Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jehova Tanui hitnézete szerint...

Jehova Tanui hitnézete szerint jézus már visszatért láthatatlan formában?

Figyelt kérdés

Most találtam a bibliában rájuk nézve egy elég elszomoritó tényt.ime:

"„Akkor, ha valaki ezt mondja nektek: Íme, itt a Krisztus, vagy amott: ne higgyétek! 24Mert hamis krisztusok és hamis próféták állnak majd elő, jeleket és csodákat tesznek, hogy megtévesszék - ha lehet - a választottakat is. 25Íme, előre megmondtam nektek! 26Ha tehát azt mondják nektek: Íme, a pusztában van, ne menjetek ki! Íme, a belső szobákban, ne higgyétek! 27Mert ahogyan a villámlás keletről támad, és ellátszik nyugatig, úgy lesz az Emberfiának az eljövetele is."

Azt irja itt a biblia az ilyen tanitókról hogy hamis próféták,szerintetek? Ebben lehet valami,sőt!

2020. aug. 5. 11:26
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:
0%

Nincsenek havonta zavaros tanok.

Az Örtorony pedig nem hazudtol meg semmit.

Itt nincs semmi okoskodás, hiába a támadásod. Ismerlek már rég, hogy miért vagy ekkora ellenségeskedéssel, néha felütöd itt a kérdéseidet, hogy megvetést tudj kicsalni emberekből, a mocskolódásaiddal.

A Továbbiakban nem érdekelnek a szidalmaid, és a személyed sem.

2020. aug. 5. 21:15
 42/49 A kérdező kommentje:

---Az Örtorony pedig nem hazudtol meg semmit.---

de van! egy régebbi kiadásban amit váltig állitanak,utána a késöbbiben meg cáfolják,akkor az mi? de lehet én hazudok a torony az is lehetséges.

2020. aug. 5. 21:17
 43/49 A kérdező kommentje:
Üldözlek! ez a bevett tantétel most ez jön,üldözöttek vagytok! ez mánia vagy üldözési fóbia.
2020. aug. 5. 21:19
 44/49 anonim ***** válasza:
47%

Az Úr eljövetelést megelőzi a törvénytipró

2Thesszalonikai levél 2:3

"Senki semmiféle módon ne vezessen benneteket félre titeket. Mert az Úr napját megelőzi a hittől való elszakaz dás, amikor megjelenik a törvénytipró, a kárhozat fia"

Jehova Tanúi szerint ez már megtörtént, szerintük Hitler volt az, most ugyanezt állítják Putyinról.

Ezt a Vezetőségük propagálja a társulat videójában (JW TV).

A feltámadás rendjéről az 1Thesszalonika 4:13-19-ben ír a Biblia, ebben benne van az, (4:16), hogy mikor jön vissza Jézus a földre, természetesen abban a testben, amiben feltámadt, nem pedig "szellemben", mint azt a JT hamisan tanítják.

Amikor megjön az Úr, "minden szem látni fogja Őt", írja a Biblia, de nem tudom, hogy Jehova Tanúi fognak e hinni akkor is a szemüknek, le fog-e a hályog hullani a szemükről, ami szellemi vakságban tartja őket!

Az a baj, hogy csak egy-egy ige van kiragadva a Bibliából - főleg az Ószövetség van a tanításukban előtérbe helyezve a tekintélyelvűség és a félelemben tartás miatt.

Nagyon keveset vizsgálják az Újszövetséget, amiben le van írva, hogy Jézus mikor tér vissza.

Annyira én helyükben nem nagyon várnám én azt a napot!

Előtte fel kellene ébredni, megtérni és újjászületni!

2020. aug. 14. 09:39
 45/49 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Tanúk!

Legyetek szívesek konkrétan bibliaverssel igazolni azt, hogy Jézus már visszatért és uralkodik!

2020. aug. 14. 09:45
 46/49 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen a Bibliából és nem a társulati propaganda anyagokból!
2020. aug. 14. 09:48
 47/49 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes, én 2016-ig voltam Jehova Tanúja, akkor még azt tanították, hogy Jézus már láthatatlanul uralkodik 1914 óta - ez keresztelkedési tétel is volt -. hetente súlykolták a fejünkbe, aki ezt nem hitte el, azt kiközösítették.

Most nézem, hogy ezt a tanításukat már visszavonták, a felejtés mély homályába került, sőt tagadják!

Ejnye-bejnye!

2020. aug. 14. 09:59
 48/49 anonim ***** válasza:
100%

Megérjük azt is, hogy lassan Jézust is "rehalititálják" és elismerik Istennek.

Az online Újvilág ferdítésükben: János 20:28 ..."Uram és Istenem!"

Igen, így nagybetűvel!!!

2020. aug. 14. 10:03
 49/49 A kérdező kommentje:
náluk már megtörtént mindez,ők elörébb járnak mint mi keresztények.Volt világvége ötször,jézus is már visszatért,most élnek a paradicsomi földön. :-))))))))
2020. aug. 14. 11:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!