Mi alapján döntöttél arról, mi a te életed értelme?
A Biblia, illetve Jézus szavait tartottam szemelőtt, mi legyen fontosabb az életemben. Ő azt mondta, hogy az Ő javaslata, "nem megterhelő".
S ennek megfelelően e köré alakitsd az életed többi részét.
Ezért olyan munkát kellet keresni, ami az egyéniségnek, fizikai, vagy szellemi terheltségnek nem sok. S ennek megfelelően iskolát választani.
Igy az életed megelégedett lesz, mert nem csak a saját megélhetésedet fogod fenntarrtani, hanem másoknak is segitesz megismerni az életadót, és annak szándékait.
2020. aug. 31. 14:31
Önzésem által. Egyszerűen csak önző vagyok. Ennyi.
2020. aug. 31. 14:36
"Előre" nem dönti el senki, és semmi... Én Buzgó, hívő katolikus családba születtem, ministráns is voltam hajnali misén, amikor az osztálytársaim még a másik felükre fordultak. 12 éves koromig a családom írta a célomat, aztán egy hittanórán kaptam egy jelet. Nem érdekelt szülői, nagyszülői lelki-terror sem. A testvérem megkapott mindent, mert ő "hívő" maradt én nem... Így, közel 40 év után azt mondom: Nekem volt igazam! Sokkal jobb ember lett belőlem. A vallást/egyházi törvényeket kihagyva.
2020. aug. 31. 15:25
14/34 A kérdező kommentje:
Köszönöm, kedves 14:31-es. Ha jól értem, a Biblia szavai szerint élsz. A többi lehetőséget mi alapján szűrted ki?
Értem, kedves 15:25-ös. Szóval te a családi nyomástól való teljes elfordulásban találtad meg a célod. A többi lehetőséget mi alapján szűrted ki?
Tragédia, betegség, szociális érzékenység, kórházak, amik befolyásolták.
2020. aug. 31. 17:43
16/34 A kérdező kommentje:
Kedves 17:43-as, köszönöm a váalszodat. "Tragédia, betegség, szociális érzékenység, kórházak, amik befolyásolták." A pozitív és a semleges dolgokat miért hagytad ki a döntésed előkészítéséből? Miért csak negatívokat vetted figyelembe?
Nem. A saját életcélom nem emiatt, és nem ekkor találtam meg, hanem kb, 20 évvel később. Egy fiatal református lelkész szervezett anno egy összefogást az idős helybéliek segítése érdekében. Mindenhonnan jöttek! Vallástól, származástól, etnikumtól függetlenül. Ez tetszett! Együtt takarítottunk, tüzelőt készítettünk be, építettünk, helyrehoztunk hibákat... Fura módon a mai napig meg van a kezdő mag. :) És ami érdekes: Minden segítő úgy érzi egy-egy "akció" után, hogy hasznosat, jót cselekedett. Az én életcélom az, hogy ebben részt vegyek, amíg bírom erővel. És lehetne ez egyház által szervezett "brigád", de nincs ilyen, és úgy nem is volna emberi...
2020. aug. 31. 17:53
18/34 A kérdező kommentje:
Kedves Dongaben, tehtát -ha jól értem- belekóstoltál valami számodra nagyon-nagyon jóba, és ezt megtetted célnak. Jól értem?
Nem egészen... "belekóstoltál valami számodra nagyon-nagyon jóba..." Azért sok áldozattal jár ez a "cél". Munkaidő után, családtól, pihenéstől elvett idő, amit aztán semmilyen isten nem adhat vissza... De igaz, hogy jó érzés látni barátokkal, amit együtt hoztunk létre. Sajnos nincs utánpótlás, mert a fiatalok, gyermekeink "Magasról tojnak másokra." Ha arra gondolsz, hol állok majd a megmérettetésnél, ha mégis létezik isten... Nincs okom szégyenkezni.
2020. aug. 31. 18:46
20/34 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm.
Mások más véleménye, és döntésének megalapozási módszere is érdekel.
További kérdések: