Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Azt hallottam keresztényektől,...

Azt hallottam keresztényektől,hogy Jehova Tanui a tévelygés ereje alá vannak rendelve, mert hamis tanokat vallanak igaznak! Ezért viselik ilyen nehezen az itt levő keresztények épitő kritikáját?

Figyelt kérdés

2020. aug. 11. 21:35
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
0%
Ezen kivül, A keresztények a világban nem lehetnek népszerűek, hatalommal rendelkezők. Ha a fent leirtak alapján ez sem elég ahhoz, hogy a keresztény életet élőket valaki azonositsa, akkor bizony, az baj.
2020. aug. 12. 12:00
 32/48 anonim ***** válasza:
65%

"megszületésének oka, a megváltás elvégzése, és ezzel egyidejüleg, bemutatta miben tévednek az addig magukat Isten népének vallók."

Hát nem ezért született le Isten emberként, hanem hogy kifizesse a váltságot. De mivel te magad sem ismered a kegyelmet, mert már azt is kivették a ferdítésből, ezért a lelkiismereted által kéne, hogy ismerd, de már az sem megy.

2020. aug. 12. 12:01
 33/48 anonim ***** válasza:
71%
Ezzel a kijelentéssel nem értek egyet. Sokkal egyszerűbb oka van annak, hogy miért viselik nehezen a kritikát. Ők az őrtorony szervezetnek lettek elkötelezett rabjai, az ember pedig olyan jellem, hogy ha valamiben sok időt energiát fektetett, akkor vakká válik annak felismerésére, hogy ezt mennyire feleslegesen tette.
2020. aug. 12. 13:33
 34/48 A kérdező kommentje:

25ös " Isten kinevezése alapján lettek Isten választott "vallása", hanem egyéni emberi értelmezés alapján."

Netán ezzel azt pedzegeted hogy a jehovisták lennének a választott vallás? na ne izélj mert bepisilek!

2020. aug. 12. 19:33
 35/48 anonim ***** válasza:
100%
33# jogos.
2020. aug. 12. 19:54
 36/48 anonim ***** válasza:
63%

Kedves 30-as válaszoló. "ezek után mi bajod van Jézus-Mihály szerepével, mikor Jézus angyalként képviselte J. Istent az ÓSZben!?!"

Elmondom. Az hogy pusztán spekuláció, ami nagyon gyenge lábakon áll, mégis tényként tanítják. Nem kell ebbe még a szentháromságot sem belekeverni. Tegyük fel, hogy a tanúknak van igaza és nincs szentháromság. Ariusnak volt igaza, a Fiú teremtmény. De, még ha ezt el is fogadjuk, akkor is elég merész kijelentés, hogy ő Mihály angyal, csak azon az alapon, hogy a protestáns kánonban nem neveznek más angyalt arkangyalnak. Továbbá aki ezt kitalálta az teljesen figyelmen kívül hagyta Dániel könyvének azon sorait, amikor is Gabriel ezt mondja: "De a perzsa királyi birodalom fejedelme 21 napig szembeszállt velem. Aztán Mihály, az egyik legfőbb fejedelem, a segítségemre jött, én pedig Perzsia királyainál maradtam." Dániel 10:13 Ez az Újvilág fordításból származik. Azt írja "az egyik legfőbb fejedelem". Az egyik, tehát vannak még, ez pedig dönti az egész elképzelést. Valamint ezt még Arius sem tanította, így ennek a tanításnak semmi előzménye. Jézust korábban már azonosították a Bölcsességgel, az Úr Angyalával, de tudomásom szerint ez a Mihály=Jézus gondolat egészen új. Mivel puszta spekuláció az egész, tegyük fel, hogy valaki rossz következtetéseket vont le és tévedett. Ebben az esetben szerinted illő dolog Isten Fiát, a Megváltót egy angyallal azonosítani, aki nem is ő? Ha igazatok van, az számotokra sok mindent nem befolyásol, hiszen ahhoz az elképzeléshez, hogy Jézus nem Isten ez a tanítás semmit nem ad hozzá, viszont ha tévedtek, akkor az számotokra is kellemetlen, még akkor is, ha nem hisztek a szentháromságban. Röviden ennyi a gondom ezzel az elhamarkodottan levont következtetéssel.

2020. aug. 13. 00:47
 37/48 anonim ***** válasza:
44%

Kedves 21-es válaszoló. "ennél azért sokkal mélyebb a jehovista tévtanítás. Itt nem csak arról van szó, hogy Jézust csak egy angyalnak hiszik. Hidd el, ha csak ennyi lenne, akkor mindenki hagyná a fenébe." Ez csak egy példa volt. Ismerem a tanúk tanait, olvastam több kiadványukat is. Vannak náluk jóval szélsőségesebb nézeteket valló csoportok is és róluk vagy egyáltalán nem vagy alig láttam még kérdést ezen az oldalon.

