Vallásosak! Mit gondoltok arról, hogy Jézus Krisztus csak kómába esett a kereszten, de nem halt meg?
Azért szúrták meg mert tesztelték, hogy nem-e valami hasonló történt, mint ahogy mondod is, hogy nem-e kóma vagy csak elájult pl az éhségtől, kiszáradástól vagy bármitől.
Ilyen orvosi magyarázatot hallottam arra, hogy halál után elkezd bomlani a vér is és ez abban nyílvánul meg, hogy nem tudom már hova szúrva nem vér hanem víz szerűség távozik a testből. Ezért lett ugye keményen még meg is szúrva.
A kereszt halál lassú amúgy, de biztos. Ott a tüdőd "nyomja" elég keményen, van aki csak pár óráig, van aki napokig húzza a kereszten. Ez is inkább ilyen biológiai cucc.
De ha már ilyen merész feltételezésekbe mész és támadod a vallást akkor már egy olyat kellett volna legalább, hogy nem feltámadt, hanem csak a hívek vagy sírrablók vitték el a testét, mert erre nincs cáfolat vagy ellenérv, csak az hogy máshogy van megírva a történet. De a kereszthalál az biztos volt. Hogy utána ki mit hisz vagy ki mit gondol az más kérdés.
De ez is egy feltevés arra alapozva, hogy folyt némi vér is és nem csak víz. De most ez pl olyan, mintha azt mondanám, hogy nem bomlott le egyből a teste, hiszen halál után bomlik a test. Hát igen, de nem pár percen belül. De most oké, essen kómába, felébredt a kómából a sírban, ami előtt egy hatalmas szikla. A szikla el volt görgetve, az őrök összeesve. Ezt mivel magyarázza, ha magyarázza, mert nem olvastam végig?
Feltevésnek remek ez a kómás dolog, hiszen azt írták hogy... De ezt is írták, hogy a hatalmas szikla el volt görgetve, arra meg nem magyarázat a kóma vagy s tetszhalott állapot.
Nem nagyon vagyok ilyen mértékekig vallásos 😅
De 2 variációt is hallottam már, egyik az ugye az hogy nem a tenyerében voltak a szögek, hiszen a felszögelés azt a célt szolgálta hogy tartsa meg, a tenyérnél a puha szövetek és a vékony csontok nem bírnak el egy akkora terhet, ezt tévesen ábrázolják mindíg és ha szegeztek is fel valakit akkor azt a csuklónál a 2 csont közé, ami már tud tartást adni.
A másik meg az hogy Jézus idején nem használtak szögezést, hanem csak felkötötték az embert a keresztre, ez csak később jött be, de átvették mert drámaibbnak hatott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!