Jehova Tanui hitnézete szerint jézus már visszatért láthatatlan formában?
Most találtam a bibliában rájuk nézve egy elég elszomoritó tényt.ime:
"„Akkor, ha valaki ezt mondja nektek: Íme, itt a Krisztus, vagy amott: ne higgyétek! 24Mert hamis krisztusok és hamis próféták állnak majd elő, jeleket és csodákat tesznek, hogy megtévesszék - ha lehet - a választottakat is. 25Íme, előre megmondtam nektek! 26Ha tehát azt mondják nektek: Íme, a pusztában van, ne menjetek ki! Íme, a belső szobákban, ne higgyétek! 27Mert ahogyan a villámlás keletről támad, és ellátszik nyugatig, úgy lesz az Emberfiának az eljövetele is."
Azt irja itt a biblia az ilyen tanitókról hogy hamis próféták,szerintetek? Ebben lehet valami,sőt!
Nem. Tévedés, ezt más vallások mondják.
Egy Démonnak nem lehet hatalma a mélység felett. Ahogy egy Rab sem gyakorol hatalmat a Börtön felett, és annak kulcsai felett sem.
Ezt rosszul értelmezik más vallások, mivel nem gondolják Jézusról, hogy Ő pusztitani fog. Már pedig Ő fogja végrehajtani az itéletet az angyalaival.
Ellenben a Biblia hazudik.
Sajnos nem összehasonlitod a Bibliában leirtakat, hanem más vallások magyarázatával próbálod értelmezni. De az ellentmond a Biblia többi részeivel. Ezért is nem értik sokan a lényeget.
Elképzelhetetlennek tartják, hogy a "vallásuk" tévesen magyaráz, és tanit, mivel történelmi időszakot néznek a létezésükre, és nem azt amit a Biblia ir.
De mint mondtam, Isten népe az utolsó napokban a pogányok meghatározott idejének végénn kezdett el tevékenykedni, és nem az évezredes történelem alatt, hiszen akkor Isten hazudik.
---Nem. Tévedés, ezt más vallások mondják---
Igen! Ezt csak egyedül a jt egyház állitja! Senki más! Hogy hogyan sikerült ekkor vadbaromságot az alapitónak megszülni,ez talány!
---Neked Talány, másoknak Biblia versek adják a Bizonyitékot.---
ez bocs de hazugság! a biblia sehol nem irja hogy láthatatlan formában ekkor vagy akkor visszatér,ez emberi okoskodás és kreáció. semmilyen hitele nincs.
29 részemről igen, elég szeretetben, békességben élni.
milliók vére folyt a földön, a vallási háborúk miatt. Nálunk a keresztény üldözés, a hittérítés címszó alatt, valamint a keresztes hadjáratok során. Keleten is voltak hasonlók sőt világszerte haltak meg a hit nevében.
Számomra Jézus élete és tanításai példa értékűek, olyan tanok mely a legtöbb ember szívében ott van, éljen a Föld bármely pontján. Mind szeretnénk hasonló tiszta életet élni és ő volt az egyik példa, hogy nem csak ábránd vagy egy elérhetetlen vágy, hanem lehetséges minden halandó számára.
De nem hiszem, hogy az egész bolygón ő volt az egyetlen igaz tiszta személy ki a teremtőhöz közeli életet élt, példát mutatva az emberiségnek. Számomra Buddha is ezt a mentalitást képviselte és tanította. s őket megannyi szent, tanító és ember követte.
Szóval igen az ember még ha nem is hisz Istenben vagy Jézusban s mégis ösztönösen a tanításaikat követik részesülnek a menny s a paradicsom ajándékában. mert nekik nem tanítják, nem kényszer alapból belülről fakad.
Végig olvastam János 15 öt, a kérdéseidből bevallom nem mindre tudom a választ. S nem csak miatt mert nem vagyok teológus, de utána járok.
én 1Kor 13-mat szoktam gyakran olvasni.
36
Igen sajnos, Isten jóváhagyása nélkül, a magukat keresztényeknek nevezők, Isten nevében ojat tettek, amivel azonositották magukat, valójában mennyire voltak hűségesek Jézushoz, és a tanitásaihoz.
Azonban ahogy irtam, Isten egy, ezért egyféle vezetést hozott létre, és erre a fiát jelölte ki, akit Jézusnak nevezünk
Ő jogosult mindenre amit követendő, még akkor is, ha mások esetleg hasonló gondolatokkal élnek. Nem embereket követünk, hanem a Messiási királyt.
Isten a gyülekezet fejévé tette, és Ő azokat támogatja, akik vele egységben élnek. Isten senki mást nem nevezett ki, és nem adott hatalmat Rajta kivül.
Jézus kijelentette:
(Máté 12:30) 30 Aki nincs az én oldalamon, ellenem van, és aki nem gyűjt velem, az szétszór.
Ez is határozottan utal arra, hogy egyféle kép lehet Isten utján járni.
Isten soha nem használt vallásköziséget, amikor a népét vezette, egy oktatás, és imádat volt, és ezen nem változtatott.
Isten nem a rendetlenség Istene.
---Isten nem a rendetlenség Istene---
ez mindent elmond,nem a zavaros tanok istene,amit idönként frissitünk,mint egy alkalmazást.
Nincsenek zavaros Tanok.
Ha valamit nem értünk, az nem ezért van mert zavaros, hanem mert nem jött el az ideje a megértésének. Jézus tanitványai sem értettek mindent? akkor Ők is zavarosak voltak?
S nem lehet egy tanitást úgy hagyni, ha kiderült hogy tévedés. Ellenben Hogan vagyok egységes Isten gondolat menetével, ha továbbra is mást mondok mint ami a valóság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!