Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért tartja azt bizonyítéknak...

Miért tartja azt bizonyítéknak sok vallásos ember hogy nincs cáfolva Isten léte?

Figyelt kérdés

Cáfolni nem lehet olyat ami nem létezik...

Valaki cáfolja nekem, hogy a láthatatlan gumimacihabcsók bolygó nem létezik?

Tudjátok cáfolni?

Nem

Létezik?

Nem.

Ne értsétek félre agnosztikus vagyok, csak nem bírom amikor valakik, a saját hitüket ilyen béna érvekkel védik.

2020. aug. 16. 17:13
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
15%

És te okoska ateista! Az Isten nem halott, azt jelenti, hogy él! Vagyis létezik! Egy saját poén:

- Apa! Anya halott!

- Nem halott anyád!

- De láttam, hogy halott!

- Jól van fiam. Nézzük meg, és látod? Ott van a konyhában és vígan eszik.

- Rosszul tudtad, és anyád nem halott! Hiszen, él boldogan.

2020. aug. 18. 00:27
 22/46 Anahystor ***** válasza:
66%

:-)

Nekem nincs szükségem áltatásra. El tudom fogadni a nem létezés gondolatát, még akkor is, ha természetesen jobb lenne nem elmúlni...

Részemről pedig nem mondom, hogy Isten halott..., csupán azt, hogy valószínűleg nem létezik. Ez pedig jelentős különbség!

Próbáld értelmezni!

A film pedig azért rossz, mert elfogultan beszél a témáról, és az ateista tanár szájába szándékosan rossz érvelést ad.

"és attól még a Teremtő létezik, még ha egy ateista csapat is mondja, hogy nem."

és attól miért létezne, hogy elfogult emberek mindenféle bizonyíték nélkül handabandázva kijelentik: "létezik"

Tudod itt nem az győz, aki hangosabban kiabál.

A létezését BIZONYÍTANI kell (neked!!!, mint állítónak), mivel mindaddig amíg ez nem történik meg, csupán egy feltételezés a léte, amire a szkeptikus ember megcsóválja a fejét és továbbmegy.

A homofóbiád pedig nem ide tartozik, ezért jeleztem az adminoknak.

2020. aug. 18. 00:38
 23/46 Anahystor ***** válasza:
80%

Logikáról ugye még soha nem hallottál???

"Az Isten nem halott, azt jelenti, hogy él! Vagyis létezik!"

Nem ezt jelenti.

Ez ugyanis csak egy valóban létező és két egymást kizáró állapotú rendszerben igaz, ahol a lény vagy él vagy halott.

De hogy egy nagyon egyszerű példát mondjak:

Kati ha nem halott, akkor él?

A kettő közül melyik igaz, ha Kati még meg sem fogant?

ugyanez:

Harry Potter ugye nem halott? Tehát akkor él?

Hozz már össze vele, szeretnék tanácsot kérni a varázsvessző vásárlás előtt.

2020. aug. 18. 00:49
 24/46 anonim ***** válasza:
10%
Ostobarmok. Nem is vitatkozok veletek. Ment a dislike a nektek. Majd a halál után meglátjuk, hogy kinek volt igaza! :D és attól még a hívőknek van igazuk.
2020. aug. 18. 10:04
 25/46 A kérdező kommentje:

Az az igazság, hogy azért hoztam fel a kérdést, hogy hátha valaki szánja rá az időt, hogy valódi érveket hozzon fel az isten létezésére.

Nem tagadom ezt provokációval akartam elérni.

Sokat tanultam filozófiát, és tudom hogy vannak erős, de cáfolható érvek isten létezése mellett, mégis ilyen harmatgyenge érvekkel, és érzelmi igazolásokkal akarjátok igazolni az Istenetek létét....

Kételkedés nélkül a hit csak vak meghunyázkodás, nem több mint egy primitív szokás, vagy elrejtőzés a halandóság, sérülékenység, és önállóság elöl.

2020. aug. 18. 12:25
 26/46 anonim ***** válasza:
18%

Ostobaság egy ateistát Istennel fenyegetni, mivel nem hisz a létezésében, ennyit kevés ésszel is be kellett volna már látnod.- Az Istentől figyelmeztetés jön, hogy kiröhögöd, lényegtelen, az a lényeg hogy tudsz a figyelmeztetésről, innentől kezdve jogos az ítélete, mert ha nem kapnál figyelmeztetést, lenne hivatkozási alapod, de nincs.

-hátha valaki szánja rá az időt, hogy valódi érveket hozzon fel az isten létezésére. Nem tagadom ezt provokációval akartam elérni... harmatgyenge érvekkel, és érzelmi igazolásokkal akarjátok igazolni az Istenetek létét.... -

A te szellemi információd, amit itt közreadtál, ugye téged bizonyít, hogy vagy. Ami kódolt információt Isten az élőlényekbe rejtett, az meg nem bizonyít semmit, hogy annak is van szerzője. És még ez lenne a harmatgyenge bizonyíték. Meg van engedve, hogy hülye legyél és magadról kiállítsad a bizonyítványt, csak hogy ez az alapja annak, hogy igazságos ítéletben részesüljél. Na most kezdj el röhögni jó hangosan. Kiírtott már pár ilyen otrombán röhögő kánaáni nemzetet az Isten az ókorban, majd megismerkedsz vele, és majd akkor röhögjél, ne mostan, amikor még visszatartja a haragját!

2020. aug. 18. 12:47
 27/46 A kérdező kommentje:

Milyen szívélyes, hogy a gyilkos hajlamaidat Istenre vetíted ki... Igazi keresztény erkölcsösségre vall ez a vérszomj...

Ha már hiszel istenben, legalább tarthatnád magad Krisztus békés, és jóságos erkölcsrendszeréhez....

Elég szégyenteljes, hogy a keresztény isten nevében ilyen gyűlöletteljesen reagálsz egy kritikára.

Harag, megvetés, fenyegetőzés, ítélkezés, a bibliát ismerve, nem tartassz valami jó irányba.

2020. aug. 18. 13:13
 28/46 anonim ***** válasza:

Jézus mondja: Luk 19:27 Sőt ennek felette amaz én ellenségeimet is, kik nem akarták, hogy én ő rajtuk uralkodjam, hozzátok ide, és öljétek meg előttem!

Nem tudod te mivel szórakozol pökhendi ateista - Istenetek létét - a kritikád Isten ellen szólt, erre jön a válasz, ami nem az enyém, hanem akit semmibe vettél!

Ézs 11:4 Igazságban ítéli a gyöngéket, és tökéletességben bíráskodik a föld szegényei felett; megveri a földet szájának vesszejével, és ajkai lehével megöli a hitetlent.

Ézs 11:5 Derekának övedzője az igazság lészen, és veséinek övedzője a hűség.

Ez 3:18 Ha ezt mondom a hitetlennek: Halálnak halálával halsz meg, és te őt meg nem inted és nem szólasz, hogy visszatérítsd a hitetlent az ő gonosz útjáról, hogy éljen: az a gonosztevő az ő vétke miatt hal meg, de vérét a te kezedből kívánom meg.

Ez 3:19 De ha te megintetted a hitetlent, és ő meg nem tért hitetlenségéből és gonosz útjáról: ő az ő vétke miatt meghal, de te megmentetted a te lelkedet.

Jel 21:8 A gyáváknak pedig és hitetleneknek, és utálatosoknak és gyilkosoknak, és paráznáknak és bűbájosoknak, és bálványimádóknak és minden hazugoknak, azoknak része a tűzzel és kénkővel égő tóban [lesz], ami a második halál.

2020. aug. 18. 16:19
 29/46 A kérdező kommentje:

Hát, ha tényleg ilyen egocentrikus az Istened, és kiderülne hogy létezik, már csak azért sem hunyászkodnék meg elötte...

Ha ennyire erős visszajelzésre van szüksége az ególyának, az csak önteltség, és ha ez alapján szelektálja az embereket, az meg egyenesen diktatórikus hozzáállás...

Inkább megyek egy kevésbé öntellt és gonosz istenhez.

2020. aug. 18. 16:29
 30/46 Anahystor ***** válasza:

#24, "Nem is vitatkozok veletek."

Jobban teszed, hiszen szánalmas fenyegetőzésnél többre amúgy sem futotta tőled, arról nem is beszélve, hogy itt nem vitatkozni kell, hanem

ÉR-VEL-NI!!!

Ehhez pedig értelem kell ami felfogja a másik érveit, tudás, ami segít a megfelelő válaszok megtalálásában és intelligencia a megfogalmazáshoz.

Nálad láthatóan ezek egyike sem teng túl.

Szánalmas...

2020. aug. 18. 22:19
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!