Jézus Krisztus Isten vagy a Jehova Tanui tanitása szerint arkangyal?
zsid.1.8.
"Ámde a Fiúról így: A te királyi széked óh Isten örökkön örökké."
Várom a cáfolatokat és az ellencáfolatokat,nagyon érdekelne ez a téma.
Ó, szóval már minősítesz is?! Na szuper. Mégis mit tudsz rólam? Tudom mit mondok én az ilyenre mint te? Paraszt!
Semmi sértőt az ég egyadta világon nem mondtam rólad, nem beszéltem gyűlölködve senkiről, de te már minősítgetsz is. Gratula! Tudod ez minősít téged. De szeretném tudni, igazán szeretném tudni, hogy te, a nagy okos, a bölcsek bölcse, az átlagon felüli IQ-val rendelkező szuperintelligens zseni, mégis mivel vagy több? Ki vagy te? Esetleg a Microsoft vezető beosztású munkatársa vagy? Felfedező, tudós? Világhírű kutató? Multinacionális cég vezérigazgatója? Országos rendőrfőkapitány? Netán csak nem egy miniszterhez van szerencsém? Vagy mi a fenére vagy úgy oda a te nagy eszeddel, hogy másokat csak úgy látatlanban minősítesz, holott semmi hamisat és bántót nem mondtam... Komolyan nem értem😂
Ja és nem mondtam hogy üldözöl. De ha te látod ott valahol, akkor közlöm hogy halucinálsz és kezeltesd magad. De igaz, volt idő amikor üldöztek, amikoe illegálisan kellett tevékenykedjünk.
Vidiripi
"Aki azt hoszi, hogy Jézus isten és ezáltal 2 isten van, az bizony nagyon nem egyistenhívő."
Én hiszem hogy egy Atya Isten van! A mennyei Atya!
"A Biblia tisztán rávilágít, hogy Jézus nem egyenrangú Istennel. Bár ő Isten kinevezett királya, a főpapja, az egyszülött fia, koránt sem isten."
Hát ennek ellent mond a Biblia! Olvasd!
Filippi 2:6 ki Isten alakjában nem tartotta azt rablott zsákmánynak, hogy Istennel egyenlő,
(Csia Lajos)
- Természetesen az Ú.V.F.-ban nem így van fordítva!
Filippi 2:6 aki, noha Isten formájában létezett,h sosem gondolt arra, hogy elfoglalja Isten helyét, és egyenlővé tegye magát vele
(Ú.V.F.)
De nézzük a többit!
Filippi 2:6 A ki, mikor Istennek formájában vala, nem tekintette zsákmánynak azt, hogy ő az Istennel egyenlő.
(Károli)
Filippi 2:6 aki amikor Isten formájában volt, nem tekintette zsákmánynak azt, hogy Istennel egyenlő,
(revideált Károli 2011)
Filippi 2:6 Ő Isten formájában volt, és az Istennel való egyenlőséget nem tartotta olyan dolognak, amelyhez föltétlenül ragaszkodnia kell,
(katolikus)
- Jehova tanúi sokáig a Károli fordítást használták és állításuk szerint abból is alátámaszthatók a tantételeik. Ezt mindenki döntse el maga!
"Másképp miért teljesítené Jézus az ATYJA akaratát? Egyáltalán miért nevezné ATYJÁNAK, ha egyszer ő is isten?"
Azért mert Ő az Atya Isten! Jézus pedig a Fiú! Logikus!
"Ugyanígy nem állhatna Isten sem Krisztilus felett, ha egyenrangúak lennének."
Tévedés! De igen! Méghozzá az Atya iránti szeretete miatt! És mert Jézus alázatos!
Emlékszel hogy Jézus azt állítja hogy angyal légiókat kérhetne a megmentése érdekében! De akkor nem teljesülne az Atya akarata. Vagy amikor imádkozik azért hogy múljék el tőle ez a pohár de hozzá teszi hogy ne úgy legyen ahogy Ő akarja ,hanem úgy legyen ahogy az Atya akarja!
Pedig Jézus bűntelen!
"Egyszerűen logikusan goldolkodok, mert egy istenben hiszek, nem kettőben."
És mit mond a logikus gondolkodásod a feltámadásról? Mi benne a logika? Hiszen minden arra mutat hogy a feltámadás nem lehetséges!
Vagy a logika azt diktálná hogy egy szülő nem hagyná hogy a bűntelen gyermeke meghaljon bűnösökért! Ez sem logikus!
"Csak azt nem értem, hogy minek volt a kérdés ha csak a gyűlöletedet akarod kiélni?"
