörténik. Saját döntésed volt a bankrablás. Igaz én nem látom a jövőt de nagy valószínűséggel tudható hogy börtönbe kerülsz. Allah pedig tudja a jövőt, most is látja hogy te mit fogsz tenni a jövőben. Neki nem kell megvárnia hogy megtörténjen és így tudja hogy a mennybe kerülsz vagy a pokolba. Szóval amit írtál a predesztinációra az keresztény tanítás, és pont hogy ellentétes az iszlám tanítással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!