Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jézus Krisztus Isten vagy a...

Jézus Krisztus Isten vagy a Jehova Tanui tanitása szerint arkangyal?

Figyelt kérdés

zsid.1.8.

"Ámde a Fiúról így: A te királyi széked óh Isten örökkön örökké."

Várom a cáfolatokat és az ellencáfolatokat,nagyon érdekelne ez a téma.

2020. aug. 1. 15:14
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/73 anonim ***** válasza:
55%

De ez nem logikus gondolkodás hanem ez hitbéli dolog. Érted a különbséget? Csak akkor lesz logikus ha a hitedet mellé teszed mert hit nélkül nincs benne logika de előbb kell a hite és csak aztán lesz logikus!

Isten is csak akkor lesz logikus. Ha nem hinnék Istrnben, kár lenne itt róla beszélni.

Na várjál már! Akkor döntsd már el végre hogy melyik! Hiszen ezt írtad:"A hit a legszemélyesebb magánügy."

Igen, magánügy. Nem állok oda egy katolikus elé, hogy mondjam neki, hogy nem értek egyet vele. Elmondom az én álláspontomat, ha akarja meghallgatja, ha akarja nem. Nem ez határoz meg egy embert. A hit az amit befele mutatasz, amit Isten lát. A tettid azok, amiket kifele és ami alapján meghatároznak az emberek.

Akkor nézz szét jobban a világban ,mert igaz hogy változott de nem mindenki fogadja el a melegeket és ne mindenki fogadja el a feketéket sem! Maradtak olyanok akik másképp gondolkodnak és lesznek is ilyenek. Azért mert ez egy ilyen világ és mint írtam. Ez a világ a gonosz hatalmában van!

Ebben teljesen egyet értek. Valóban Sátán uralkodik most, az ő műve mindez. Persze, hogy nem fog mindig mindenki egyet érteni. Vannak akik azt hiszik ma is, hogy a Föld lapos. De sajnos még nagyon éretlenek az emberek a hit kérdésében.

De igen van ezzel gondjuk Jehova tanúinak. Hiszen azt írják az Őrtornyos kiadványokban hogy ezek a hamis vallások!

És abban is biztos vagyok hogy nagyapád nem ment el egyetlen misére sem a barátaival. De abban is biztos vagyok hogy a barátai elmentek vele a Királyság terembe! Vajon nagyapád részt vett templomi esküvőn Jehova tanújaként?

Mint mondtam minden vallás azt hiszi, hogy neki van igaza. Mit kéne mondjon a katolikus? Légy katolikus de a református az igaz? Normális, hogy nem ezt mondja.

Nagyapám pedig igen, részt vett templomi összejöveteleken. A szülei reformátusok voltak, református szertartás szerint is temették őket. Nagytatám még konfirmált is 15 évesen. A barátai pedig nem volt hogy menjenek Királyság terembe, mert akkor nem volt. Be volt tiltva a szervezet így illegálisan működött.

Pedig tartotta a barátságot kiközösítettekkel is :)

Az unokaöccse, az unokahúga és nagybátyja is kiközösített volt. Ezen kívül több más barátja is. Nyíltan barátkozott velük és állítása szerint (amit mind a mai napig tisztelek) "Jézus is leült enni azokkal, akikkel nem nézték jó szemmel, hogy eszik. Azért mert leülni velük, mert tudta, hogy elég erős a hite és nem fogják megingatni."

Én is tartom a kapcsolatot számos olyas valakivel, aki már nem a szervezet tagja.

2020. aug. 4. 13:18
 72/73 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Ebben az esetben sajnálom hogy nem ismerhetem meg nagyapádat!

Úgy gondolom megtalálnánk a közös hangot! És a hitben is megtalálnánk a közös pontokat!

2020. aug. 5. 22:56
 73/73 anonim ***** válasza:
67%

72. Na látod, ebben biztos vagyok :)

Nem szeretném dícsérni, nem volt tanult ember, nem volt különleges képességek birtokában, de volt az az adottsága, hogy szinte minden emberrel meg tudta találni a közös nevezőt és emberséges volt mindenkivel. Legalább is én ilyennek láttam mindíg.

2020. aug. 5. 22:59
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!