Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Szerinted is ahogy ők állitják...

Szerinted is ahogy ők állitják csak a Jehova Tanui szervezet az egy igaz keresztény vallás? Az összes többi hamis vallás?

Figyelt kérdés
2020. aug. 5. 21:39
A kérdező szavazást indított:
nem
igen
19 szavazat
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
70%
Az összes olyan magát kereszténynek mondó vallás hamis, amiben bármiféle kirekesztés, kiközösítés, gyűlölködés előfordul bármilyen embercsoportok ellen. Jehováéknál nem hogy előfordul, de el is várják bizonyos emberek ellen. Jézus sohasem viselkedett így senkivel, akármilyen bűnös ember is volt az illető.
2020. aug. 5. 21:48
 2/16 A kérdező kommentje:
ez igaz.
2020. aug. 5. 21:51
 3/16 anonim ***** válasza:
42%

"amiben bármiféle kirekesztés, kiközösítés, gyűlölködés előfordul bármilyen embercsoportok ellen."

Akkor Krisztus tanitványai hamis vallás:

(1Korintusz 5:11) 11 Most azonban azt írom nektek, hogy ne tartsatok kapcsolatot senkivel, akit testvérnek neveznek, de szexuális erkölcstelenségben él, kapzsi, bálványimádó, részeges, illetve gyaláz vagy zsarol másokat. Az ilyennel még csak együtt se egyetek.

(2János 10, 11) 10 Ha valaki elmegy hozzátok, és a tanítása nincs összhangban Krisztus tanításával, ne fogadjátok az otthonotokban, és ne is köszönjetek neki! 11 Mert aki köszön neki, az részes annak gonosz tetteiben.

(Róma 16:17) 17 Buzdítalak pedig titeket, testvérek, hogy tartsátok a szemeteket azokon, akik ellentétben azzal a tanítással, amelyet tanultatok, megosztottságot idéznek elő, és botránkozásra adnak okot, és kerüljétek őket.

Ezek pedig nem a világi emberekről szólnak, hanem akik testvérnek neveznek és gyülekezeten belül ilyet tesz.

Már az első században is körakták a szűrét az ilyennek. Micsoda szemtelen hamis vallású emberek voltak az apostolok.

2020. aug. 5. 22:32
 4/16 anonim ***** válasza:
17%

Kedves Kérdező.

Nem tudom hogy mit gondolsz a gyülekezetek működéséről Jézus szerint, vagy Isten gondolatai szerint.

Mert a Teljes Bibliát figyelembe véve, Isten kegyetlennek mondható Krisztus eljövetele elött, hiszen azok akik nem tartották magukat Isten vezetése, a gyülekezet egységéhez, azok halállal lakoltak.

Az új szövetség alapján Jézus halála miatt, nincs azonnali halál büntetés, mert még megbánhatja a helytelenségét, és változtathat azon.

De ha nem teszi, és kitart az mellett, akkor szégyent hoz Istenre , a gyülekezet többi tagjára, és megbontja az egységet.

Akkor hogyan lehet egy gyülekezet hűséges, és egységes a királyával, ha megosztottságot előidéző emberek is részei a gyülekezet életének.

Ezért hozták ezek azt az elrendezést a "hamis apostolok", hogy a gyülekezet életében, nem lehetnek részesei akik ilyet tesznek.

Igy többen ki lettek közösitve, pl egy parázna férfi, és lázadó emberek, akikről a Biblia is ir.

Vajon nem a Biblia a mérvadó a gyülekezetek életének tisztán tartása végett? Akkor miért vádolnak minket hamissággal?

2020. aug. 5. 22:46
 5/16 anonim ***** válasza:
57%

'Jézus sohasem viselkedett így senkivel,"

Mert még nem alakult meg a gyülekezet. aminek Ő az alapját fektette le.

A gyülekezeti élet elrendezése pedig irva van, hogyan kell, hogy működjék.

Azok keresztelkedhettek meg, akik elhagyták a rossz szokásaikat, és egységben éltek a gyülekezeti élet elrendezésében.

Akik a keresztelkedésük után helytelenségeket tettek, és nem változtattak, kiközösitették. Isten gyülekezete hogyan mondhatja magát Tisztának elkülönitettnek, ha ugyan olyan életet élnek a Tagjai, mint amilyet a világban élnek?

(Titusz 3:10, 11) 10 Ha valaki szektás nézeteket terjeszt, figyelmeztesd egyszer, majd még egyszer, és utána kerüld a társaságát, 11 hiszen tudod, hogy letért az útról, vétkezik, és a saját viselkedése ítéli el őt.

(1Korintusz 5:1, 2) 5 Azt hallottam, hogy szexuális erkölcstelenség van köztetek, olyan erkölcstelenség, amilyen még a nemzetek között sincs, hogy egy férfi az apjának a feleségével él. 2 Ti meg büszkék vagytok erre? Nem inkább keseregnetek kellene, és eltávolítani magatok közül azt, aki ezt tette?

