Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi alapján döntöttél arról,...

Mi alapján döntöttél arról, mi a te életed értelme?

Figyelt kérdés
Amely információkat figyelmen kívül hagytál a döntésed előtt, miért tetted?
2020. aug. 31. 09:44
1 2 3 4
 21/34 pelgrim ***** válasza:

A Bibliai „Legyen …!” – vagyis hozd kifejezésre bölcsességemet, hatalmamat, szeretetemet !

Nem döntés volt ez nálam, hanem belátás. Beláttam, hogy ez a helyes, erre törekszem, a mai napig sajnos csak elenyésző sikerrel.

2020. aug. 31. 19:48
 22/34 A kérdező kommentje:
Ó, bocs, lemaradtam, mi van a pontok helyén?
2020. aug. 31. 19:55
 23/34 pelgrim ***** válasza:
Nem hinném, hogy lemaradtál, vagy talán nem ismernéd a bibliai teremtéstörténetet?
2020. aug. 31. 23:13
 24/34 A kérdező kommentje:
Legyen világosság, oké. A többi, lehetséges belátást, amit a hedonizmus, nihilzmus, más vallások és ideológiák sugallnak, hogy-hogy elutasítotad? Mi az, ami alapján nem feleltek meg neked?
2020. szept. 1. 06:14
 25/34 pelgrim ***** válasza:
Nem utasítom el más vallásokat, sem ideológiákat, mindegyik tartalmaz igazságot, de hát nem vagyok képes mindet követni, azon felül nem is ismerem eléggé mindegyiket, de a legfontosabb az, hogy a bibliai „Legyen világosság!” belátásom szerint oly teljes, hogy szinte mindent magába foglal, nincs szükség más vallásokra, ideológiákra. A „világosság” a tudat világossága, a tudatos ember maga a szeretet, a bölcsesség a hatalom megtestesülése. A legjobb példa erre Názáreti Jézus.
2020. szept. 1. 08:39
 26/34 anonim ***** válasza:
Nekem Isten leszólt, hogy ne csináljak semmit, mert itt van nemsoká az Armaggedon.
2020. szept. 1. 10:50
 27/34 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2020. szept. 1. 12:06
 28/34 A kérdező kommentje:
Kedves 10:50-es, hogy azonosítottad be Isten hangját? Honnan tudod, hogy ő szólt le?
2020. szept. 1. 12:13
 29/34 anonim ***** válasza:
Belülről szól. Átveszi az irányítást az agy felett. Elég nehéz megérteni, át kellene mindenkinek éreznie.
2020. szept. 1. 18:24
 30/34 A kérdező kommentje:
Aha. Tehát ami nem veszi át az irányítást az agy felett, az nem lehet életcél? Miért nem? Mi alapján választottad az egyik, agyat irányító dolgot a több leghetséges, agyat irányíó dolog közül?
2020. szept. 1. 19:34
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!