Arra vagyok, hogy a Jehova név honnan származik? Ki találta ki?
@38
A lényegről maradtál csak le.
A 31-es számú butaságra érkezett válasz ugyanis Jézus imájának egy részletét tartalmazta, amelyet Istenhez intézett: "... szenteltessék meg a TE NEVED..."
Amennyiben Istennek nem lenne neve, Jézus nem így imádkozott volna hozzá.
Ezzel szemben jön egy névtelen senki, s az ellenkezőjét állítja annak, amit Jézus állított.
Egyszercsak aztán a válasz eltűnt. Nyilván műszaki hiba következtében. Aztán újra beíródott, aztán megint eltűnt. Kizárólag tényeket tartalmazott, így hát a törlésre biztosan nem volt semmilyen valódi ok. Nem tudni miért törlődött, s jó eséllyel soha nem fog kiderülni.
Furcsa, hogy a Jehova Tanúit gyalázó kommentek százával maradhatnak, más kommentek, amelyek pedig csak bármikor, bárki által ellenőrizhető tényeket tartalmaznak, azok törlődnek...
Vidiripi
"Persze,biztos hogy Károli találta ki az angoloknak is 😂 ilyenbe belekötni, hogy Jahve vagy Iehova... Ha nem akarod érteni, nem is fogod."
Nem belekötöttem egyszerűen leírtam a tényeket! Elhiszem hogy neked a részletek nem fontosak ,de attól még vannak részletek!
És mond csak az angolok honnét vették? Csak érdekelnek a részletek tudod és ezért kíváncsi vagyok.
Ha esetleg ezt hibának tartod akkor kérlek nézd el nekem. De attól még érdekel: - Honnét vették az angolok?
Ejtsetek az àltalam kitalalt és gyk - n propagàlt -Jehővahh-nak.
Ès akkor nincs vita.
42
Nézz utána ha érdekelt. És nézz utána annak is, hogy a többi párszáz nyelvre ki fordította. És akkor teljes lesz a kép
"Nézz utána ha érdekelt."
Hidd el, megtette! Vidripi jobban ismeri a hamis vallásotokat, mint a legtöbb itteni fanatikus tanú!
45
Hát persze. Ő valami felsőbb lény 😂😂 és egyedül ő tartozik az igaz vallásba
Miért kell ahhoz felsőbb lénynek lenni, hogy valaki jól ismerjen egy szektát? S igen, sokszor egy nem jehovás jobban ismeri az őrtornyot, mert egészében látja és olyat is lát, amit mondjuk egy elvakult jehovás lehet nem venne észre.
47 ki vagy te, hogy szektának nevezz egy vallási felekezetet? Vagy hamidnak titulálj?
Miért lenne egy hívő elvakult? Hisz valamiben. Te is hiszel valamiben. És ez a te dolgod. Senki nem szólhat brle hogy mit higgy
Vidiripi
"Senki nem szólhat brle hogy mit higgy"
Ő hát ez nem így van! Főleg nem az Őrtorony szervezet berkein belül. Ott bizony több mint 8 millió embernek mondják meg hogy mit higgyenek! Az Őrtorony szervezetben bizony beleszólnak. Sőt rendszeresen beleszólnak hogy mit kell hinni!
46-os!
Nem vagyok felsőbbrendű lény ,ugyanolyan ember vagyok mint te! Igen odatartozónak vallom magamat az egyedüli igaz vallásba a kereszténységbe! Jézus Krisztus kijelentette hogy nincs más út!
Vidiripi
Jaj bocsánat kihagytam a "Nézz utána ha érdekelt."
Utána néztem és az derült ki hogy a Jehova alak egy hibás nyelvtani kreálmány. Ismerethiány miatt jött létre. Egyszerűen nem volt pontos ismeretük azoknak akik Isten neveként kezdték használni a kéziratokban!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!