Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Arra vagyok, hogy a Jehova...

Arra vagyok, hogy a Jehova név honnan származik? Ki találta ki?

Figyelt kérdés

2020. szept. 15. 17:35
1 2 3 4 5 6
 41/52 anonim ***** válasza:
8%

@38

A lényegről maradtál csak le.

A 31-es számú butaságra érkezett válasz ugyanis Jézus imájának egy részletét tartalmazta, amelyet Istenhez intézett: "... szenteltessék meg a TE NEVED..."

Amennyiben Istennek nem lenne neve, Jézus nem így imádkozott volna hozzá.

Ezzel szemben jön egy névtelen senki, s az ellenkezőjét állítja annak, amit Jézus állított.

Egyszercsak aztán a válasz eltűnt. Nyilván műszaki hiba következtében. Aztán újra beíródott, aztán megint eltűnt. Kizárólag tényeket tartalmazott, így hát a törlésre biztosan nem volt semmilyen valódi ok. Nem tudni miért törlődött, s jó eséllyel soha nem fog kiderülni.

Furcsa, hogy a Jehova Tanúit gyalázó kommentek százával maradhatnak, más kommentek, amelyek pedig csak bármikor, bárki által ellenőrizhető tényeket tartalmaznak, azok törlődnek...

2020. szept. 18. 15:15
 42/52 anonim ***** válasza:
95%

Vidiripi

"Persze,biztos hogy Károli találta ki az angoloknak is 😂 ilyenbe belekötni, hogy Jahve vagy Iehova... Ha nem akarod érteni, nem is fogod."

Nem belekötöttem egyszerűen leírtam a tényeket! Elhiszem hogy neked a részletek nem fontosak ,de attól még vannak részletek!

És mond csak az angolok honnét vették? Csak érdekelnek a részletek tudod és ezért kíváncsi vagyok.

Ha esetleg ezt hibának tartod akkor kérlek nézd el nekem. De attól még érdekel: - Honnét vették az angolok?

2020. szept. 19. 00:29
 43/52 anonim ***** válasza:
39%

Ejtsetek az àltalam kitalalt és gyk - n propagàlt -Jehővahh-nak.

Ès akkor nincs vita.

2020. szept. 19. 00:32
 44/52 anonim ***** válasza:
8%

42

Nézz utána ha érdekelt. És nézz utána annak is, hogy a többi párszáz nyelvre ki fordította. És akkor teljes lesz a kép

2020. szept. 19. 08:03
 45/52 qkker1 ***** válasza:
76%

"Nézz utána ha érdekelt."

Hidd el, megtette! Vidripi jobban ismeri a hamis vallásotokat, mint a legtöbb itteni fanatikus tanú!

2020. szept. 19. 08:39
 46/52 anonim ***** válasza:
24%

45

Hát persze. Ő valami felsőbb lény 😂😂 és egyedül ő tartozik az igaz vallásba

2020. szept. 19. 08:49
 47/52 anonim ***** válasza:
77%

Miért kell ahhoz felsőbb lénynek lenni, hogy valaki jól ismerjen egy szektát? S igen, sokszor egy nem jehovás jobban ismeri az őrtornyot, mert egészében látja és olyat is lát, amit mondjuk egy elvakult jehovás lehet nem venne észre.

2020. szept. 19. 11:37
 48/52 anonim ***** válasza:
24%

47 ki vagy te, hogy szektának nevezz egy vallási felekezetet? Vagy hamidnak titulálj?

Miért lenne egy hívő elvakult? Hisz valamiben. Te is hiszel valamiben. És ez a te dolgod. Senki nem szólhat brle hogy mit higgy

2020. szept. 19. 13:40
 49/52 anonim ***** válasza:
83%

Vidiripi

"Senki nem szólhat brle hogy mit higgy"

Ő hát ez nem így van! Főleg nem az Őrtorony szervezet berkein belül. Ott bizony több mint 8 millió embernek mondják meg hogy mit higgyenek! Az Őrtorony szervezetben bizony beleszólnak. Sőt rendszeresen beleszólnak hogy mit kell hinni!

46-os!

Nem vagyok felsőbbrendű lény ,ugyanolyan ember vagyok mint te! Igen odatartozónak vallom magamat az egyedüli igaz vallásba a kereszténységbe! Jézus Krisztus kijelentette hogy nincs más út!

2020. szept. 19. 20:25
 50/52 anonim ***** válasza:
83%

Vidiripi

Jaj bocsánat kihagytam a "Nézz utána ha érdekelt."

Utána néztem és az derült ki hogy a Jehova alak egy hibás nyelvtani kreálmány. Ismerethiány miatt jött létre. Egyszerűen nem volt pontos ismeretük azoknak akik Isten neveként kezdték használni a kéziratokban!

2020. szept. 19. 20:28
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!