Tehát ha valaki úgy hiszi hogy Jézus is Isten akkor az már egyértelműen gyűlölködik? Ebben hol a logika?
"Hiába tagadod, úgy beszélsz róluk, mint valami férgekről,akiket nem is kell emberszámba venni."
Még is te írod le egy mondatban hogy "tanú" és "féreg"! Én is gratulálok!
"A hit a legszemélyesebb magánügy."
Ha ez igaz akkor Jehova tanúi miért is mennek házról-házra? Amikor mennek akkor nem véletlenül az úgynevezett hitükről akarnak beszélgetni a házigazdával? Biztos hogy végig gondoltad te ezeket? Mert így soha nem leszel alkalmas Jehova tanújának ezt bármelyik vén kiszúrja nálad!
"Mikor érik majd meg annyira az emberiség, hogy valakit nem a hite alapján fognak elítélni? Ezért nem értem azokat, akik bárkit, akár az ateistákat is gyűlöli, azért mert nem hisz. Szíve joga. Te jonnan tudod, hogy van Isten? Onnan, hogy hiszel benne. És ha ezért elítél valaki, az ugyanolyan bűnös"
Az emberiség soha nem fog megérni annyira ,ennyit igazán tudhatnál. A jelenlegi világ a gonosz hatalmában van! Nem tanították ezt neked?
"Mindenki azt hisz amit akar, te is azt hiszel és úgy ahogy akarod. A katolikusok hisznek egy dologban, a baptisták más dologban, a mormonok megint másban, a buddhisták megint másban. Mi ezzel a gond?"
Még te kérdezed hogy mi ezzel a gond? Kérdezd már meg Jehova tanúit hogy mi ezzel a gond ,majd ők elmondják neked hogy mi ezzel a gond!
"És attól, hogy nem vagyok tanú, nem lehet egy véleményem nekem is? Vagy nem szimpatizálhatok egy egyház tanításával? Te fogod ezt megtiltani?"
De igen megteheted. Mint ahogyan én is leírhatom a véleményemet a hitemet és az ellenvéleményemet is! Ehhez neked is ugyan úgy jogod van mint bárki másnak. Természetesen a vonatkozó szabályokat betartva! Vagy legalább a civilizált szóhasználatot!
"Tudom mit mondok én az ilyenre mint te? Paraszt!"
Róma 12:21 Ne győzettessél meg a gonosztól, hanem a gonoszt jóval győzd meg.
(Károli)
Te nem vagy Jehova tanúja ,tudom! De azért hátha tanulsz valamit!
Jehova tanúi sokáig a Károli fordítást használták és állításuk szerint abból is alátámaszthatók a tantételeik. Ezt mindenki döntse el maga!
Igen ez így van. Van olyan, aki mai napig ezt használja (én is ezt használtam) és nagyon jól meg van vele
És mit mond a logikus gondolkodásod a feltámadásról? Mi benne a logika? Hiszen minden arra mutat hogy a feltámadás nem lehetséges!
Vagy a logika azt diktálná hogy egy szülő nem hagyná hogy a bűntelen gyermeke meghaljon bűnösökért! Ez sem logikus!
Azt hogy Isten előtt semmi sem lehetetlen és mint ahogy Lázár feltámad, úgy bárki fel tud. Isten nem fizikai értelembe vett szülő. Ne gondold, hogy a szellemi lények olyanok mint mi. Vagy te elképzelsz egy kis gyerek Jézust, akivel ott gügyög az apja? Isten mérhetetlen szeretete az emberek iránt, arra késztette, hogy akkora áldozatot hozzon, amilyet még senki addig és azután sem.
Ha ez igaz akkor Jehova tanúi miért is mennek házról-házra? Amikor mennek akkor nem véletlenül az úgynevezett hitükről akarnak beszélgetni a házigazdával? Biztos hogy végig gondoltad te ezeket? Mert így soha nem leszel alkalmas Jehova tanújának ezt bármelyik vén kiszúrja nálad!
Jézus maga adta a prédikáló feladatot a követőinek. Nem azért mennek a tanúk, mert túl sok idejük van, mvagy mert jobb dolguk nincs. Semmi kivetni való nincs abban amiket írtam. Nagytatám vén volt, inkább te kéne elbeszélgess egy vénnel,mert személyes tapasztalataid nincsenek.
Az emberiség soha nem fog megérni annyira ,ennyit igazán tudhatnál. A jelenlegi világ a gonosz hatalmában van! Nem tanították ezt neked?
De, igen. Viszont ha tiszteletben lehet tartani a melegeket, elfogadták a feketéket (nincs velük semmi bajom, csupán arra utalok, hogy meg tudták az emebrek változtatni a mentalitásukat) akkor miért lenne nehéz elfogadni valakinek a hitét is?
Még te kérdezed hogy mi ezzel a gond? Kérdezd már meg Jehova tanúit hogy mi ezzel a gond ,majd ők elmondják neked hogy mi ezzel a gond!
Semmi gondjuk nincs ezzel. Azt hiszed nem ülnek le egy katolikus mellé a buszon? Nagytatámnak, aki megyei felvigyázó volt, csupa ortodox és katolikus barátai voltak. Nekik is mesélt a saját hitéről, volt közülük 6 aki meg is keresztelkedett tanúnak, de a többi (huszonakárhány) munkatársa és barátja megmaradt a hitével és élt tovább a barátságuk.
Vidiripi
"Igen ez így van. Van olyan, aki mai napig ezt használja (én is ezt használtam) és nagyon jól meg van vele"
Akkor elfogadod a Károli alapján hogy:
Filippi 2:6 A ki, mikor Istennek formájában vala, nem tekintette zsákmánynak azt, hogy ő az Istennel egyenlő.
"Azt hogy Isten előtt semmi sem lehetetlen és mint ahogy Lázár feltámad, úgy bárki fel tud."
De ez nem logikus gondolkodás hanem ez hitbéli dolog. Érted a különbséget? Csak akkor lesz logikus ha a hitedet mellé teszed mert hit nélkül nincs benne logika de előbb kell a hite és csak aztán lesz logikus!
"Isten mérhetetlen szeretete az emberek iránt, arra késztette, hogy akkora áldozatot hozzon, amilyet még senki addig és azután sem."
Örülök hogy eszedbe jutott ez amikor olvastad a soraimat!
"Jézus maga adta a prédikáló feladatot a követőinek. Nem azért mennek a tanúk, mert túl sok idejük van, mvagy mert jobb dolguk nincs. Semmi kivetni való nincs abban amiket írtam. Nagytatám vén volt, inkább te kéne elbeszélgess egy vénnel,mert személyes tapasztalataid nincsenek."
Na várjál már! Akkor döntsd már el végre hogy melyik! Hiszen ezt írtad:"A hit a legszemélyesebb magánügy."
Most akkor az vagy nem az?
De igen van személyes tapasztalatom Jehova tanúival kapcsolatban.
Pont ma voltam egy Jehova tanújánál! Néha ő segít nekem néha meg én segítek neki!
"De, igen. Viszont ha tiszteletben lehet tartani a melegeket, elfogadták a feketéket (nincs velük semmi bajom, csupán arra utalok, hogy meg tudták az emebrek változtatni a mentalitásukat) akkor miért lenne nehéz elfogadni valakinek a hitét is?"
Akkor nézz szét jobban a világban ,mert igaz hogy változott de nem mindenki fogadja el a melegeket és ne mindenki fogadja el a feketéket sem! Maradtak olyanok akik másképp gondolkodnak és lesznek is ilyenek. Azért mert ez egy ilyen világ és mint írtam. Ez a világ a gonosz hatalmában van!
"Semmi gondjuk nincs ezzel. Azt hiszed nem ülnek le egy katolikus mellé a buszon? Nagytatámnak, aki megyei felvigyázó volt, csupa ortodox és katolikus barátai voltak. Nekik is mesélt a saját hitéről, volt közülük 6 aki meg is keresztelkedett tanúnak, de a többi (huszonakárhány) munkatársa és barátja megmaradt a hitével és élt tovább a barátságuk."
De igen van ezzel gondjuk Jehova tanúinak. Hiszen azt írják az Őrtornyos kiadványokban hogy ezek a hamis vallások!
És abban is biztos vagyok hogy nagyapád nem ment el egyetlen misére sem a barátaival. De abban is biztos vagyok hogy a barátai elmentek vele a Királyság terembe! Vajon nagyapád részt vett templomi esküvőn Jehova tanújaként?
Egyébként nekem sincs problémám Jehova tanúival én is leülök melléjük a buszon sőt van hogy vendégeskedem náluk. De attól még nem fogok behódolni az Őrtorony szervezetnek. Főleg úgy nem hogy nagyon is jól tudom hogy rengeteg tévedésük volt és van és félrevezetik az embereket.
Tudod ez oda-vissza működik nem egy olyan ember van aki Jehova tanúja volt de már nem az ,mert otthagyta őket és másik gyülekezet tagja lett!
És fogadok hogy egy ilyen emberrel aki elhagyta a szervezetet már nagyapád sem tartaná a barátságot! Vagy ha még is akkor csak titokban!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!