Jehova Tanui hitnézete szerint jézus már visszatért láthatatlan formában?
Most találtam a bibliában rájuk nézve egy elég elszomoritó tényt.ime:
"„Akkor, ha valaki ezt mondja nektek: Íme, itt a Krisztus, vagy amott: ne higgyétek! 24Mert hamis krisztusok és hamis próféták állnak majd elő, jeleket és csodákat tesznek, hogy megtévesszék - ha lehet - a választottakat is. 25Íme, előre megmondtam nektek! 26Ha tehát azt mondják nektek: Íme, a pusztában van, ne menjetek ki! Íme, a belső szobákban, ne higgyétek! 27Mert ahogyan a villámlás keletről támad, és ellátszik nyugatig, úgy lesz az Emberfiának az eljövetele is."
Azt irja itt a biblia az ilyen tanitókról hogy hamis próféták,szerintetek? Ebben lehet valami,sőt!
és egy ujabb kérdés ami bebizonyitotta hogy egy hamis vallás és hamis tanokat terjesztő szervezet a jehova tanui.
---Én és a Testvéreim pedig úgy látjuk, hogy a pogányok meghatározott ideje lejárt 1914-ben,---
ez egy végzetes hiba, egy ujabb veszedelmes eretnek jóslat!
Micsoda?
Ha Jézus Isten fia volt, s ezt feltétel nélkül elfogadjuk, akkor igen mindenhol ott van. De nem azért mert szellemi síkon született újjá nem anyagi testben, hanem már a menybe menetel óta kíséri felügyeli s vezeti az ő benne hívőket.
Én inkább példaképnek tartom, olyan példa értékű személy aki 'közel áll a szívemhez'. egy járható út, melynek követéséhez nem kellenek vallási gyülekezetek, ("rajongó táborok" - ha már példaképkén példálózok) nincs eggyel se probléma amíg jó.
A szavazásba nem szállok bele, nem teljesen ismerem a Jehovásokat, rámenősek rengeteg dogmával, sarkalatosabb a Biblia értelmezés mint egy katolikus magyarázat a Könyv lábjegyzetén. Azért akadnak benne jó dolgok is.
Hamis tanokat terjesztő egyház, igaz is meg nem is hisz mindnek egy és ugyan az az alapja, megint a katolikusokat hozom fel (nem vagyok rájuk zabos csak ott is észrevehető néhány) ott a 4. parancsolat s a templomban a feszület.
Ez egy nagy biblia szakértő társaság, Igaz ami igaz sokat A-z ig betéve tudják az egészet mégis sablonos az értelmezés (számomra lehangoló ha mindenki ugyan úgy ugyan azokkal a szavakkal értelmez valamit. Mások vagyunk s így olyan mintha egy embert találta volna ki)
Ja a feszület, A szenvedő a kereszten, azt nem igazán értem. Miért nem az élőt látni mindenhol? Miért jó a kereszten szenvedőt nézni? Nem a halálával váltott meg hanem az életével, a tanításaival, a csodáival akkor miért? Jézust ha befogadod a szívedbe nem olyan mintha veled lenne, feltámadt volna? Fontos, hogy fizikailag érezd a sebeit (Tamás)?
Csak azt nem értem miért jó a halottat "imádni" várva a visszajöttét, s nem az élőt ki bár meghalt mégis feltámadt azaz örökké él?
#18 a pogányok meghatározott ideje lejárt 1914-ben (a hippi korszak, a sámánizmus és a táltosokba vetett hit a 20. században lángolt fel újra. Az ateizmus is nagy lépéseket tett.) Mit tartasz/tartotok 'pogánynak'? Feltétlen muszáj jehovának lenni? Netalán kereszténynek? Nem elég Jézus tanításainak élni akár tudatlanul? Azaz szeretetben, békességben, "Felebarátomat mint magamat"?
Krisztus kiüzte Sátánt Isten égi királyságából, elkezdődtek a világméretű jelsorozatok teljes beteljesedése. Isten nem korábban űzte ki, vagy azt csak a paradicsomból tette? s a rengeteg árulást, háborút, gyilkosságot, betegséget keserűséget mind-mind a menyből tette 1914-ig?
Jézust a 40 nap után a Menyből alászállva Kísértette meg?
Nagyjából tudom a jelenésekről beszélsz. Értem, hogy úgy látjátok, de úgy is gondoljátok? Mármint nem merülnek fel kérdések ezzel kapcsolatban? Nem jártok utána magatok s a tanítóitok segítségével? A szíved is azt mondja, hogy ez így van, vagy a tudatod súgja? Nem akarlak meginogtatni a hitedben, csak számomra fontos, hogy a hit belső meggyőződésből fakadjon, s ne egy betanult meggyőződés legyen.
