Ateisták! Tudtátok, hogy ti is ilyen mesevilágban, inkább sci-fi mesében éltek? Multiverzumok, húrok, kvantum, marslakók,idegenek,szimuláció elmélet és még sorolhatnám. Ez már túlságosan sci-fibe és mesébe illő!
Akkor hülyeséget olvastál!
Az istentagadás CSAK ANNYI, hogy az illetö saját maga nem hisz abban vagy nem látha bizonyítottnak, hogy létezik isten.
Mások térítése a különbözö vallásokra jellemzö, nem azokra, akik nem azok!
Áhh, igazad van, mivel film=valóság.
És a keresztények mit csinálnak?
A filmek NEM a valóság!
Egy ateistának ADDIG mindegy, hogy ki hisz valamilyen istenben, amíg nem zaklatják ezzel, illetve amíg nem okoz valami problémát a mindennapokban számára.
Nem tudom miért írtam oda az első szövegeket :D
Hisznek bennem xd azt akartam írni, hogy hisznek benne.
"*hisznek benne* olyat is hallottam, hogy Isten úgy akarja, hogy mi magunk higyjünk Bennük. Tehát nem, vagy igen. Ez is bizonyítja a döntést, vagyis a szabad akaratot. :)"
Javított verzió, de még így sincs se füle se farka...
"olyat is hallottam, hogy Isten úgy akarja ..."
Kitől? Szavahihető személy?? Ő honnan tudja???
"mi magunk higyjünk Bennük"
Kikben? Több isten van?
"Tehát nem, vagy igen."
Mi nem és mi igen?
"Ez is bizonyítja a döntést, vagyis a szabad akaratot. :)"
Nem. Egyrészt amit előzetesen írtál, annak meglehetősen pletyka szaga van (Julcsi néni azt mondta, hogy UFÓK szálltak le a tyúkólra...)
másrészt
ez csupán (hiszel vagy nem hiszel Istenben) döntési szabadság.
Szabad akarattal nem kellene olyan kérdésben döntened, amihez nincs megalapozott információd, mert akarhatnád azt, hogy rendelkezésedre álljon minden tudás a helyes döntéshez.
Sőt szabad akarattal akarhatnád azt is, hogy a neked szimpatikus verzió legyen igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!