Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért,és mennyi idő elteltével...

Miért,és mennyi idő elteltével léptél ki a Jehova Tanui szervezetből?

Figyelt kérdés
2020. aug. 10. 18:33
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Én ebben nőttem fel, tinédzserként hagytam ott, a mai napig nem kedvelem őket, de a fenti történeteket én elképzelni sem tudom.

Hülyén érzem magam, mert igazából nem tudom eldönteni, hogy ennyire hülyére vettek, vagy a fentiek nem igazak. Nem tudok állást foglalni.:/

2020. aug. 27. 22:37
 12/13 anonim ***** válasza:

#8 az hogy nem írnak róla az nem jelenti, hogy fel is hagytak a hagyománnyal...

mondjuk nálunk se voltak humánusak pl bottörés 25; 50 bot...

de érted ha nem is a korabeli büntetések, de következménynek kell lennie, Jézus is korbáccsal űzte ki a kufárokat a templomból. igaz azt is mondta, hogy „Aki megüti a jobb arcodat, annak tartsd oda a másikat is!” (Mt 5,39)

de, ez számomra magas. Szerény vagyok nem kapom fel úgy a vizet mint annó, de az ki visszaél a szeretettel, s az igazságot sérti, akár a társadalmi normák ellen tesz annak jár. ha bűnös s beismeri a vétkét "színtvall" meg lehet bocsájtani 1-2 alkalommal, de ha kicsiny fejében nem esik le, hogy váltonia kéne úgy egy álnok, sötét és egyre veszélyesebb személyt tart a közösség. Ha úgy tetszik falra festi az ördögöt... vagy a nyáj mely magához fogadta a farkast, szép lassan elfogyasztódik, mert a kos vagy a pásztor képtelen Igazságot tenni, szemet huny felette. Azaz a farkas vagy távozik vagy pásztor "kutya" módján őrzi a nyájat.

Szóval a jó pásztor tereli és megőrzi a nyájat, megóvja a rossztól s nem eteti vele.

azok a sztorik amiket itt olvastam, finoman szólva felháborítóak.

2020. aug. 28. 02:58
 13/13 A kérdező kommentje:
11es én se hallottam roluk sok pozitivumot,nem gondolom hogy sima kedvtelésből irták le ezeket a történeteket a hozzászolok,igen téged megvezettek hülyére vettek csak a látszat szépnek tünt ugy tüntetik fel és téged is ez tévesztet meg.
2020. aug. 28. 20:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!