Arra vagyok, hogy a Jehova név honnan származik? Ki találta ki?
Istennek nincs személyi tulajdon neve! Az csak a teremtményeknek van. Isten az örökkévaló, állandó! Ő nem teremtmény! Ő az élet, a fény! Ő benne áll fenn az egész teremtett világ! Megfoghatatlan és emberi ésszel fel nem fogható és meg nem érthető!
A Jehova téves értelmezés és rossz helytelen fordítás! Eredete JHVH -JHWH!
4 tetragrammaton, 4 mássalhangzó mellyel Mózesnek mutatkozott be a hegyen!
Jelentése: Én vagyok, Aki Vagyok! Azaz Én vagyok az Örökkévaló, Aki öröktől fogva van és létezik, akinek nincs kezdete és nincs vége!
Ezt nem kell túlspiláznia egyetlen egy Jehova tanúinak sem!
Istennek nincs személyes tulajdon neve!
Ha valaki Isten nevére kíváncsi, annak azt tudom mondani, hogy Isten kijelentette Magát Jézusban a teremtett világ számára! Jézus kijelentette számunkra Önmaga által, személye által az Élő Istent, az Atyát!
Ezért az Út Istenhez, az Atyához csak is Jézus által lehetséges, mert Ő benne van meg az örök élet, a fény, az önzetlen szeretet, a kegyelem és a megbocsátás! Isten testet öltött Jézusban az Ő Szent Szelleme által! Ezért mondja az írás, hogy Isten megjelent köztünk testben! Ezért Jézus a testben megjelent Isten (testben megjelent Krisztus)!
Ezért Isten és Jézus egyek, Jézus neve Emmánuel, aminek jelentése az, hogy velünk az Isten, azaz Isten köztünk van! Hasonlatosan a következő név: "Jehosua". Az Atya Isten és Jézus egyek! De ezt Jézus maga is megmondta és kijelentette:
Jn.10,30.Én és az Atya egy vagyunk.
Jn.14,9.Monda néki Jézus: Annyi idő óta veletek vagyok, és még sem ismertél meg engem, Filep? a ki engem látott, látta az Atyát; mimódon mondod azért te: Mutasd meg nékünk az Atyát?
29
Persze,biztos hogy Károli találta ki az angoloknak is 😂 ilyenbe belekötni, hogy Jahve vagy Iehova... Ha nem akarod érteni, nem is fogod.
Ha kötekedni akarsz csak, akkor sem fogod érteni.
30
Nem,nem bizonyosodott semmi, csak hogyha ezt akarod hallani
ma 12:57
Minek írod ki az már egyszer törölt hozzászólásod újra?
Na lemaradtam mi lett 2x törölve.
Egyszer nem vagyok itt ès lemaradok)
Hát...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!