Az a hit ugyanis meginoghatatlan legyőzhetetlen olyan mint a prófétáké a mennybemenetel után, olyan akár a szenteké, s a korai térítőké, kik hitükkel s bölcsességükkel királyságokat térítettek szavaikkal. pl Alexandriai Szent Katalin.
22 Kérdező.
Nem eretnek hamis Tanitás. Neked lehet, azonban a Biblia kronológája szerint, a pogányok, vagy a nemzetek meghatározott ideje SEdékiás után kezdődött, és 2520 évig tartott.
Jehova nem választott Földi királyt, vagy vezetést. Hogy közben eljött Jézus és a megbizatásának eleget tett, az még nem a vége a pogányok idejének, hanem Része annak, ezért is ölték meg. A kevés éberséggel rendelkezök, akik felismerték az időszakot, betöltötték a szerepüket, és befejezték Isten szavát. DE sajnos a hitehagyás várható volt, két okból is. Egyrészt, mert ,ár az apostolok idejében elkezdődött, és Isten nem hazudik, jól tudta ezt.
Másrészt a pogányok meghatározott ideje alatt nem is maradhatott volna fent, Isten hagyta a nemzeteket a vallásaikkal a maguk utján járni.
Eközben a Nabukodonozor álmában látott Álló szobor jelentése is fokozatosan teljesedett.
János azt irta, az ő idejében már öt elesett, egy még van.
Akkor a Római hatalom volt az uralmon, mint lábszár.
Egyiptom, Assziria, Babilon, Méd-Perzsa, Görög ország, megszünt világhatalom lenni.
A hetedik világhatalom az utolsó, amit majd a Messiás királysága fog célba venni, mint egy hegyről leváló kő. Ha ez sem győz meg, akkor sajnos szemmel láthatólag a jeleknek csak egy bizonyos részét veszed figyelembe, vagy egyiket sem.
A Rómaiak után az Angol-Amerikai kettős hatalom lett a "világ ura". Ezért nagyon nincs már sok idő.
A Biblia nincs meghamisitva, és a jelek egyértelműen harmónikusan illeszkednek össze. Sajnos ahogy Jézus mondta, nagyon kevesen ismerik ezt fel, ahogy az Ő megszületésének és életének körülményeit sem ismerte fel a Tömeg.
S ha az Ő jelenlétét fizikailag nem ismerték fel, akkor a láthatatlan jelenlétét, még kevésbé ismerik. Ezért fognak nagyon kevesen megmenekülni.
24
Jehova Tanúi soha nem állitották, és mondták, hogy Jézus Démon.
Hogy Abaddon személyét Jézussal azonositjuk, annak pedig meg vannak az okai.
A Biblia azonositja a szövegösszefüggésében.
(Jelenések 20:1, 2) 20 Majd láttam egy angyalt lejönni az égből a mélység kulcsával és egy nagy lánccal a kezében. 2 Megfogta a sárkányt, az őskígyót, aki az Ördög és Sátán, és 1000 évre láncra verte.
Kinek a kezében van a mélység kulcsa? Sátán kezében nem lehet, mert az Angyal Sátánt fogja oda bezárni hamarosan.
Tehát a Mélység felett egy angyal kap hatalmat, hogy odazárja a gonosz démonokat Sátánnal együtt.
Ez az Angyal az égből jön, Tehát nem lehet Démon, hanem Isten angyala Ő, aki hatalmat kapott Istentől.
A félreértések abból adódnak, hogy rosszul adják tovább amit mondunk, és máris meg van a vád.
Mindenki utána nézhet, kinek van a mélység kulcsa a kezében, tehát hatalma van felette.
25
"Feltétlen muszáj jehovának lenni? Netalán kereszténynek? Nem elég Jézus tanításainak élni akár tudatlanul? Azaz szeretetben, békességben, "Felebarátomat mint magamat"?"
Vajon Jézus mit tanitott, mit mondott ezzel kapcsolatban? Az első követői mit tettek, amiért keresztényeknek nevezték Őket, vagy is Jézus követőinek?
A teljes Bibliát figyelembe véve, kik tartoztak Isten népéhez?
Minden valamilyen vallásban levők? És a keresztények, kikből áltak?
Ha ezekre a kérdésekre megtalálod a választ, akkor megtudod, hogy elég-e békében élni, vagy sem.
(János 15:14) 14 És ti a barátaim vagytok, ha azt teszitek, amit parancsolok nektek.
Vannak feltételek.
---Hogy Abaddon személyét Jézussal azonositjuk, annak pedig meg vannak az okai.--- Értem nem mondjátok,hogy démon de egy Abaddon nevű domonnal azonositjátok.ÉRTEM!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!