Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ki számít vallásos embernek?

Ki számít vallásos embernek?

Figyelt kérdés
Én hiszek Istenben, szoktam hozzá imádkozni mikor segítségre van szükségem, és sokszor meg is segített. Bár nem járok templomba és nem olvasok bibliát, ahogy elvileg a vallásos embereknek kéne, én még sem érzem magam bűnösnek. Vagy maga a hit még nem elég ahhoz, hogy megtérüljek? Ha valaki jó ember és egész életében jót cselekedett, de nem volt vallásos, attól még a pokolra kerül?
2009. ápr. 11. 23:28
 1/7 anonim ***** válasza:
82%
Az a vallásos, aki valamilyen egyházhoz tartozónak vallja magát.
2009. ápr. 11. 23:53
 2/7 anonim ***** válasza:

A vallás és a hit 2 külön dolog. A hit benned van, a vallás pedig tulajdonképpen "intézményesült formája", szóval vallásos az, aki valamely intézményesült forma tagja, ez a legősibb törzsi hiedelemvilágoktól kezdve a legújabbakig bármi lehet. De attól, hogy valaki vallásos, még nem biztos, hogy őszinte hite van, a hit lenne a fontosabb.

Mellesleg pedig azért nem baj, hogy van egy intézményesült forma is, mert közösséggé is alakulhat (mint nálunk), ami azért nem egy rossz dolog, ráadásul a támadók így kicsit megnyugodhatnak, hogy mindenki békén tudja hagyni a másik köreit.

A hit az, ami igazán fontos, aztán ha találsz egy közösséget, ahol jól érzed magad, még mindig válhatsz a tagjává, de majd a Nagyfőnök eldönti, ha oda kerülsz, hogy mit kezdjen veled. :-) Ha neki tetsző életet éltél, akkor ember-alkotta szabályoktól függetlenül nem lehet problémád.

2009. ápr. 11. 23:58
 3/7 anonim ***** válasza:
Egyébként ha nem is olvasgatsz Bibliát (amúgy más vallásnak is van könyve, és másképp hívják, na, de ha már ezt hoztad szóba), egyszer csak érdekességképp, ha van időd, lapozz bele, olvass bele, bárhol, szerintem bármit olvasol benne, meglátod, hogy nem kér olyan lehetetlen dolgokat a Nagyfőnök, nem teljesíthetetlen senki számára. Persze van, ami nehezebb, van, ami nagyon nehéz, de arra a szintre el is kell jutni, első lépésként senki nem kapja a mázsás terheket. Viszont tényleg csak emiatt, kíváncsiságból megéri belelapozni, mégis mi az, ami a Nagyfőnöknek igazán fontos, sőt, már a neten is megteheted, mert több helyen is fent van.
2009. ápr. 12. 00:03
 4/7 anonim ***** válasza:
Nyugodj meg Isten nem azt nézi hányszor nézel egy fa,beton,kő szobrot.Ő tudja,hogy te miként viszonyulsz hozzá.Nem kell neki az a térdeplős hókusz-pókusz.Én ezt hiszem,s szerintem csak így van értelme a dolgoknak.
2009. ápr. 12. 09:04
 5/7 anonim ***** válasza:
A Bibliaolvasás nem csak a vallás része,hanem alapvető erkölcsi tartást is ad.Azért olyan most a világ amilyen,mert az embereket nem érdekli.Amúgy meg:'szoktam hozzá imádkozni mikor segítségre van szükségem'.Ez egy elég rossz nézőpont,sok szempontból.Ne csak akkor imádkozz,ha segítség kell,nem egy rongyhoz imádkozol,amit néha előveszel.De nem kioktatni akarlak,csak ez megütötte a szemem
2009. ápr. 12. 11:06
 6/7 anonim ***** válasza:
Ó nem így gondoltam.Nemcsak bajban fordul az ember Hozzá,de szerintem ezt nem kellene magyaráznom.Ettől függetlenül nem látom értelmét a tárgyiasításnak.Az egy kicsit olyan,mintha a nem egészen hívőknek megerősítés,bizonyíték kellene.
2009. ápr. 12. 11:28
 7/7 anonim ***** válasza:
Akkor oké,csak kicsit így érthető volt a fogalmazás.
2009. ápr. 12. 13:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!