(1Korintusz 5:5) 5 adjátok át az ilyet Sátánnak,

(1Timóteusz 1:20) 20 Közéjük tartozik Himéneusz és Alexander, én pedig átadtam őket Sátánnak, hogy a fegyelmezésből megtanulják, hogy ne káromolják Istent.

2020. aug. 5. 23:00
 6/16 anonim ***** válasza:
64%

Szia kérdező

Szerintem mindenki aki komolyan hisz valamelyik vallásban azt hiszi hogy az"az egy igaz keresztény vallás! Az összes többi hamis vallás!"

Ha nem így volna akkor nem abban a vallásban élne ahol most él.

Bűn így gondolkodnia?

Szerintem nem,mert Jézus azt mondta: én vagyok az út.

Nem pedig azt,hogy én vagyok az egyik út.

2020. aug. 6. 01:38
 7/16 A kérdező kommentje:

---akik nem tartották magukat Isten vezetése, a gyülekezet egységéhez, azok halállal lakoltak.---

Nem vagy nagyon képben látom,a megtartatásnak nem ez a feltétele,hanem Jézus és a megváltási mű,jézus mit ir erről? semmilyen gyülekezetbe járás nem feltétele annak hogy valaki megtartassék,semmilyen Isten vezetése stb, mit ir? térjetek meg keresztelkedjetek meg stb,olvass utána mielött félreinformálsz másokat is.

2020. aug. 6. 08:09
 8/16 A kérdező kommentje:

---Szerintem mindenki aki komolyan hisz valamelyik vallásban azt hiszi hogy az"az egy igaz keresztény vallás! Az összes többi hamis vallás!"---

szerintem ez nem igaz,jézus nem mondott ilyet hogy egy gyülekezetbe járj egyetlenbe,sőt azt nem is irja hogy járj gyülekezetbe mert ott van igazság. sok keresztény gyülekezetet ismerek,de egyik sem jelentette ki magáról hogy csak ő az egyetlen gyülekezet a többi hamis,ezt csak tévesen a jt állitja magáról,természetesen hamisan.

2020. aug. 6. 08:13
 9/16 anonim ***** válasza:
61%

7 "Nem vagy nagyon képben látom,a megtartatásnak nem ez a feltétele,"

Nem?

A keresztény életet élőknek sok mindent tennie kell. Azt mondta Jézus, hogy a szőlőtőn kell maradnia mindenkinek, aki hozzá tartozik. Mivel Ő a gyülekezet feje, a követői rendszeresen összejönnek Jézustól tanulni.

Ellenben minek nevez ki Jézus felvigyázókat, hogy a nyájat táplálják oktassák Isten szava szerint, hogy megtartsák Jézus parancsát?

Hogyan lehetsz egységes Jézussal ha ezt sem veszed figyelembe....?

(Héberek 10:24, 25) 24 Ezenkívül figyeljünk egymásra, hogy szeretetre és jótettekre ösztönözzük egymást, 25 és ne hanyagoljuk el az összejöveteleinket, mint szokásuk némelyeknek, hanem bátorítsuk egymást, éspedig annál inkább, minél inkább közeledni látjátok azt a napot. . .

(5Mózes 31:12) 12 Hívjátok össze a népet, a férfiakat, a nőket, a gyermekeket és a városaitokban élő bevándorlókat, hogy figyeljenek, és tanuljanak Jehováról, a ti Istenetekről, mélységesen tiszteljék őt, és ügyeljenek arra, hogy megtartsák ezt az egész törvényt.

(Cselekedetek 2:42) 42 És továbbra is kitartóan tanultak az apostoloktól, összegyűltek, imádkoztak és együtt étkeztek.

(Róma 1:11, 12) 11 Mert nagyon szeretnélek látni benneteket, hogy megerősítselek titeket szellemi ajándékokkal, 12 vagy inkább, hogy kölcsönösen bátorítsuk egymást a hitünk által, ti engem a tiétek, én pedig titeket az enyém által.

Ezek mind mind arról szólnak, hogy Isten népe minden időben rendszeresen össze jöttek, mert ez is hozzátartozik az Istennek mutatot imádathoz.

Isten elvárása. DE Te Tudod.

Ha nem lenne Isten népe egységesen szervezett, akkor hogyan lehet egy társadalmat helyesen vezetni?

Mi lett volna ha a Zsidók összevissza szaladgáltak volna, és nem tartották volna meg az összejöveteleiket, amiket Isten előirt?

2020. aug. 6. 09:47
 10/16 anonim ***** válasza:
24%

(Efézus 5:23) . . .mint ahogy Krisztus is feje a gyülekezetnek, . . .

(Efézus 5:24) 24 Igen, ahogy a gyülekezet alárendeli magát Krisztusnak, . . .

Vajon ennek mi értelme? Isten szavából ezt azt be tartanak ami nekik kényelmes, a Többiről azt gondolják, hogy Isten legyen elégedett azzal, amit Ők gondolnak.

Megvagyunk vádolva, hogy nem a Biblia, és Jézus a vezetönk.

HA nekünk nem az a vádak szerint, a Vádlóinknak az?

2020. aug. 6. 09:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!