"Igaz, a tanúk meg napi szinten írnak ki katolikus ellenes kérdéseket, gondolom oda is beírsz, hogy ejnye bejnye, ugye?" És mégis a valláskritikára rákattintva az első oldalon egy-két kérdéstől eltekintve, csak őket kritizáló kérdések vannak. Volt már, hogy vitába bonyolódtam egy-egy kérdés kapcsán tanúval ezen az oldalon, de nem azért, mert lenézem őket, hanem mert szerintem van amiben tévednek és remélem egy-egy értelmes beszélgetés előmozdítja a tévedésük felismerését az adott témában. Az előző válaszaimat is csak azért írtam le, mert reméltem, hogy valaki talán elgondolkodik rajta.

2020. aug. 13. 01:28
 38/48 anonim ***** válasza:
63%
De nemfognak elgondolkodni...
2020. aug. 13. 01:29
 39/48 anonim ***** válasza:
0%

30-as vagyok-

Jel 1:5 És a Jézus Krisztustól, aki a hű tanúbizonyság, a halottak közül az elsőszülött, és a föld királyainak fejedelme /G758/.

Ef 2:2 Melyekben jártatok egykor e világ folyása szerint, a levegőbeli hatalmasság fejedelme /G758/ szerint,

Ján 12:31 Most van e világ kárhoztatása; most vettetik ki e világ fejedelme/G758/:

Ján 14:30 Nem sokat beszélek már veletek, mert jön a világ fejedelme /G758/ : és énbennem nincsen semmije;

Ján 16:11 Ítélet tekintetében pedig, hogy e világnak fejedelme /G758/ megítéltetett.

Dán 1013 De Perzsiának fejedelme /G758/ ellenem állott huszonegy napig, és íme Mihály, egyike az előkelő fejedelmeknek /G758/, eljöve segítségemre, és én ott maradék a perzsa királyoknál; /Lxx ford./

Itt láthatod, hogy több személyre van használva a G758 szó, tehát e g y i k e lehetett Mihály, a későbbi Jézus.

Továbbá „a Júdás levelének 9. verse ’arkangyalnak’ nevezi Mihályt. Az „ark” előtag görög megfelelőjének jelentése ’fő’ vagy ’legfőbb’, és az „arkangyal” szót a Biblia soha nem használja többes számban. Ezen a versen kívül csak az 1Tesszalonika 4:16 említi az arkangyal szót, ahol Pál a feltámasztott Jézusról beszél. Ezt írja: „maga az Úr [Jézus] le fog szállni az égből parancsszóval, arkangyal hangjával és Isten trombitájával” (ÚV). Tehát Jézus Krisztus itt van azonosítva az arkangyallal, vagyis a legfőbb angyallal.” - ez a megfogalmazás nem tőlem van, de találó.

Továbbá vezesd le Mihály szerepét a nagy nyomorúság idején, de vedd ki belőle Jézust. Ki tudod venni?

Továbbá ez az oldal nagyon sokat foglalkozik Mihály és Jézus szerepéről, érdemes elolvasnod – persze lehetnek benne tévedések is, nem tudom garantálni, hogy nincsenek, nem tudom kitől származik az oldal:

[link]

Az illető téved abban, hogy Jézus elfogadta az imádatot, mivel a proszküneó hódolatot is jelent, Jézus esetében az imádat tévedés, mert ha igaz lenne, áldoztak volna neki meg imádkoztak volna hozzá, ami nincs a Bibliában. Istenfélelem van, de sehol nincs Krisztusra alkalmazva!

Összetett a téma, aki kutat, az nagyobb világosságot nyer. A háromságot nem tudod bizonyítani a Bibliából, nem is bibliai tan, hanem az egyház alkotta, aki már utólag értelmezte a Bibliát, mégpedig a görög filozófiát is belecsempészve. Jézus/Mihály azonosságára komoly érvek vannak, mint olvashatod.

2020. aug. 14. 17:48
 40/48 anonim ***** válasza:
95%

Vidiripi

"Itt láthatod, hogy több személyre van használva a G758 szó, tehát e g y i k e lehetett Mihály, a későbbi Jézus."

Olvasd el a Zsidók(Héberek) 1:4-6

"Jézus/Mihály azonosságára komoly érvek vannak, mint olvashatod."

Igen érvek azok vannak! De az Írás az mást bizonyít!

"Összetett a téma, aki kutat, az nagyobb világosságot nyer."

Igen az tényleg jó lenne ha megvilágosodnának a tanúk. De hiába a sok kutatás ők még sem tudnak vagy akarnak megvilágosodni!

2020. aug. 14. 21:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!