Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért van válasza minden...

Miért van válasza minden vallásos embernek mindenre?

Figyelt kérdés

Bármi probléma van a Földön azt megmagyarázzák.

Nem lehet azt mondani,hogy:

-"Nem tudom?"

2010. aug. 5. 11:34
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:

Engem egyedül az zavar a vallásos emberekben, hogy nem hajtja őket a tudásvágy. A tudomány évezredek óta mindig egyre mélyebbre és mélyebbre ás le, persze vannak még olyan dolgok, amiket nem értünk, de arra is rá fogunk jönni.

Ha bármelyik valláson múlott volna, még mindig a középkorban vergődnénk, 10 gyerekből 3 maradna meg, abból egyet jó valószínűséggel elvisz valami vész. Az átlag életkor lenne vagy 20 év, mert majd Isten megsegít.

Pedig még szerintük is kilökettünk a Paradicsomból, magunknak kell boldogulnunk.

2010. aug. 6. 09:28
 22/31 anonim ***** válasza:

"bizonyítási vágy:pl.Jehova tanúi és hitgyülekezetesek nem tudnak meglenni anélkül,hogy ne térítgetnének embereket az utcán,ne csöngetnének be hozzájuk.ugye ez nem bizonyítási vágy? ha valóban hinnének abban amit vallanak,nem lenne szükségük ilyesmire."

Akkor oszlassuk el a félreértést. Ez nem bizonyítási vágy, hanem kötelesség. A hívőknek kötelességük hírdetni az evangéliumot. Ezt úgy képzeld el, hogy én látom, hogy ott egy baromi nagy gödör, és nem szólok neked, hanem arra várok, hogy észreveszed vagy sem. Kötelességem szólni, aztán, ha bele akarsz esni, akkor úgy legyen, rajtam nem múlt (bár örülni nem fogok, de nem tehetek semmit).

2010. aug. 6. 09:32
 23/31 anonim ***** válasza:

„Csak a tudomány vagy a vallás terén iskolázatlan emberek gondolhatják azt, hogy ez a kettő szemben áll egymással.”

(Paul Sabatier, 1854-1941, Nobel-díj (kémia), 1912)

2010. aug. 6. 09:45
 24/31 anonim ***** válasza:

"Ez nem bizonyítási vágy, hanem kötelesség. A hívőknek kötelességük hírdetni az evangéliumot."

az evangéliumot úgy is lehet hirdetni,hogy szórólapot dobsz a postaládákba,kiplakátolod az utcára ahova szabad,vagy az utcán térítesz,de kizárólag azzal a módszerrel,hogyha valaki azt mondja nem érdekli akkor megköszönöd és elmész,nem teszel hozzá semmi kommentet.(mert ugye tiszteled a másik ember vallását,életfelfogását)

találkoztam már ilyen pozitív példával is,csak azt nem értem a többinek miért kell vasárnaponként becsöngetni másokhoz...az ugyanis sokkal gyakrabban vezet konfliktushoz,érthető módon.nagyrészt rajtatok múlik,melyik módszer szimpatikus,de azt nem tudom elfogadni magyarázatként,hogy be kell csöngetnetek másokhoz,mert mint írtam lenne más lehetőség is,és akit érdekelne a dolog az ugyanúgy csatlakozna hozzátok.

2010. aug. 6. 09:53
 25/31 anonim ***** válasza:
Nem vagyok jehovista, soha nem csöngettem be senkihez azért, hogy térítsek. Mindössze elmondom az álláspontom, ha ilyen témáról van szó. A jehovisták módszerei nekem sem tetszenek, hozzánk is csengettek már be, ki sem mentem. De igazad van ebben tökéletesen.
2010. aug. 6. 10:14
 26/31 anonim ***** válasza:
ok,értelek.
2010. aug. 6. 10:24
 27/31 anonim ***** válasza:
Egyszerű. Mert ha egy ateistát kérdezel valamiről, akkor arra aszerint válaszol, hogy mit tud. A vallásos ember pedig aszerint, hogy mit hisz. Olyan pedig nincs, hogy valaki ne higyjen semmit valamivel kapcsolatban.
2010. aug. 6. 21:19
 28/31 anonim ***** válasza:

21:19

Ott a pont!

2010. aug. 6. 21:52
 29/31 anonim ***** válasza:

Pontosan, ezt mondtam én is. Hinni mindig lehet valamiben, sőt, az emberi elme fél az ismeretlentől, ezért oda kitalál réskitöltő dolgokat.

Sose tagadtam egy hatalmas erejű életforma létezését. De elég valószínűtlennek tartom abban a formában való létezését, ahogy azt sokan leírják.

És az ember megteremté saját formájára az Istent...

Istent én talán magának a szerencsének tudnám a legjobban elképzelni. Mindenhol ott van, mindenben és mindenkiben.

2010. aug. 7. 08:34
 30/31 anonim ***** válasza:

Nem tudom.

:-)

2010. aug. 11. 14:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!